Τι αναμένει από τα φιλικά ο Σέρτζιο

Η επιλογή του Πάουλο Σερτζιο να προγραμματίσει 6 φιλικά κατά την περίοδο της βασικής προετοιμασίας της ομάδας μας στην Αυστρία μόνο τυχαία δεν είναι. Ο προπονητής μας αναμένει μέσα από αυτά να πάρει τις πληροφορίες που χρειάζεται, τόσο σε ατομικό επίπεδο για τον κάθε  ποδοσφαιριστή, όσο και για το πως συμπεριφέρεται η ομάδα μας στο σύνολο της κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες και συνθήκες. Ένας εξίσου σημαντικός στόχος είναι η ανάγκη που προκύπτει να λειτουργήσει η ομάδα μας ως ένα ομοιογενές σύνολο. Οι πολλές φετινές προσθήκες δημιουργούν αυτή την ανάγκη και αυτό είναι κάτι που είχαμε σχολιάσει και προ καιρό. Την ίδια ανάγκη διαπίστωσε μιλώντας και πριν λίγες με δηλώσεις του ο Μαρίνος Σατσιας.

Ο έγκαιρος φετινός προγραμματισμός που ήταν μια βασική αρχή στον τρόπο που λειτούργησε ο Σέρτζιο, του δίνει την πολυτέλεια να επεξεργαστεί το δυναμικό της ομάδας ποικιλόμορφα. Έχοντας μαζί του 30 ποδοσφαιριστές ο προπονητής θα επιχειρήσει να δει τους ποδοσφαιριστές σε διάφορους ρόλους και συνδυασμούς. Ταυτόχρονα θα μπορέσει να εξακριβώσει για το πως συμπεριφέρεται η ομάδα με την συμμετοχή συγκεκριμένων συνδυασμών ποδοσφαιριστών, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά.

Η τετριμμένη φράση ότι τα φιλικά είναι για τους προπονητές δεν είναι τυχαία. Αυτή η άποψη ενισχύεται περισσότερο όταν ο προπονητής διανύει την πρώτη του χρονιά στην ομάδα και τα συμπεράσματα που καλείται να βγάλει ξεκινούν από μηδενική βάση. Το σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον μέσα από τα πρώτα φιλικά του ΑΠΟΕΛ θα δούμε κάποιους ποδοσφαιριστές μας σε νέους ρόλους και καθήκοντα.

Ειδικά στο αριστερό άκρο της άμυνας αλλά και στους ρόλους των αμυντικών και οργανωτικών μέσων, είμαστε σίγουροι οι ο προπονητής μας θα θέλει να ψάξει τις διάφορες επιλογές στις οποίες θα μπορεί να στηριχτεί κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!