Τζιμπούρ: Ξέρω ποιος είμαι..

Δεν ήρθα για τουρισμό στην Κύπρο, δηλώνει ο Τζιμπούρ στην πρώτη του συνέντευξη ενώ στέλνει το μήνυμα ενώ δίνει τη δική του εκδοχή για το γιατί καθυστέρησε να αποφασίσει σε ποια ομάδα θα αγωνιζόταν τη φετινή χρονιά. Ο Αλγερινός παραδέχεται ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος και πιστεύει ότι αυτό θα γίνει μόνο μέσα από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στη Sportday:

Είναι η πρώτη σου συνέντευξη στην Κύπρο και αυτή έρχεται μετά και το πρώτο σου γκολ με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ…

«Ναι είναι η πρώτη μου συνέντευξη από τότε που ήρθα στην Κύπρο, πρώτη φορά μιλώ και τυγχάνει να είναι μετά το πρώτο μου γκολ με την ομάδα. Έβαλα ένα πολύ σημαντικό γκολ στην εκπνοή της αναμέτρησης και είναι σημαντικό για μένα και την ομάδα. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και είμαι πολύ ευχαριστημένος που πέτυχα εγώ το νικητήριο γκολ και χάρισα αυτή την επιτυχία στο ΑΠΟΕΛ».

Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ με μια κίνηση την οποία συνηθίζεις από αυτά που ξέρουμε από σένα…

«Ναι μου αρέσει πολύ να κάνω τέτοιες κινήσεις στο αντίπαλο κουτί, είναι κλασική κίνηση επιθετικού και τη συνηθίζω, είδα τον Σέρινταν έτοιμο για την μπαλιά, κινήθηκα και την κατάλληλη στιγμή έπιασα την κεφαλιά».

Το έψαχνες πολύ αυτό το γκολ, πόσο θα σε βοηθήσει ενόψει και της συνέχειας;

«Δεν βλέπω αν θα με βοηθήσει ή όχι στη συνέχεια, βλέπω κάθε παιχνίδι να κάνω τη δουλειά μου, ήρθα για να σκοράρω, να κάνω αυτό που ξέρω πολύ καλά να κάνω. Κάνω τη δουλειά μου και τίποτε άλλο».

Σε είδαμε να αφιερώνεις αυτό το γκολ στον φροντιστή της ομάδας τον Κώστα Στεφάνου στον οποίο κατευθύνθηκες και τον αγκάλιασες, σου είπε κάτι πριν από το παιχνίδι;

«Μου έλεγε ότι θα σκοράρω και του υποσχέθηκα ότι θα το κάνω. Μόλις έστειλα την μπάλα στα δίκτυα πήγα πάνω του και το χαρήκαμε μαζί».

Απέναντι στον Οθέλλο έπαιξες για 90 λεπτά, είσαι απόλυτα έτοιμος;

«Όχι ακόμα δεν είμαι απόλυτα έτοιμος».

Πότε θα είσαι 100% έτοιμος;

«Αυτό δεν το ξέρω, δουλεύω πολύ στις προπονήσεις, δουλεύω πολύ με τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή και όσο παίρνω χρόνο θα γίνομαι όλο και πιο έτοιμος».

Πέρασαν ήδη δυο μήνες από τότε που ήρθες στο ΑΠΟΕΛ, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;

«Το ΑΠΟΕΛ είναι ένα μεγάλο κλαμπ, είναι μεγάλη ομάδα και νιώθω ευχαριστημένος για την επιλογή μου να συνεχίσω εδώ την καριέρα μου. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικές και στο ΑΠΟΕΛ μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να δουλέψει σωστά και να χαρεί το ποδόσφαιρο».

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποδεχθείς την πρόταση από το ΑΠΟΕΛ;

«Μίλησα με τον προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκα ξανά στο παρελθόν, μίλησα και με τον πρόεδρο και μου έδειξαν πόσο με θέλουν στην ομάδα, γι’ αυτό αποδέχθηκα την πρόταση η οποία με ικανοποιούσε πλήρως από όλες τις πλευρές».

Πότε σου έγινε η πρώτη κρούση από το ΑΠΟΕΛ; πότε άρχισαν οι επαφές;

«Οι συζητήσεις με το ΑΠΟΕΛ για να ενταχθώ στην ομάδα έγινα αρχές του καλοκαιριού, τότε μίλησα και με τον προπονητή και τον πρόεδρο».

