Τιμωρημένος ο Ντε Βινσέτι!

Μια απίθανη γκάφα της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τη γνωστή κα επικίνδυνη επιπολαιότητα της ΚΟΠ στερούν από τον Ντε Βινσέτι τη δυνατότητα να αγωνιστεί στους δύο επόμενους αγώνες της ομάδας μας. Ο Αργεντινός θα αποκλειστεί από την αποστολή του σημερινού αγώνα με την Αεκ αλλά αυτό είναι το λιγότερο μπροστά στο χειρότερο σενάριο που ήταν η πιθανή προσφυγή της ομάδας της Λάρνακας. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η χτεσινή μέρα αναλώθηκε από πλευράς ΑΠΟΕΛ σε ένα μαραθώνιο επαφών αφού μαζί με τη λεγόμενη μπλε κάρτα του παίκτη έφτασε από την ΕΠΟ η ειδοποίηση ότι ο Ντε Βινσέτι θα έπρεπε να εκτίσει ποινή αποκλεισμού δυο αγωνιστικών γιατί συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες στο Ελληνικό πρωτάθλημα!

Οι κανονισμοί δεν προβλέπουν μεταφορά της συγκεκριμένης πειθαρχικής ποινής από ένα πρωτάθλημα σε άλλο ενώ ούτε και η προκήρυξη της ΚΟΠ προβλέπει τέτοια ποινή με τη συμπλήρωση 7 κίτρινων καρτών.

Τα διαβήματα από πλευράς ΑΠΟΕΛ προς την ΕΠΟ και την ΚΟΠ έφεραν μερικώς αποτέλεσμα αφού η ελληνική ομοσπονδία με διευκρίνιση της ενημέρωνε για το λάθος ενώ η κυπριακή ομοσπονδία με τη σειρά της ανέφερε γραπτώς ότι δεν θα υπήρχε οποιοδήποτε πρόβλημα σε τυχόν συμμετοχή του παίκτη.

Παρόλα αυτά ο ΑΠΟΕΛ αποτάθηκε και στη ΦΙΦΑ για επιβεβαίωση των όσων υποστήριζε η ΚΟΠ. Η θέση του αρμόδιου τμήματος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ήταν πως ο Ντε Βινσέτι πρέπει να εκτίσει κανονικά την ποινή των δυο αγωνιστικών, έστω και αν η σχετική οδηγία από την ΕΠΟ ήταν λανθασμένη, αφού σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα μας θα θεωρείτο υπεύθυνη για παράνομη συμμετοχή του παίκτη.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και ανάγκασε τη διοίκηση να επιβεβαιώσει στο Δώνη ότι δεν μπορεί να υπολογίζει τον Ντε Βινσέτι. Λέμε ότι επιβεβαίωσε γιατί το θέμα ήταν γνωστό από το πρωί με τον προπονητή μας να επιλέγει για τους δικούς του λόγους να κάνει ειδικό πρόγραμμα προπόνησης με ψηλές εντάσεις στον Ντε Βινσέτι.

Πέραν της γνωστής επιπολαιότητας που χαρακτηρίζει τα πάντα στην Ελλάδα αυτό που επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά είναι η εγκληματική αμέλεια της κυπριακής ομοσπονδίας όπου η άγνοια των κατά τα άλλα υπευθύνων θα οδηγούσε την ομάδα μας σε απίστευτες περιπέτειες σε περίπτωση που υλοποιούσε την οδηγία της.

Μέσα από την κωμικοτραγική λοιπόν αυτή η ιστορία προκύπτει ότι ο Ντε Βινσέτι δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα στους αγώνες με την Αεκ και τη Σαλαμίνα.

Η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ αναφέρει τα ακόλουθα:

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ενημερώνει οτι ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής μας Τομας Ντε Βινσέντι δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το σημερινό αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Τούτο κρίθηκε φρόνιμο κατόπιν ασάφειας που προέκυψε σε σχέση με το δικαίωμα συμμετοχής του στον αγώνα ένεκα τιμωρίας κίτρινων καρτών που του είχε επιβληθεί στην Ελλάδα κατά την εκεί αγωνιστική του παρουσία. Παρά τη ρητή διαβεβαίωση την οποία αρμοδίως λάβαμε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) ότι η εν λόγω ποινή δεν έχει διεθνή ισχύ εντούτοις κατόπιν συμβουλής των νομικών συμβούλων της ομάδας έχουμε απευθύνει σχετικό ερώτημα προς τη FIFA για διευκρίνιση. Η FIFA με ηλεκτρονικό μήνυμα της το οποίο λήφθηκε μετά την ανακοίνωση της αποστολής της ομάδας επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί οριστικά επι του ζητήματος τη Δευτέρα, 13/1/2014.

Ως εκ τούτου, ο ΑΠΟΕΛ σεβόμενος πλήρως τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, παρά τη ρητή διαβεβαίωση της ΕΠΟ και εν τη απουσία σχετικής ρητής πρόνοιας που να ρυθμίζει το ζήτημα στους ημεδαπούς Κανονισμούς έκρινε οτι θα ήταν ορθότερο να αναμένει την οριστική θέση της FIFA επί του ζητήματος και ο ποδοσφαιριστής μας να παραμείνει εκτός αποστολής.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!