Τι συμβαίνει με τον Σολάρι;

Για κάποιους μπορεί να μην είναι καν είδηση αλλά η δικαίωση των όσων υποστηρίζουν με πάθος εδώ και έναν χρόνο. Ο λόγος για τον Σολάρι και την αδυναμία του Αργεντινού επιθετικού να κάνει αυτά που αναμένουν όλοι από αυτόν. Και όταν λέμε όλοι δεν εννοούμε μόνο τους απαιτητικούς οπαδούς μας αλλά και την τεχνική ηγεσία αφού και αυτή με τη σειρά της διαπιστώνει ή και επιβεβαιώνει ότι ο Τάνο δυσκολεύεται. Αυτό  δεν είναι δική μας εκτίμηση αλλά πληροφορία. Γράψαμε αρκετές φορές για το κεφάλαιο Σολάρι θέλοντας να εμπεδώσουμε σε όλους ότι θα χρειαστεί να επιδείξουμε υπομονή αφού δεν υπάρχει πολυτέλεια να χάσουμε το στοίχημα Σολάρι. Στοίχημα που σχετίζεται τόσο με τις οικονομικές απολαβές του παίκτη αλλά και την όποια συνεισφορά μπορεί να έχει στον αγωνιστικό τομέα. Τι συμβαίνει όμως με τον Σολάρι και κανένας δεν είναι ευχαριστημένος με την μέχρι σήμερα συνεισφορά του;

Πρώτη vs δεύτερη θητείαΕίναι δύσκολο να πει κάποιος έναν και μοναδικό λόγο που ο Αργεντινός επιθετικός δυσκολεύεται . Η πιο υπεραπλουστευμένη προσέγγιση που ακούσαμε είναι πως ο Σολάρι είναι μεν καλός αλλά όχι τόσο όσο για να μπορεί να ηγηθεί του ΑΠΟΕΛ της τελευταίας διετίας. Υποστηρίζεται ότι η παραγωγικότητα κατά την πρώτη θητεία του στην ομάδα ήταν μεν άψογη αλλά κάτω από διαφορετικές συνθήκες, ενώ τονίζεται (σωστά) ότι και τότε έχανε κλασσικές ευκαιρίες.

Η «νεκρή» διετίαΥπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο η τεράστια αποχή του παίκτη στην Ισπανία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μην μπορέσει να επανέλθει ποτέ στα επίπεδα που επιβάλει πλέον ο ανταγωνισμός στον ΑΠΟΕΛ. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και επειδή μερίδα οπαδών μας αρέσκεται στα πικρόχολα σχόλια χλεύαζε τον παίκτη από την αρχή για τα επιπλέον κιλά και την επιλογή χτενίσματος του!

ΨυχολογίαΈνα τεράστιο κεφάλαιο για κάθε παίκτη είναι η ψυχολογία. Όσοι μάλιστα βρίσκονται κοντά στον παίκτη τονίζουν ότι για τον Σολάρι είναι το α και το ω. Κάνοντας τη δική μας ανασκόπηση θα λέγαμε ότι ήταν σπάνιες οι φορές που ο παίκτης έδειξε να βρίσκετε σε καλή κατάσταση. Ασφαλώς και υπήρξαν εκλάμψεις αλλά το ότι ποτέ δεν μπόρεσε να θεωρηθεί ο βασικός σέντερ φορ είναι κάτι που επηρεάζει τη ψυχολογία και κατ΄επέκταση την απόδοση του.

Αγωνιστικό πλάνοΓράψαμε πολλές φορές ότι ο Σολάρι είναι επιθετικός περιοχής ο οποίος μπορεί να γίνει παραγωγικός υπό προϋποθέσεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει να έχει δίπλα του ένα συμπαίκτη ο οποίος θα τους ανοίξει διαδρόμους (όπως έκανε ο Μαχλάς) ή και ακραίους επιθετικούς που θα το σερβίρουν την μπάλα εκεί και όταν πρέπει. Όλα αυτά τον τελευταίο ένα χρόνο δεν συμβαίνουν στο βαθμό που θα ήθελε ο Αργεντινός με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεχωρίσει. Η αδυναμία της ομάδας να ξεκλειδώσει αντίπαλες άμυνες  είναι γενικότερο πρόβλημα και δεν μπορεί να χρεωθεί αποκλειστικά στον Σολάρι..

Το πλουσιοπάροχο συμβόλαιοΜε απόφαση της διοίκησης και του προπονητή ο Σολάρι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του ρόστερ. Μπορεί και αυτοί σε στιγμές αδυναμίας να ρίχνουν το βάρος της απόφασης επιστροφής του παίκτη στην πίεση του κόσμου! αλλά το δεδομένο είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο κόστος για τον ΑΠΟΕΛ. Είναι αυτό που έχουν πολλοί στο πίσω μέρος του μυαλού τους όταν αξιολογούν την προσφορά του Σολάρι η οποία δυστυχώς δεν συμβαδίζει με το κόστος.

Αλμέιδα vs ΣολάριΜοιραία και αχρείαστα γίνονται και οι συγκρίσεις μεταξύ των δυο ποδοσφαιριστών γεγονός που βάζει τον Αργεντινό σε δύσκολη θέση. Αν και ο Αλμέιδα δεν θεωρείται ο πιο σταθερός σε απόδοση ποδοσφαιριστής, τα κρίσιμα γκολ που σημείωσε πέρσι και φέτος αλλά και η ποδοσφαιρική του ποιότητα κάνουν τους πάντες να πίνουν νερό στο όνομα του. Από την άλλη ξεχνούμε ότι ο Σολάρι παρά τα στραβά του πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας έχοντας περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Ποια θα είναι η συνέχεια;

Ο μόνος που μπορεί να διαφοροποιήσει τα δεδομένα είναι ο ίδιος ο Σολάρι. Οι υπόλοιποι (διοίκηση, προπονητές, κόσμος) μπορούν να διευκολύνουν ή να δυσκολέψουν τα πράγματα αλλά όχι σε ουσιαστικό βαθμό. Ο Σολάρι έδειξε ακόμα και στον αγώνα με τον Ερμή διάθεση στα αρχικά στάδια του αγώνα αλλά όσο περνούσε ο χρόνος έδειχνε να χάνεται. Είναι στο χέρι του να διαφοροποιήσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα όσο δύσκολο και αν θεωρείται από κάποιους.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!