Τι πρέπει να ξέρετε για τη Μάριμπορ

Επόμενος μας αντίπαλος λοιπόν, όπως και αναμενόταν, η Σλοβένικη NK Maribor. Στους περισσότερους από εμάς είναι η «ομάδα του Ταβάρες που διώξαμε». Για άλλους είναι η νέα δύναμη του σλοβένικου ποδοσφαίρου αφού κέρδισε τα τελευταία 3 πρωταθλήματα της χώρας της. Τα τελευταία 2 μάλιστα τα συνδύασε και με το κύπελλο!  Μαζέψαμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες ως αρχή της κατασκοπίας μας. Παρόλο που είναι η απόδοση της δικής μας ομάδας που θα κρίνει το αποτέλεσμα των 2 αναμετρήσεων θεωρούμε σημαντικές όλες τις ακόλουθες πληροφορίες. Αρχή κάνουμε με τον προπονητή της Maribor, τον ώριμο 60άρη Ante Čačić από το Ζάγκρεπ της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Ανάλαβε φέτος την ομάδα και ο προηγούμενος του σταθμός ήταν η Radnik Sesvete, ομάδα της B’ κατηγορίας της Κροατίας.

Από πλευρά παικτών οι σλοβένοι ξεχωρίζουν τον αρχηγό τους Tavares, που διώξαμε τα Χριστούγεννα του 2008. Πλησίασε σχεδόν τις 200 συμμετοχές με την φανέλα της Maribor και έχει στη πλάτη τον αριθμό 9.

Ο 25χρονος Agim Ibraimi, ξένος στην ομάδα με το νούμερο 10, είναι ο κινητήριος μοχλός των σλοβένων επιθετικά, με άλλα λόγια το 10άρι αφού το λέει και ο αριθμός του! Βρίσκετε στην ομάδα από 2011.

Ο Σλοβένος αμυντικός Viler βρίσκετε από το 2010 στην ομάδα και σκόραρε μάλιστα το δεύτερο γκολ στη πρόκριση επί της Birkirkara. Αμυντικός που σκοράρει σημαίνει ότι πρέπει να τον προσέχουμε ιδιαίτερα στα στημένα χωρίς να σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολα αφού είναι 1.81.

Το πρώτο γκολ στον επαναληπτικό με την Birkirkara έβαλε ο μέσος Cvijanovic, διεθνής με την εθνική Σλοβενίας. Στη Maribor πέρασε τις 100 συμμετοχές αν και είναι 26 χρονών. Το 20 ο αριθμός του.

Ο επαναληπτικός θα είναι σημαντικός ανεξαρτήτως του σκορ του πρώτου αγώνα και το γήπεδο αναμένεται να είναι κατάμεστο από 13 000 οπαδούς της σλοβένικης ομάδας. Κάποιοι οπαδοί μας αλλά και παίκτες  το γνωρίζουν από πρώτο χέρι αφού πήγαν εκεί την προηγούμενη φορά που τους αντιμετωπίσαμε.

Οι οπαδοί τους είναι αρκετά φανατικοί με την ομάδα τους και οι Ultras τους, γνωστοί και ως Viole, είναι γύρω στα 500 μέλη. Υπάρχουν επίσης οι βετεράνοι Viole γνωστοί ως ESS (East Side Supporters).

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!