Το ΑΠΟΕΛ μονάχα ξέρει

Με τέτοια ατμόσφαιρα και τέτοιο κόσμο κανένας Παπαδάμου και καμία ΑΕΛ δεν μπορούσε να αντισταθεί στο ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα του Κυριάκου Γιαγκουλή κέρδισε δίκαια με 91-84 θέτοντας τέλος στην παντοκρατορία της ομάδας της Λεμεσού. Μοναδικό μελανό σημείο και αρκετό για να φέρει τιμωρία της έδρας μας ήταν η ρίψη αντικειμένων μετά το τέλος του αγώνα που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δικού μας Γουιλερ. Ο αμερικάνος ποιντ γκαρτ ήταν η ηγετική μορφή για την ομάδα μας αφού οργάνωνε και σκόραρε με μοναδικό τρόπο.

Τρεις χιλιάδες οπαδοί μας δημιούργησαν από την αρχή μια φανταστική ατμόσφαιρα γεμίζοντας κάθε γωνία του γηπέδου. Το πρώτο δεκάλεπτο άρχισε νευρικά με τις δυο ομάδες να είναι άστοχες και στη συνέχεια την ΑΕΛ να κάνει ένα σερί 0-5. Στη συνέχεια με τον Γουλερ να σκοράρει με κάθε τρόπο η ομάδα μας ισορρόπησε και πήρε κεφάλι στο σκορ το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος.

>

Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα μας να προηγείται με 46-39 και τα προβλήματα έγιναν ορατά στο τρίτο δεκάλεπτο όταν οι Γκαρσία και Ραντούνοβιτς φορτώθηκαν με τέσσερα φαουλ. O Παπαδάμου με παρατραβηγμένα σφυρίγματα προσπάθησε να κρατήσει ζωντανή την ΑΕΛ και εν μέρει τα κατάφερε αφού με την έναρξη της τέταρτης περιόδου η ομάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 4 πόντους.

Παίζοντας πιο ψύχραιμα και με πολύ καλή άμυνα η ομάδα μας ήταν αυτή που επικράτησε πλήρως στο τελευταίο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να ανεβάσει τη διαφορά μέχρι και στους 14 πόντους. Η πανηγυρική ατμόσφαιρα έφερε τον εφησυχασμό και η ΑΕΛ κατάφερε να μειώσει στους 6 αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό.

Εκτός του συγκλονιστικού Γούιλερ αναφορά πρέπει να γίνει και στον Βαν Ντόρπε ο οποίος στα πρώτα τρια δεκάλεπτα που αγωνίστηκε έδωσε απίστευτες βοήθειες στο σκοράρισμα έχοντας 17 πόντους.

Τώρα η σκέψη όλων είναι στη σειρά αγώνων με τον Κεραυνό όπου η ομάδα μας έχει μειονέκτημα έδρας ενώ οι απερισκεψίες κάποιων ηλίθιων θα κάνουν πιο δύσκολο το έργο μας σε περίπτωση τιμωρίας. Παρόλα αυτά ο στόχος είναι ένας….

Δεκάλεπτα: 23-20, 46-39, 67-63, 91-84

ΑΣΠΙΣ ΑΠΟΕΛ (Κ. Γιαγκουλλής): Βαν Ντόρπε 17 (3), Χάνσεν 6 (1), Μισέτα 7 Τζόουνς 10 (2), Ραντούνοβιτς 10, Γουίλερ 20 (4), Παντούρης 9, Γκαρσία 12.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!