Τι πρέπει να αλλάξει στον επαναληπτικό

Θεωρούμε άσκοπο να πούμε τα αυτονόητο, ότι δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να προκριθεί και πως η Μάριμπορ δεν είναι ομάδα φόβητρο. Το ζητούμενο για την ομάδα μας και ο Σέρτζιο το έχει ήδη εντοπίσει είναι να παρουσιαστούμε βελτιωμένοι για να ανταπεξέρθουμε στις δυσκολίες. Έχοντας δεδομένο το αρνητικό 1-1 του πρώτου αγώνα και πηγαίνοντας σε μια δύσκολη έδρα η ομάδα μας καλείται να βρει λύσεις σε αυτά που δεν δούλεψαν σωστά στον πρώτο αγώνα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Το 4-4-2 που επέλεξε ο Σέρτζιο επέτρεψε στην ομάδα να έχει καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν βοήθησε στη δημιουργία ευκαιριών. Η επιλογή του Μαντούκα ως δεύτερου επιθετικού δίπλα από τον Γκονσάλβες δεν βοήθησε τον Βραζιλιάνο να έχει ουσιαστική συνεισφορά. Όταν λοιπόν ο πιο δημιουργικός παίκτης και ο μοναδικός μεσοεπιθετικός με ευχέρεια στο σκοράρισμα μένει πίσω από πλευράς απόδοσης, ο ΑΠΟΕΛ υστερεί.

Το θέμα έχει βαθύτερα αίτια και ξεκινά από το ότι ο Μπενασούρ δεν έπεισε ότι θα μπορούσε να αναλάβει τον απαιτητικό οργανωτικό ρόλο ενώ ο Βινίσιους θεωρείται ακόμα ανέτοιμος. Το αν και τι θα διαφοροποιηθεί στον επαναληπτικό είναι κάτι που θα αποφασίσει σύντομα ο Σέρτζιο.

Σημαντική παράμετρος είναι και η παρουσία του Γκόμες ο οποίος περιορίστηκε στα απολύτως απαραίτητα στον πρώτο αγώνα. Η πολύμηνη αποχή ακόμα φαίνεται στις κινήσει του Πορτογάλου ενώ έδειξε να χρειάζεται χρόνο για να μπορέσει να λειτουργήσει αρμονικά με τους υπόλοιπους και ιδιαίτερα με τον Μοράις.

Ολοκληρώνοντας με το μεσοεπιθετικό κομμάτι θα τονίσουμε ξανά ότι σε νοκ αουτ αγώνες απέναντι σε ισοδύναμους αντιπάλους δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε τις 1-2 κλασσικές ευκαιρίες που βρίσκουμε. Το είδαμε στο ΓΣΠ με το τετ-α-τετ του Αλωνεύτη και ελπίζουμε να μην το δούμε με οποιονδήποτε την Τρίτη στο Μάριμπορ.

Θέμα υπάρχει και με την αμυντική λειτουργία της ομάδας η οποία χρίζει άμεσης βελτίωσης. Είναι δεδομένο ότι ο Ντα Σίλβα το παλεύει αλλά δυσκολεύεται. Όταν η έγνοια του Αλεξάνδρου είναι να δώσει βοήθειες αντί να επιτεθεί γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να γίνει κάτι και μάλιστα άμεσα.

Ο Μάριο Σέρτζιο είναι ένας από αυτούς που πρέπει να συνέλθουν και να προσηλωθούν. Μπορεί η έλλειψη συναγωνισμού να μην τον βοηθά αλλά μπορεί για πολύ περισσότερα από όσα έχει δείξει σε φιλικά και στον πρώτο επίσημο αγώνα.

Ο ΑΠΟΕΛ δέχτηκε ένα εύκολο γκολ στο ΓΣΠ με τους κεντρικούς αμυντικούς να χάνουν τον Ταβάρες. Η Μάριμπορ θα είναι διαφορετική και πιο επικίνδυνη στην έδρα της και θα πρέπει να διατηρήσουμε το μηδέν παθητικό για να έχουμε καλές πιθανότητες για να εξασφαλίσουμε σκορ πρόκρισης.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!