Το «δίλημμα» της Bwin!

Ο αγώνας με την Ρεάλ έχει σημάνει συναγερμό και ανάμεσα σε εταιρείες-χορηγούς των δυο ομάδων με την Bwin να είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφού είναι η εταιρεία που συνεργάζεται και με τις δυο ομάδες. Με τον Θωμά Τζόκα ο οποίος είναι ο διευθυντής της εταιρείας Bwin.party στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία με αφορμή την κάθοδο του στην Κύπρο. 1.Ποια τα συναισθήματα ενός διευθυντή μιας  εταιρείας όπως η bwin.party, όταν δυο ομάδες που συμπεριλαμβάνονται στο χορηγικό της πρόγραμμα βρίσκονται αντιμέτωπες για τη φάση των 8 του Champions League και πως το αντιμετωπίζετε;

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει κάποια προδιαγεγραμμένη θέση από την εταιρεία μας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κερδίσει ο καλύτερος. Σημασία έχει πάντα το ευ αγωνίζεσθαι. Ο κάθε άνθρωπος βέβαια, έχει κάποιες προσωπικές προτιμήσεις. Η Ρεάλ από τη μία είναι μία παγκόσμιας εμβέλειας ομάδα ενώ ο ΑΠΟΕΛ από την άλλη είναι το outsider. Προσωπικά πιστεύω ιδιαίτερα στον αθλητισμό. Ειδικά στο ποδόσφαιρο όλοι έχουν την κρυφή ελπίδα ότι το outsider θα βγεί νικητής.

2. Ποια τα κυριότερα πλεονεκτήματα ενός χορηγού που συνδέεται με μια ομάδα σαν τον ΑΠΟΕΛ;

Σε αντίθεση με τις διεθνείς χορηγίες που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό και στόχο έχουν την επικοινωνία του brand σε παγκόσμιο επίπεδο, την αναγνωρισιμότητα και το prestige, οι τοπικές χορηγίες είναι πιο στοχευμένες σε ένα κοινό-στόχος που είναι η κεντρική αγορά, στην οποία  προσπαθούν να κερδίσουν παράλληλα και τις καρδιές του κοινού-στόχος. Η εμπειρία μας στη διαχείριση χορηγιών έχει δείξει ότι μπορούμε να διαχειριστούμε ισάξια διεθνείς και τοπικές χορηγίες, ώστε να αποκτήσουμε το απαραίτητο added value.

3. Έχετε βρεθεί πολλές φορές στο Μπερναμπέου. Τι θα πρέπει να ξέρουν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ ενόψει του επαναληπτικού;

Νομίζω ότι η ερώτηση θα έπρεπε να είναι « τι θα έπρεπε να περιμένει η Ρεάλ στο ΓΣΠ.» Πιστεύω λοιπόν ότι  η ατμόσφαιρα θα είναι θερμή και ενθουσιώδης υπέρ του ΑΠΟΕΛ. Σε ό,τι αφορά το Bernabeu, οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να περιμένουν ένα γεμάτο στάδιο από φιλάθλους της Ρεάλ από όλο τον κόσμο. Η ατμόσφαιρα θα είναι πολιτισμένη αλλά σίγουρα θα είναι έκδηλη η θερμή υποστήριξη του κόσμου υπέρ της Ρεάλ.

4. Υπάρχει περίπτωση να δούμε την Bwin ως κύριο χορηγός της φανέλας του ΑΠΟΕΛ;

Σε αυτήν τη φάση, αυτό είναι κάτι που αξιολογούμε και άμεσα θα συζητήσουμε με τη Διοίκηση της ομάδας του ΑΠΟΕΛ. Το σίγουρο είναι ότι επιθυμούμε να συνεχίσουμε, όπως είχα πεί και στην αρχή της χρονιάς, την έως τώρα επιτυχημένη μας συνεργασία με την ομάδα.

5. Ποιο το αντίκρισμα, έχει η Bwin μέσα από τις χορηγίες?

Η bwin, μέσα από τις χορηγίες της ενισχύει την αξιοπιστία για το brand name της και τα προϊόντα της, καθώς την εμπιστεύονται μία σειρά από μεγάλους αθλητικούς οργανισμούς. Γενικότερα, μία χορηγία πρέπει να την ορίζουμε σε βάθος χρόνου, προκειμένου να παρέχει όλα τα απαραίτητα και επιθυμητά οφέλη τόσο στις εταιρείες, όσο και στους αθλητικούς οργανισμούς. Στην bwin αξιολογούμε συνεχώς την αποτελεσματικότητα των χορηγικών μας δραστηριοτήτων, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό “return on investment”

6. Έχει ελπίδες πρόκρισης ο ΑΠΟΕΛ;

Το γεγονός ότι η ομάδα του ΑΠΟΕΛ έχει φτάσει έως εδώ, αποδεικνύει ότι έχει προοπτικές. Εμείς περιμένουμε να γίνει ένας πολύ καλός αγώνας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πρόκριση του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στα πόδια των παιχτών της ομάδας αλλά και στην υποστήριξη του κόσμου.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!