Γιατί άργησε η κάθοδος σου στην Κύπρο; Είχες προτάσεις και από άλλες ομάδες;

«Είχα προτάσεις από πάρα πολλές ομάδες στο εξωτερικό και έπρεπε να κάνω την καλύτερη δυνατή επιλογή, άργησα αλλά πιστεύω ότι την έκανα».

Στην Ελλάδα έπαιξε δυνατά το όνομα σου στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ και σε κάποια στιγμή σε είχαν σίγουρο ότι θα συνέχιζες εκεί την καριέρα σου;

«Στην ΑΕΚ αγωνίστηκα στο παρελθόν, έχω διασυνδέσεις με την ομάδα, ζούσα στην Αθήνα αρκετά χρόνια ξέρω αρκετό κόσμο και ήταν φυσιολογικό να παίξει δυνατά, είχαμε κάποιες συζητήσεις αλλά εγώ ήθελα να επιστρέψω και να αγωνιστώ στην Ευρώπη».

Πόσο ρόλο έπαιξε στην απόφασή σου η προοπτική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και η παρουσία του Γιώργου Δώνη;

«Ναι ήθελα να επιστρέψω στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται σε αυτή τη διοργάνωση. Έπαιξε ρόλο και η εμπιστοσύνη που μου έδειξε ο προπονητής όταν μιλήσαμε αλλά και ο πρόεδρος. Όπως είπα και πριν έδειξαν ότι με ήθελαν πολύ στην ομάδα και μου έδειξαν σεβασμό. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μένα».

Πέραν από τον προπονητή, βρήκες στο ΑΠΟΕΛ και παλιούς σου συμπαίκτες όπως ο Μαντούκα, ο Πάρντο και ο Παπάζογλου. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό όσον αφορά την προσαρμογή σου;

«Τον Γκουστάβο τον γνωρίζω πολλά χρόνια, έχω απόλυτο σεβασμό προς το πρόσωπο του, έχει μεγάλη ποιότητα και σαν ποδοσφαιριστής και αυτό φαίνεται. Ήμουν και με τον Ούργκο και τον Τάσο στον Ολυμπιακό και ήταν σημαντικό που τους συνάντησα. Αυτό με έκανε να νιώσω καλύτερα και πιο άνετα στην ομάδα».

Ήρθες σαν ένα μεγάλο όνομα και ο κόσμος περιμένει περισσότερα από σένα, τι τους απαντάς;

«Δεν έχω να δώσω καμιά απάντηση σε κανέναν, ξέρω ποιος είμαι… Βλέπω τον εαυτό μου και την ομάδα, είμαι επαγγελματίας και δεν ήρθα εδώ για τουρισμό. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ήδη πέτυχες πολλά στην καριέρα σου και δεν σε ενδιαφέρει τόσο τι θα κάνεις στο ΑΠΟΕΛ…

«Πέτυχα πολλά, θέλω να πετύχω ακόμα περισσότερα. Καθρέφτης για όλους είναι το γήπεδο. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Το είπα και πριν και το λέω ξανά, δεν ήρθα για να κάνω τον τουρίστα στην Κύπρο, έχω αρκετές φιλοδοξίες και με το ΑΠΟΕΛ πιστεύω ότι μπορώ να τις υλοποιήσω». Με το ΑΠΟΕΛ επέστρεψες στο Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξες στο Καμπ Νου απέναντι στην Μπαρτσελόνα…

«Ήταν φανταστικό το συναίσθημα όταν αγωνίστηκα στο Καμπ Νου. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, το παλέψαμε και θα μπορούσαμε για την ισοπαλία. Δεν είχαμε τύχη στο τέλος, χρειάζεται η τύχη σε αυτά τα παιχνίδια».

Τι μπορεί να κάνει το ΑΠΟΕΛ σε αυτό τον δύσκολο όμιλο με Μπαρτσελόνα, Παρί και Άγιαξ; «Είναι πολύ δύσκολος όμιλος όμως εγώ είμαι σίγουρος ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί να κατακτήσει την 3ηθέση, έχουμε τις δυνατότητες και το δείξαμε».

