Το ΑΠΟΕΛ και τα μάτια σας, κύριοι του παρασκηνίου

Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες συμβαίνουν κάποια παράξενα πράγματα στο ΑΠΟΕΛ, τα οποία με αφορμή το χτεσινό δημοσίευμα της Αθλητικής της Κυριακής είμαστε αναγκασμένοι να θίξουμε. Γράφτηκε χτες στην εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα ότι η εταιρεία Cyfast (εκ των χορηγών μας τα τελευταία χρόνια) ενδιαφέρεται έντονα να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Αυτό με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να γίνει μόνο με αγορά μετοχών σε περίπτωση έκδοσης νέου κεφαλαίου. Γύρω από το θέμα έκδοσης νέου κεφαλαίου εξελίσσεται έντονο παρασκήνιο και διεργασίες ενώ όπως μαθαίνουμε ο Κυριάκος Ζιβανάρης και οι στενοί συνεργάτες του ετοιμάζονται να καλέσουν έκτακτη γενική συνέλευση την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Μπορεί όλα αυτά για πολλούς να φαντάζουν ασήμαντα ή και άκαιρα αλλά στην ουσία εξελίσσεται ένα έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στις διάφορες πλευρές παραγόντων και μετόχων οι οποίες επιθυμούν να έχουν τον έλεγχο της ομάδας μας. Το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και είναι υπαρκτό φαίνεται να έχει ωθήσει τους Κυριάκο Ζιβανάρη και Γιώργο Γεωργίου στην αναζήτηση επενδυτών και καθόλου τυχαία προέκυψε το ενδιαφέρον της Cyfast.

>

Ποια είναι η Cyfast
Πρόκειται για τη γνωστή εταιρεία που αναλαμβάνει ανακαινίσεις και διακοσμήσεις χώρων την οποία δημιούργησε ο Λούης Κωνσταντίνου. Πρόκειται για ένα άτομο γνωστό στα ποδοσφαιρικά στέκια για τα Ομονοιάτικα του συναισθήματα και κάπου εδώ ξεκινούν τα παράξενα και ύποπτα. Όσοι γνωρίζουν μάλιστα πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν ότι η άρνηση της Ομόνοιας προ ετών να είναι εκ των χορηγών της, τον οδήγησε στη…φανέλα της ομάδας μας. Ακολούθως τα βρήκε με την ομάδα του λαού ενώ σήμερα η συγκεκριμένη εταιρεία είναι εκ των βασικών χορηγών της ΑΕΛ, του Απόλλωνα και της Ανόρθωσης.

Είναι κάτω από αυτά τα δεδομένα ενδεδειγμένη και επιθυμητή η παραχώρηση του ΑΠΟΕΛ σε ένα τέτοιο άτομο-εταιρεία; Σύμφωνα πάντως με τον Κυριάκο Ζιβανάρη δε φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού μόνον έτσι μπορεί να ερμηνευθεί η απόφαση του να τον παρουσιάσει στην τελευταία συνεδρία της εταιρείας στην οποία είχε ρόλο παρατηρητή.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα αφού αν ψάξει κάποιος να δει ποια άλλα άτομα έχουν συμφέροντα-μετοχικό ποσοστό στη Cyfast θα σταματήσει στα ονόματα των Σωκράτη Χάσικου και Γιώργου Ξίναρη. Πρόκειται για δυο επιχειρηματίες που έχουν κοινά συμφέροντα και στο τηλεοπτικό σκηνικό ( Alfa – LTV ) και που όπως φαίνεται οι προσπάθειες που γίνονται τους βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έλεγχος του ΑΠΟΕΛ από τη Cyfast θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες συνέργιες και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις κάτι απόλυτα λογικό και επιθυμητό. Είναι επίσης απόλυτα λογικό να επιθυμεί ο κάθε αποελίστας να μπουν επενδυτές μέσα στην ομάδα μας αφού αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε τους άλλους δυο.

Είναι όμως η συγκεκριμένη εταιρεία η καλύτερη λύση; Με ποιο οικονομικό αντίτιμο θα αποκτήσει η Cyfast τον έλεγχο του ΑΠΟΕΛ;

Η στάση των υφιστάμενων μεγαλομετόχων
Όπως είναι φυσιολογικό για το ΑΠΟΕΛ που έχει μέσα στην κουλτούρα του τις εσωτερικές διαμάχες υπάρχει ήδη μια σημαντική μερίδα μεγαλομετόχων που δεν βλέπει με καλό μάτι τα όσα τροχοδρομούνται. Πέραν της θέλησης τους να έχουν αυτοί τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομάδας θεωρούν ότι η Cyfast δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας.

Κάπως έτσι προδιαγράφονται τα δεδομένα και το τι μπορούμε να πούμε είναι ότι ο επόμενος ένα μήνας θα είναι καυτός με έντονο παρασκήνιο. Το να επικρατήσει το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι κάτι πολύ υποκειμενικό. Τα δεδομένα λένε ότι η ομάδα χρειάζεται οικονομικά στηρίγματα τα οποία δεν μπορεί να παρέχει το νυν συμβούλιο. Η διαφάνεια και η ειλικρίνεια σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθούν αφού οτιδήποτε άλλο στο τέλος κάνει ζημιά. Το ποιος και με ποιους όρους θα βάλει τα λεφτά του στην ομάδα μας είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τους πάντες αφού η όποια απόφαση παρθεί θα καθορίσει το μέλλον μας για πολλά χρόνια.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!