Τι αναμένουμε να δούμε σήμερα;

Το τελευταίο φιλικό πριν τον πρώτο επίσημο αγώνα έχει πάντα τον χαρακτήρα της τελικής πρόβας και ως τέτοιος θεωρείται και ο σημερινός του ΑΠΟΕΛ με αντίπαλο τη Δόξα. Ακόμα και αυτός ο αγώνας όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί ως το απόλυτο κριτήριο για το τι θα δούμε την 31η Ιουλίου απέναντι στην Μάριμπορ. Παρόλα αυτά απέναντι σε μια μικρομεσαία και σαφώς πιο ανέτοιμη ομάδα ο ΑΠΟΕΛ καλείται να δείξει κάποια βασικά στοιχεία που θα στείλουν το μήνυμα ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο. Ποια είναι τα στοιχεία αυτά;

Ο Σέρτζιο έχει περισσότερη ανάγκη να δει, σε συνθήκες αγώνα, πως λειτουργεί η εντεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει με την Μάριμπορ, παρά να ρίξει στάχτη στα μάτια του οποιουσδήποτε θα παρακολουθεί τον αγώνα εκ μέρους των Σλοβένων. Στα προηγούμενα φιλικά αν και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες έκανε ξεκάθαρες τις προτιμήσεις του σε ότι αφορά την μεσοαμυντική στελέχωση αλλά όχι την μεσοεπιθετική.

Το 4-1-4-1 που δοκιμάστηκε στους περισσότερους αγώνες δεν βοήθησε αφού ατομικά κα ομαδικά λάθη είχαν σαν αποτέλεσμα να δεχόμαστε εύκολα γκολ και να δυσκολευόμαστε αφάνταστα να δημιουργήσουμε φάσεις. Σήμερα το ζητούμενο για την ομάδα μας είναι να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και να έχει καλό ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το ενδεχόμενο να δούμε κάτι νέο όπως για παράδειγμα μια διάταξη με δυο επιθετικούς δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά θα περιμένουμε ακόμα λίγες ώρες.

Θέλοντας και μη η προσοχή των οπαδών μας θα είναι στραμμένη στα νέα αποκτήματα. Έχουμε αναλύσει ξανά τη σαφή προτίμηση του Σέρτζιο σε νεαρούς τους οποίους θεωρεί ταλέντα οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν εμπειρίες και παραστάσεις σε ομάδες επιπέδου ΑΠΟΕΛ. Αναμένουμε λοιπόν σήμερα κάποιους από αυτούς να δείξουν ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ενσωμάτωσης και ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τα «βαρετά» πόδια των παικτών από τις δυνατές προπονήσεις καθώς και τα συνεχόμενα φιλικά με δύσκολους αντιπάλους ήταν κάποιες από τις δικαιολογίες που λέγονταν ανεπίσημα προκειμένου να δικαιολογηθεί η αγωνιστική παρουσία της ομάδας στα φιλικά επί Αυστριακού εδάφους. Εδώ και λίγες μέρες οι ρυθμοί έπεσαν οπότε θα θέλαμε να δούμε την απαραίτητα φρεσκάδα απέναντι σε ένα αντίπαλο που όσο καλό scouting και αν έκανε ο Καραβίδας δεν μπορεί να θεωρηθεί του επιπέδου μας.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!