Τώρα έρχεται ένα παιχνίδι με την Παρί, μια μεγάλη ομάδα…

«Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα με ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης όμως το ΑΠΟΕΛ έδειξε ότι μπορεί να χτυπήσει αυτά τα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, μπορούμε και να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι».

Όσον αφορά το πρωτάθλημα με το δικό σου γκολ το ΑΠΟΕΛ ξέφυγε τέσσερεις βαθμούς από τη 2ηθέση, πως κρίνεις το επίπεδο και πως βλέπεις την προσπάθεια του ΑΠΟΕΛ για κατάκτηση του τίτλου;

«Δεν βλέπω τη 2η θέση και ούτε με ενδιαφέρει αυτή και ούτε θέλω να ξέρω ποιος βρίσκεται εκεί. Εγώ βλέπω μόνο μπροστά, μόνο τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, το επίπεδο είναι πολύ καλό αλλά αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες και την ποιότητά μας θα πάρουμε εύκολα το πρωτάθλημα».

«ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΣ» Για τον μεγάλο συναγωνισμό στην επίθεση με Σέρινταν, Μαντούκα, Σωτηρίου, ακόμα και τον Ντε Βινσέντι που μπορεί να παίξει εκεί… «Θέλω πάντα και στόχος μου είναι να παίζω βασικός. Είναι σημαντικό όμως για το ΑΠΟΕΛ που έχει καλούς επιθετικούς, ενώ είναι σημαντικό και για εμάς τους ίδιους. Ο συναγωνισμός είναι μεγαλύτερος και γινόμαστε κι εμείς καλύτεροι. Υπάρχουν ποιοτικοί επιθετικοί στο ΑΠΟΕΛ και όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να βγάλουμε το μάξιμουμ της απόδοσής μας για να έχουμε θέση στην ομάδα».

«Νιώθω την αγάπη του κόσμου» Ο Ράφικ Τζιμπούρ έμεινε εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Ο ίδιος μας τόνισε ότι νιώθει πολύ την αγάπη του κόσμου και αυτό του δίνει δύναμη και τον κάνει να νιώθει ευχαριστημένος με την επιλογή του να συνεχίσει στο ΑΠΟΕΛ. Ο ίδιος αγωνίστηκε σε ομάδες με πολύ κόσμο και ειδικά στην Ελλάδα με τα χρώματα της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και ξέρει ότι ο κόσμος παίζει τον ρόλο του.

Η σχέση σου με τον κόσμο ποια είναι; Πήρες και το νούμερο 79 που είναι η χρονολογία ίδρυσης του Πανελληνίου Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ…

«Ο κόσμος είναι σημαντικό κεφάλαιο για κάθε ομάδα, είναι σημαντικό κεφάλαιο για το ΑΠΟΕΛ. Οι φίλοι της ομάδας με βλέπουν στον δρόμο και με πλησιάζουν για να μου μιλήσουν, νιώθω πολύ τον κόσμο κοντά μου και αυτό μου δίνει δύναμη. Σέβομαι τον κόσμο, ξέρω πόσο αγαπά την ομάδα».

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να τους στείλεις;

«Να ξέρουν ότι πάντοτε δουλεύω για το καλό της ομάδας και για τίποτε άλλο. Ο κόσμος με κάνει να νιώθω καλά με την αγάπη του και αυτό είναι σημαντικό για μένα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος για την επιλογή μου να έρθω και να παίξω σε αυτή την ομάδα που έχει αυτό τον κόσμο».

Πως σου φαίνεται η ζωή στην Κύπρο; «Μου αρέσει πάρα πολύ η ζωή στην Κύπρο, είναι απλή και ήσυχη. Έζησα στην Αθήνα, μοιάζει η ζωή εδώ αλλά είναι ακόμα πιο χαλαρή. Νιώθω πολύ καλά και είμαι ευχαριστημένος». Τι σου αρέσει να κάνεις τις ελεύθερες σου ώρες; «Τις ώρες εκτός της προπόνησης της περνώ πολύ ήσυχα. Βγαίνω για καφέ και φαγητό στη Λευκωσία». Με ποιους συμπαίκτες σου έχεις… κολλήσει περισσότερο; «Τα πάω καλά με όλους, έχω προσαρμοστεί, γενικότερα είμαι ανοικτός τύπος και τα πάω καλά με όλους. Περισσότερα κάνω παρέα με τον Κακά, τον Βινίσιους και τον Πάρντο».

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!