Τι σημαίνει σωστή διαχείριση

Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε μέσα στη Δανία την πιο έτοιμη Μίντιλαντ και αυτό που λέγεται και γράφεται πλέον είναι ότι με σωστή διαχείριση αύριο θα είναι η ομάδα που θα περάσει στα play offs του Champions League. Εύκολη στα λόγια αλλά δύσκολη στην πράξη η σωστή διαχείριση αφού όπως φάνηκε και στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα η πρωταθλήτρια Δανίας έχει την ικανότητα να επιβάλει το ρυθμό της.

Η σωστή διαχείριση λοιπόν ξεκινά από την ανάγκη να ελέγξει η ομάδα το ρυθμό του αγώνα. Αυτό έγινε στον μέγιστο δυνατό βαθμό στο πρώτο ημίχρονο της προηγούμενης αναμέτρησης όταν με σωστό πρέσιγκ ο ΑΠΟΕΛ έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Βατερμαν και παράλληλα είχε αρκετή κατοχή της μπάλας.

Έχει όμως σημασία και η όλη προσέγγιση της ομάδας αφού για πρώτη φορά σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα και επαναληπτικό μέσα στην έδρα μας καλούμαστε να υπερασπιστούμε ένα “σκορ πρόκρισης”. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει συμβεί αυτό και είναι σημαντικό να μην παίξουμε για να μην χάσουμε…

Η άλλη σημαντική παράμετρος είναι η μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορέσει να πετύχει το στόχο του αν αναγκάσει τους Δανούς να έχουν περισσότερη έγνοια το πώς θα αμυνθούν προκειμένου να αποφύγουν το γκολ παρά το πώς θα φτάσουν εκείνοι στο γκολ.

Ο Ντε Βινσέτι έδωσε τις λύσεις στον πρώτο αγώνα μέσα σε ένα τρίλεπτο αλλά είναι γενικά παραδεκτό ότι ο ΑΠΟΕΛ στους πρώτους τρείς αγώνες έδειξε να έχει θέματα τόσο στη δημιουργία όσο και στην αξιοποίηση κάποιων ευκαιριών.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!