Το θέατρο του παραλόγου

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του ΔΣ με την οποία ουσιαστικά προκηρύσσεται η εκλογή νέου ΔΣ, ο κ. Ερωτοκρίτου με δηλώσεις του στο kerkida.net έκανε σαφές ότι σε μια προσπάθεια του να μην μείνει «ακέφαλη» η εταιρεία δεν έχει υποβάλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του τις παραιτήσεις τους και ότι θα τις υποβάλουν όταν υποβληθούν υποψηφιότητες. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι κανένα μέλος του ΔΣ πλην των Ερωτοκρίτου και Αντωνίου δεν προτίθεται να αποχωρήσει και αυτό επιβεβαιώνεται και από το σχετικό δημοσίευμα στο 24sports. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η παρούσα διοίκηση θα επιχειρήσει να αποτρέψει τις εκλογές προκειμένου να παραμείνει! Όπως καταλαβαίνεται ζούμε ήδη το θέατρο του παραλόγου..

Η εκλογή Διοικητικών Συμβούλων με βάση το Καταστατικό της εταιρείας είναι θέμα που αφορά ΜΟΝΟ την ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας και όχι έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Το θέμα εκλογής και παραίτησης είναι ατομικό και όχι συνολικό και κανένα μέλος δεν δεσμεύεται από τις δηλώσεις Ερωτοκρίτου. Ήδη μερικοί από τους υφιστάμενους διοικητικούς συμβούλους το κάνουν σαφές δεξιά – αριστερά ότι «είναι εκλεγμένοι» και δεν θα αποχωρήσουν. Και κανένας δεν μπορεί να τους μετακινήσει εκτός αν το επιθυμούν οι ίδιοι.   Ειδικά όταν δεν έχουν υποβληθεί ΗΔΗ οι παραιτήσεις των μελών του ΔΣ συνολικά και όχι αποσπασματικά, κάτι το οποίο κανένα από τα δύο δεν έγινε.

Με τις δηλώσεις Ερωτοκρίτου αλλά και το πιο πάνω δημοσίευμα διαφαίνεται ότι το τοπίο όσο αφορά την εκλογή νέου ΔΣ είναι θολό και ίσως όχι τυχαία. Κανένας ενδιαφερόμενος δεν θα θέλει να αναλάβει όταν γνωρίζει ότι ενδεχόμενα κάποια από τα υφιστάμενα μέλη δεν θα αποχωρήσουν, ή ότι ο Ερωτοκρίτου είναι ακόμα εκεί και μπορεί ακόμα και την τελευταία στιγμή να «πιεστεί» και να αλλάξει γνώμη.

Δεδομένου του ότι οδηγούμαστε σε εκλογή διοικητικού  συμβουλίου μεσούσης  της χρονιάς, η ορθή διαδικασία θα ήταν να παραιτηθεί όλο το ΔΣ στη ψεσινή συνεδρίαση και να συνεχίσει απλά να ασκεί εργασίες μέχρι την ημέρα εκείνη ως διοικούσα επιτροπή είτε όλοι μαζί είτε κάποιοι από αυτούς. Αν δεν αποχωρήσουν τώρα με γραπτή υποβολή παραίτησης πριν την αποστολή της σχετικής γνωστοποίησης προς τους μετόχους, τότε το σίγουρο είναι ότι αυτοί που θα εκλεγούν θα είναι επιπλέον των υφιστάμενους που θα επιλέξουν να μείνουν και όχι σε αντικατάσταση τους.

Αν ο οποιοσδήποτε από τα υφιστάμενα μέλη επιθυμεί να επανεκλεγεί στο νέο διοικητικό σχήμα, θα δικαιούται κανονικά να υποβάλει υποψηφιότητα και να λάβει το απαιτούμενο ποσοστό, είτε είναι ο Ερωτοκρίτου είτε οποιοσδήποτε από τους συνεργάτες του.

Είναι επίσης ατυχές ότι ακόμα και για αυτό το απλό θέμα, διακρίνεται ο ερασιτεχνισμός της παρούσας διοίκησης εκτός εάν όλα αυτά γίνονται εσκεμμένα για να μείνουν μακριά οι τυχόν ενδιαφερόμενοι για τον διοικητικό θώκο.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!