Τι είναι τελικά ο Λεάλ;

Με την ομάδα μας να έχει δώσει μέχρι στιγμής τέσσερις επίσημους αγώνες είμαστε σε θέση να σχηματίσουμε τις πρώτες εκτιμήσεις αναφορικά με τον νέο ΑΠΟΕΛ που προσπαθεί να κτίσει ο νέος μας προπονητής. Αναφερόμαστε σε εκτιμήσεις και όχι σε συμπεράσματα αφού είναι πρόωρο να πει κάποιος με απόλυτο τρόπο κάτι σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Μέσα από αυτούς τους αγώνες φαίνεται να υπάρχει θέμα τόσο στη δημιουργία όσο και στο τελείωμα των ευκαιριών.

Σε τέσσερις αγώνες ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε 2 τέρματα με τον Ντε Βινσέτι και φυσιολογικά γίνεται πολύ κουβέντα για τον Λεάλ και κατά πόσο μπορούμε να στηριχτούμε πάνω του. Το ουσιαστικότερο ερώτημα είναι γιατί μέχρι στιγμής ο Πασιένσια προτιμά να τον τοποθετεί ως δεξί χαφ.

Το ερώτημα προκύπτει γιατί και ο διευθυντής ποδοσφαίρου την ημέρα της απόκτησης του Αφρικανού μας ενημέρωνε πως “..η ευχέρεια του στο σκοράρισμα μειώθηκε. Όμως υπάρχει λογική εξήγηση του γιατί συνέβηκε αυτό. Ο προπονητής τον χρησιμοποιούσε ως δεξί χαφ και όχι ως επιθετικό περιοχής κάτι που επηρέασε και την συνολική απόδοση του ποδοσφαιριστή. Είναι σημαντικό ένας ποδοσφαιριστής να είναι ικανοποιημένος στην ομάδα που αγωνίζεται και αυτό είναι κάτι που δεν συνέβαινε με τον Luis Leal. Όταν το όνομα του κατατέθηκε σε εμάς, ο προπονητής τον έθεσε ως πρώτη επιλογή για την θέση του επιθετικού περιοχής εκφράζοντας την σιγουριά για την επιλογή του κατά 100%”.

Όπως είναι φυσικό οι δηλώσεις αυτές αντηχούν στα αυτιά των οπαδών μας κάθε που φορά που βλέπουν τον Λεάλ να αγωνίζεται ως δεξί χαφ. Μια απάντηση είναι ότι στους τέσσερις αυτούς αγώνες κάποιοι άλλοι παίκτες δεν ήταν τόσο έτοιμοι οπότε ο Πασιένσια προτίμησε συγκεκριμένους παίκτες που θα ανταποκρίνονταν έστω και στις μη φυσικές τους θέσεις.

Όσο μεγαλώνει το δείγμα γραφής θα διαφανεί αν θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των υπευθύνων ότι ο Λεάλ είναι πράγματι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει λύσεις στο σκοράρισμα.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!