Τηλεοπτικά: LTV εκτός και εάν

Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται παρασκηνιακά εδώ και καιρό στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για όλες σχεδόν τις ομάδες οδήγησε πρόσφατα και στη δημοσιοποίηση των προθέσεων των εμπλεκομένων πλευρών. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά η οικονομική στενότητα φαίνεται να αναγκάζει τη διοίκηση της ομάδας μας να προχωρήσει πρόωρα σε συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περιόδου 2013-2016. Τέσσερα σχεδόν χρόνια πριν τη λήξη της υφιστάμενης συμφωνίας η διοίκηση Ερωτοκρίτου θα πάρει σύντομα την τελική απόφαση της με τα μέχρι στιγμής δεδομένα να δείχνουν παραμονή στην LTV.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή πρέπει να τονίσουμε ξανά αυτό για το οποίο κριτικάραμε επαλειμμένα και προηγούμενες διοικήσεις. Δεν υπάρχουν καλοί λόγοι για ανανέωση τέτοιων συμφωνιών τόσο πρόωρα αφού ποτέ στο παρελθόν η λογική αναμονή δεν στοίχισε σε αυτόν που πουλά το προϊόν. Και στην προκειμένη περίπτωση το ΑΠΟΕΛ πουλά το πιο ελκυστικό προϊόν από οποιονδήποτε στην Κύπρο. Ούτε το γνωστό πλέον bonus που δίνεται με την υπογραφή των συμφωνιών αυτών ίσως να μην καλύπτει τα επιπλέον έσοδα που θα υπήρχαν αν η όποια συμφωνία γινόταν πιο κοντά στη λήξη της υφιστάμενης.

Επί της ουσίας και όχι της φιλοσοφίας της διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η διοίκηση Ερωτοκρίτου δε φαίνεται προς το παρών να έχει και πολλές επιλογές. Και αυτό γιατί η Primetel που δείχνει να θέλει να μπει σοβαρά στο παιχνίδι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπριακού πρωταθλήματος, θέλει σαν τρελή το ΑΠΟΕΛ αλλά μόνο στα λόγια. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι σε επίσημες αλλά και ανεπίσημες επαφές μεταξύ των δυο πλευρών ειπώθηκαν πολλά, τίποτα όμως δεν μπήκε σε χαρτί υπό τύπο προσφοράς αλλά και διασφαλίσεων.

Το στοιχείο της διασφάλισης είναι αυτό που προβληματίζει όσους σε διοικητικό επίπεδο ασχολούνται με το εν λόγω θέμα αφού θεωρούν δεδομένη τη βιωσιμότητα και αξιοπιστία της LTV όχι όμως την αντίστοιχη της Primetel . Φυσικά για τα πιο πάνω συμπεράσματα υπάρχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας αφού δεν έχουν γίνει σοβαρή μελέτη από κάποιον.

Η LTV που με τη σειρά της θέλει να διασφαλίσει τις τρεις μεγάλες ομάδες αφού αν πετύχει και αυτή τη φορά κάτι τέτοιο θα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Στα Πυργά έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ανανεώσουν το 2013-16 με την Ανόρθωση και το μεγαλύτερο τους πρόβλημα φαίνεται να είναι η ομάδα της κυνβέρνησης. Για το ΑΠΟΕΛ υπάρχει ήδη προσφορά που ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Χαλάστρα για τον Ξιναρή και τους συνεργάτες του μπορεί να θεωρηθεί η πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Ανόρθωσης ότι η ομάδα του ανανέωσε με το συνδρομητικό κανάλι με το πιο πάνω ποσό. Και αυτό γιατί στους δικούς μας έλεγε ότι η προσφορά μας που του ενός εκατομμυρίου που μας έγινε ήταν η ψηλότερη.

Οι επόμενες εβδομάδες ή και μήνες θα ξεκαθαρίσουν οριστικά το τοπίο και το κατά πόσο η Primetel μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά το μονοπώλιο της LTV . Όσο και αν φαίνεται παράξενο σε κάποιους πολλά θα εξαρτηθούν και από το αποτέλεσμα των εκλογών στην ΚΟΠ.

Παρουσίαση και ανοικτή προπόνηση
Έστω και με καθυστέρηση θα γίνει σήμερα η απαραίτητη δημοσιογραφική διάσκεψη στην οποία ο προπονητής μας θα μιλήσει για το πλάνο και στόχους της νέας χρονιάς, ενώ θα παρουσιαστούν και τα 4 νέα αποκτήματα. Στη συνέχεια και γύρω στις 6.30 η ομάδα μας θα πραγματοποιήσει ανοικτή προπόνηση στο ΓΣΠ και όσοι θέλουν μπορούν να δώσουν το παρών τους.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!