Τι σημαίνει στήριξη;

Η πλέον κλασσική αντίδραση οποιασδήποτε διοίκησης μετά από ήττες που στραβώνουν το κλίμα είναι η δημόσια στήριξη σε προπονητή και παίκτες, μέχρι να διαφανεί αν η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί. Αυτό έκανε και η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ μετά που ο Γιοβάνοβιτς έριξε την μπάλα στα πόδια του Ερωτοκρίτου και των συνεργατών του το μέλλον του στην ομάδα μας. Είναι η δημόσια στήριξη όμως αρκετή για να επέλθει η ηρεμία και να συνεχίσει η ομάδα την πορεία της κάτω από ιδανικές συνθήκες; Δυστυχώς δεν μπορούμε να πιαστούμε από την αναμενόμενη αυτή αντίδραση και θα παραθέσουμε τους δικούς μας προβληματισμούς και απόψεις. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αντιλαμβάνονται ότι εδώ και καιρό υπάρχει ένα θέμα που παίρνει συνεχώς αναβολή και δεν είναι άλλο από την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας με τον Γιοβάνοβιτς που λήγει τον Μαϊο του 2013.

Η διοίκηση Ερωτοκρίτου είχε τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιά αλλά και με το τέλος της να επιχειρήσει την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας αλλά δεν το επιχείρησε. Ήταν η περίοδος μάλιστα που οι φήμες ήθελαν τον Σέρβο προπονητή να σκέφτεται την αποχώρηση του για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε. Η ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιοβάνοβιτς δεν θεωρείται από τη διοίκηση και το πιο εύκολο πράγμα κυρίως για οικονομικούς λόγους.

Το επιχείρημα που τίθεται βάσιμα είναι ότι αν διοίκηση ήθελε να δείξει ότι στηρίζει πραγματικά τον πιο πετυχημένο προπονητή στη ιστορία του συλλόγου, μαζί με την κλασσική ανακοίνωση θα φρόντιζε να κοινοποιήσει και την ανανέωση της συνεργασίας με τον Γιοβάνοβιτς. Δεν το έπραξε όμως αφού δεν είναι έτοιμη για μια τόσο ακραία πράξη.

Όχι μόνο δεν το έπραξε αλλά η διοίκηση με τις διαρροές της για τα όσα συζητήθηκαν στη συνεδρία της Παρασκευής δείχνει ξεκάθαρα ότι όχι μόνο δεν σκέφτεται στο παρών στάδιο να ανανεώσει τη συνεργασία με τον Γιοβάνοβιτς αλλά και το ότι προβαίνει σε κινήσεις τακτικής ενόψει της επόμενης παρτίδας.

– Πως μπορείς λοιπόν να ισχυρίζεσαι ότι στηρίζεις τον προπονητής σου όταν διαρρέεις ότι υπήρχαν αντίθετες απόψεις αλλά κρίθηκε ορθό να μην γίνει αλλαγή στο παρών στάδιο;

– Πως μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι στηρίζεις τον προπονητή σου όταν διαρρέεις ότι παρέμεινε γιατί αν προχωρούσες σε αλλαγή θα έπρεπε ο νέος προπονητής να κάνει τα αναμενόμενα σε σύντομο χρονικό διάστημα;

– Πως μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι στηρίζεις τον προπονητής σου όταν διαρρέεις ότι παρέμεινε αφού σε προβλημάτιζε και το θέμα αποζημίωσης σε περίπτωση που αποφάσιζες τερματισμός της συνεργασίας των δυο πλευρών.

Διαβάσαμε τα πιο πάνω στη Σημερινή αλλά και σε άρθρο που στην πορεία αποσύρθηκε από το sigmalive και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε την εγκυρότητα του. Είναι για αυτό που βάζουμε ένα μεγάλο ερωτηματικό στο κατά πόσο η στήριξη της διοίκησης προς τον προπονητή είναι πραγματική. Οι πράξεις και όχι τα εύκολα λόγια θα κρίνουν τους πάντες.

Στο μεταξύ η μπάλα είναι και πάλι στα πόδια του Γιοβάνοβιτς που γνωρίζει ότι δεν έχει την πολυτέλεια να ανοίγει το παράθυρο αποχώρησης του κάθε φορά που η ομάδα παρουσιάζεται χάλια μαύρα και δεν παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει.  

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!