Τι θα βρει ο Δώνης

Οι πρώτες δηλώσεις του Γιώργου Δώνη από την Ιταλία όπου βρίσκεται ήταν οι κλασσικές αφού μίλησε για μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με σωστή διοίκηση και πλάνο. Όταν έρθει με το καλό ο Ελλαδίτης προπονητής στην Κύπρο θα διαπιστώσει κάποια πράγματα που μάλλον θα του ανατρέψουν κάποιες εντυπώσεις που έχει για τον ΑΠΟΕΛ. Είναι για αυτό που το έργο του είναι δύσκολο και σημαντικό αφού στηριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό πάνω του για να διορθώσει πράγματα για τα οποία δεν φέρει ευθύνη. Ο Δώνης και το επιτελείο του θα διαπιστώσουν τα πιο κάτω και όχι μόνο:

– Η διοίκηση επιλέγει συνειδητά και λόγο δυνατοτήτων να έχει ρόλο παρατηρητή στον τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Σε αντίθεση με την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ο πρόεδρος με ενεργό συμμετοχή αλλά ούτε και τεχνικός διευθυντής με τον οποίο πρέπει να συντονίζεται και να συνεργάζεται σε θέματα που αφορούν τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας.

– Το προ διετίας ρόστερ που άφησε τον ίδιο και όλη την Ευρώπη άφωνη δεν έχει καμία σχέση με το φετινό. Οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ που έγιναν φέτος από τον Σέρτζιο δεν φαίνεται να έχουν βοηθήσει στο να βελτιωθεί ποιοτικά η ομάδα και αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος που υπάρχει μετά την αποχώρηση του Πορτογάλου. Η ομάδα έχει σοβαρότατο επιθετικό πρόβλημα αφού κανένας από το ρόστερ δεν έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

– Οι τέσσερις μήνες του Σέρτζιο ήταν αρκετοί για να εδραιωθεί ένα κλίμα χαλαρότητας και απειθαρχίας η οποία ξεκινούσε εκτός του αγωνιστικού χώρου και μεταφερόταν μέσα σε αυτόν τόσο από τον προπονητή όσο και από τους παίκτες.

– Η ομάδα δείχνει απροπόνητη αφού η φυσική κατάσταση των παικτών δεν είναι η αναμενόμενη. Οι εργομετρικές εξετάσεις επίσης θα καταδείξουν συγκεκριμένα προβλήματα με πιο έντονο αυτό του Γκονσάλβες.

– Οι δυο αγώνες πρωταθλήματος που ακολουθούν με τους πρωτοπόρους Ερμή και Ανόρθωση είναι καθοριστικοί για πολλούς λόγους. Η διοίκηση αμφισβητείται καθημερινά από όλο και περισσότερους ενώ οι οργανωμένοι εμμένουν στην απαίτηση τους για παραιτήσεις. Η κατάσταση στον ΑΠΟΕΛ δεν είναι υγιής και ιδανική αφού δεν υπάρχει το απαιτούμενο κλίμα ενότητας και αν η ομάδα δεν φέρει τα αποτελέσματα που θα κρύψουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί η κατάσταση θα χειροτερέψει.

– Η όποια ρευστότητα έχει απομείνει θα βοηθήσει για να βγει η χρονιά χωρίς προβλήματα σε θέματα μισθοδοσίας. Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά το τυχόν διαθέσιμο μπάτζετ για διορθωτικές κινήσεις στην μεταγραφική Ιανουαρίου. Ο Λέβι δήλωσε χτες ότι η άρνηση της διοίκησης να γίνουν αλλαγές στο ρόστερ ήταν ένας από τους λόγους που ναυάγησε η πρόσληψη του.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!