Το αίσχος και η ανοχή

Κάθε χρόνο που ξημερώνει αυτή η μέρα, το μυαλό και η σκέψη μας γυρίζει αρκετά χρόνια πίσω για να θυμηθούμε και να συγκρίνουμε το πώς έχει εξασθενήσει η αγωνιστικότητα και η αντίσταση μας στο αηδιαστικό θράσος που είχε ο τουρκος εισβολέας να ανακηρύξει την μισή μας πατρίδα σε ψευδοκράτος. Είναι για αυτό που με λύπη και προβληματισμό βλέπουμε από το πρωί πολλούς μαθητές να περιφέρονται άσκοπα στη Λευκωσία και να μην γνωρίζουν τι θα έπρεπε να κάνουν ενόψει της αυριανής μέρας (ανακύρηξη ψευδοκράτους). Η μέρα αυτή αποτελούσε ορόσημο για την Ελληνική μαθητική νεολαία της Κύπρου. Ήταν η μέρα που κάθε χρόνο δεν μπορούσε να μην εκφράσει την αντίδραση και την αντίσταση της σε ένα καθεστώς που πολλοί σήμερα επιλέγουν να απολαμβάνουν πηγαίνοντας στις βόρειες κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την υποστολή της ψευδοσημαιας των κατεχομένων από τον μαθητή της τρίτης λυκείου Πέτρο Παπαλεοντιου ‎και την σύλληψη του και κράτηση του στις φυλακές των κατεχομενων από τους Τούρκους κατακτητές.

Ο καιρός περνά και η συμβιβασμοί των πολιτικών έχουν καταντήσει τον κόσμο μαλθακό και ανίκανο να ξεσηκωθεί για να υπερασπιστεί τις Εθνικές μας αξίες όπως έκανε πριν από χρόνια. Η πολιτική της καλής θέλησης έχει δημιουργήσει ένα κλίμα συγκαταβατικό που περιορίζει την εκφράσει και αποθαρρύνει την αντίσταση απέναντι σε προκλητικά και προσβλητικά γεγονότα.

Ο ΑΠΟΕΛ στον πρώτο φετινό του αγώνα στο Champions League φρόντισε να στείλει το μήνυμα. Ο ΑΠΟΕΛ πρόβαλε στην Ευρώπη αυτά που κανένας πολιτικός δεν μπορεί να εκφράσει χωρίς διστακτικότητα. Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε στο φίλαθλο κοινό ποια είναι η ταυτότητα αυτού του νησιού και ότι δεν πρόκειται πότε να υποκύψουμε μπροστά στην άρνηση μας να αποδεχτούμε οτιδήποτε ξένο που στιγματίσει την Ελληνικότητα του νησιού και προκαλεί τον λαό του.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!