Τι θα αλλάξει αύριο ο Ιβάν;

Οι άμυνες κερδίζουν πρωταθλήματα αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει σκοράρει στους τελευταίους δυο αγώνες και το αρνητικό σερί πρέπει να σταματήσει αύριο. Η ομάδα μας δεν δυσκολεύεται τόσο στο τελείωμα των φάσεων αλλά στη δημιουργία ευκαιριών κάτι που έχει παρατηρηθεί και κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Όπως παρατήρησε και ο Γιοβάνοβιτς στην τελευταίο του διάσκεψη η ομάδα δεν έχει το passing game που την χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια και που της επέτρεπε με την πολύ κατοχή να εξασκεί κατά διαστήματα και αφόρητη πίεση. Ο φετινός ΑΠΟΕΛ όμως είναι η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος και ίσως η πιο αποτελεσματική. Αυτή την αποτελεσματικότητα καλείται να βρει και στον αυριανό αγώνα με την Αεκ. Στον αγώνα με την Ανόρθωση ο Γιοβάνοβιτς ξάφνιασε με την επιλογή των Μπουντιμίρ και Αλωνεύτη. Υπερασπιζόμενος τον Κροάτη ο προπονητής μας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει την ικανότητα μέσα από το αθόρυβο παιχνίδι του να αναδυκνύει τους δίπλα του, κάτι όμως που δεν έγινε στον τελευταίο αγώνα.

Τόσο ο Μπουντιμίρ όσο και ο Αλωνεύτης δεν έχουν καλή σχέση με τα δίκτυα, οπότε θεωρούμε απίθανο να τους δούμε αύριο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο στη διάταξη 4-4-2. Έχει σημασία και το πώς θα διαβάσει τον αντίπαλο ο Γιοβάνοβιτς δεδομένων και των απουσιών που θα έχει. Μια διάταξη με δυο επιθετικούς δεν μπορεί να αποκλειστεί. Θυμίζουμε ότι το καλό 30λεπτό της ομάδας στη νίκη του δεύτερου γύρου επί της Αεκ ήρθε όταν επιθετικό δίδυμο ήταν οι Μπιτόν και Μπουντιμίρ.

Ο Μπέκμαν δεν βρίσκεται στα καλύτερα του τον τελευταίο καιρό για αυτό και έχασε τη θέση του από το αρχικό σχήμα αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί η επιστροφή στο αρχικό σχήμα αν λάβουμε υπόψη ότι μπορεί να παίξει ως δεύτερο επιθετικός αλλά και στον άξονα.

Το σίγουρο είναι ότι μεσοεπιθετικά υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές. Το ζητούμενο είναι να επιλεγούν τα άτομα και η τακτική που θα επιτρέψουν στην ομάδα μας να λειτουργήσει σωστά μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να μπορέσει να κερδίσει.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!