Τελική πρόβα με τους Τσέχους

Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος το uefa pro ή να είναι μέρος του προπονητικού τιμ της ομάδας μας για να αντιληφθεί ότι το σημερινό φιλικό με την Σπάρτα Πράγας έχει χαρακτήρα τελικής πρόβας ενόψει Σκεντερμπέου. Είναι επίσης φυσικό να δούμε τον Σολάρι να παίρνει ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής αφού θεωρείται ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του τραυματία Αλμέιδα. Για τον Βραζιλιάνο διαρρέει η συγκρατημένη αισιοδοξία ότι μπορεί να προλάβει τους Αλβανούς κάτι το οποίο ελάχιστοι οπαδοί μας πιστεύουν! Η Σπάρτα Πράγας βρίσκεται θεωρητικά στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας και ο σημερινός αγώνας θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για να δει ο προπονητής αν έχουν αφομοιώσει οι ποδοσφαιριστές τα όσα λένε και δουλεύουν στις τελευταίες προπονήσεις. Στις προπονήσεις αυτές δόθηκε μεγάλη έμφαση σε θέματα τακτικής αφού προέκυψαν πολλά σχόλια από πλευράς Γιοβάνοβιτς μετά τον αγώνα με την Κλουζ.

Σε ατομικό επίπεδο η προσοχή όλων θα είναι στραμμένη και σήμερα σε συγκεκριμένους παίκτες με πρώτο και καλύτερο τον Ολιβέιρα. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναμένεται να πάρει και σήμερα χρόνο συμμετοχής και όλοι αναμένουν ότι θα έχει καλύτερη παρουσία έστω και αν δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σημασία έχει επίσης να δούμε αν θα προτιμηθεί και πάλι η διάταξη 4-5-1 με επιπλέον ποδοσφαιριστή στο κέντρο έχοντας τον Σολάρι στην κορυφή. Ο Αργεντινός επιθετικός έχει διαφορετικό στυλ και ικανότητες από τον Αλμέιδα και χωρίς καλά στηρίγματα και παίκτες δίπλα του είναι εύκολο να χαθεί. Είδαμε αυτό το σενάριο πολλές φορές πέρσι, όπως επίσης και κάποιες προεκτάσεις του όπου ο Σολάρι προκειμένου να μην αποκοπεί από την υπόλοιπη ομάδα αναγκαζόταν να επιστρέφει μέχρι το κέντρο του γηπέδου για να πάρει μπάλα.

Υπάρχουν φυσικά και οι εναλλακτικές επιλογές των Τρισκόφκσι ή και Ατόρνο οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν στην κορυφή της επίθεσης και θεωρούνται παίκτες οι οποίοι μπορούν να έχουν και δημιουργικό ρόλο εκτός περιοχή.

Όλα συνηγορούν ότι υπάρχει περίπτωση να δούμε τον ΑΠΟΕΛ να εφαρμόζει σήμερα και το 4-4-2, διάταξη η οποία δεν προτιμάται συχνά ούτε καν σε φιλικούς αγώνες, οπότε δεν είναι και τόσο δουλεμένη και αποτελεσματική σε κάποιες περιπτώσεις.

Ζωντανός o αγώνας μέσω live streamingΤα sites που μετάδωσαν τον αγώνα της Δευτέρας αναφέρουν ότι θα έχουν κάλυψη και του σημερινού φιλικού, οπότε θα έχουμε εκ νέου την ευκαιρία να δούμε την ομάδα μας. Μέσω της στήλης apoel.net σε ένα λεπτό θα σας προμηθεύσουμε έγκαιρα με τα σχετικά links.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!