Το γνωστό αποελίστικο καλοκαιρινό σκηνικό

Τα όσα ζούμε τις τελευταίες 10 μέρες και ιδιαίτερα τα όσα ακούμε και διαβάζουμε από τους οπαδούς μας μετά το πρώτο φιλικό δεν μας ξαφνιάζουν. Παρατηρούμε μια συνέπεια που σχετίζεται με το δημιουργικό άγχος που μας διακατέχει αφού όλοι έχουμε την απαίτηση να γίνουν ποιοτικές και ποσοτικές προσθήκες που θα στείλουν το μήνυμα εντός και εκτός ΑΠΟΕΛ ότι είμαστε το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το δεκαπενθήμερο όπου η ομάδα προετοιμάζεται στην Αυστρία η νευρικότητα μεγαλώνει! Φέτος κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η νευρικότητα αυτή είναι μεγαλύτερη αφού έχουν γίνει πολλές και σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ με πιο έντονες αυτές στην αμυντική γραμμή.

Ενώ λοιπόν μέχρι και πριν μια εβδομάδα η πλειοψηφία του κόσμου δήλωνε ικανοποιημένη με τις μέχρι στιγμής προσθήκες, η στασιμότητα των τελευταίων ημερών και η απρόσμενη ήττα στο πρώτο φιλικό επανέφερε τον προβληματισμό. Πρέπει να θυμίσουμε ότι σε σχετικό δημοψήφισμα που έτρεξε στο site μετά και την πραγματοποίηση της 5ης μεταγραφής το 53% των οπαδών μας δήλωνε ικανοποιημένο με την μεταγραφική ενίσχυση, 31% αρκετά ικανοποιημένο και το 16% μη ικανοποιημένο!

Γίνεται ξεκάθαρο κατά την άποψη μας ότι ο κόσμος αγωνιά, αγχώνεται και εκδηλώνει τα συναισθήματα του με διάφορους τρόπους. Επί της ουσίας το ρόστερ είναι ημιτελές και θεωρούμε ότι ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει το ρίσκο που υπάρχει ενόψει και των αναμετρήσεων για το δεύτερο προκριματικό του Europa League.

Κάναμε πολλές αναφορές στη ανάγκη του να πήγαιναν στην Αυστρία όλοι οι αμυντικοί που ψάχνουμε αλλά αυτό δεν έγινε εφικτό. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να προδικάσουμε το αν και πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί για τον απλούστατο λόγω του ότι δεν τους έχουμε δει.

Στο τεράστιο κεφάλαιο των προσδοκιών του κόσμου για τις μεταγραφές σε σχέση με το πλάνο της διοίκησης έχουμε κάνει αναφορά και προ ημερών και ίσως να είναι χρήσιμο να φρεσκάρουν κάποιοι την μνήμη τους. Κλείνοντας συστήνουμε υπομονή. Διαχρονικά και παρά τις όποιος μεγάλες ή μικρές προκλήσεις ο προπονητής και οι παίκτες καταφέρνουν να είναι έτοιμοι όταν πρέπει και να παίρνουν τα αποτελέσματα που πρέπει στην Ευρώπη. Οι προκλήσεις είναι και φέτος πολλές και οι πρωταγωνιστές τις γνωρίζουν. Από πλευράς μας ίσως να είναι προτιμότερο να τους δείχνουμε ότι μπορούν να τα καταφέρουν παρά το αντίθετό.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!