Το θράσος και η καταστροφική ματαιοδοξία

Δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη η επιστολή – απειλή του προέδρου του σωματείου από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Με μια επιστολή καταπέλτης η διοίκηση Πετρίδη επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να ενημερώσει τους οπαδούς μας για την “θράσος και καταστροφική ματαιοδοξία” που χαρακτηρίζει τον Μάριο Χαραλάμπους και όσους τον στηρίζουν.

Μέσα από την απάντηση επιβεβαιώνεται και προηγούμενη αναφορά μας για το ότι η κόντρα υφίσταται εδώ και μήνες αλλά και το ότι η χρονική περίοδος που επέλεξε το επιτελείο του Χαραλάμπους σχετίζεται με την προσδοκία του να πάει κάτι στραβά στον επαναληπτικό στα Σκόπια.

Η ανακοίνωση απάντηση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ αναφέρει τα ακόλουθα:

Εις απάντηση της ανωτέρω αναφερόμενης επιστολής σας παρακαλώ σημειώσατε τα ακόλουθα:

1. Είναι με μεγάλη μας λύπη που παρακολουθούμε τη Διοίκηση του Σωματείου να διολισθαίνει μέρα με τη μέρα στον κατήφορο της διάσπασης του ΑΠΟΕΛ και της υπόσκαψης της Εταιρείας και της Διοίκησης της.

2. Η τελευταία επιστολή σας και ειδικότερα η ταυτόχρονη, παράλληλη διαρροή της σε συγκεκριμένο ΜΜΕ αποτελεί απλά ακόμα ένα παράδειγμα της στάσης σας αυτής. Πρέπει επιτέλους κάποια πράγματα να καταστούν ξεκάθαρα άπαξ και δια παντός καθότι η οδός της συνεργασίας που επιδικνύουμε φαίνεται οτι έχει εκληφθεί από εσάς ως αδυναμία.

3. Το Σωματείο ουδένα δικαίωμα υπέχει στο ποδοσφαιρικό τμήμα ή και σε οποιανδήποτε δραστηριότητα σχετική με αυτό. Ούτε υφίσταται ή αναγνωρίζεται οποιονδήποτε δικαίωμα παρέμβασης του Σωματείου στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του ΑΠΟΕΛ ή και στην εμπορική εκμετάλλευση του σήματος που έχει εκχωρηθεί προς απρόσκοπτη χρήση από την εταιρεία.

4. Τούτο καθίσταται σαφές από τη μεταξύ μας σύμβαση την οποία γνήσιοι ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ συνομολόγησαν σε χαλεπούς για την ομάδα μας καιρούς προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική σωτηρία και συνέχεια της ποδοσφαιρικής μας ομάδας. Τόσο στο καταστατικό του Σωματείου όσο και στη μεταξύ μας Σύμβαση προνοείται δικαίωμα συμμετοχής μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας στο Σωματείο και λόγου σε αυτό και όχι το αντίστροφο. Εάν έχετε αντίθετη άποψη να μας ενημερώσετε γραπτώς υποδεικνύοντας μας τη βάση στην οποία εδράζετε τέτοιες τυχόν θέσεις σας.

5. Είναι μέσω αυτής της Σύμβασης ως έχει τροποποιηθεί που μόλις προ ολίγων ημερών ανακοινώσατε πλεόνασμα Ευρώ 38.000 αφού η Εταιρεία κατέβαλε προς το Σωματείο ποσό που υπερβαίνει τα Ευρώ 450.000 το οποίο έρχεται να προστεθεί στα τεράστια ποσά που η Εταιρεία κατέβαλε προς το Σωματείο τα τελευταία χρόνια τιμώντας τις συμβατικές της υποχρεώσεις αλλά και από τη γνήσια επιθυμία συνδρομής στο Σωματείο που όλοι αγαπούμε.

6. Η προσπάθεια σας, συνοδευόμενη και από έμμεση απειλή, να παρέμβετε στο αποκλειστικό δικαίωμα της Εταιρείας να συμμετέχει στις διαδικασίες και αρχαιρεσίες της ΚΟΠ και να τοποθετείται με οποιονδήποτε τρόπο η Εταιρεία κρίνει πρόσφορο αποτελεί άστοχη, ακατανόητη αλλά και αντισυμβατική ενέργεια τα κίνητρα της οποίας είναι δυστυχώς πασιφανή.

7. Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά σας αυτή. Με το ίδιο ακριβώς θράσος και καταστροφική ματαιοδοξία επιχειρήσατε να παρέμβετε στην διαβούλευση μας με τον ΚΟΑ για ανέγερση ιδιόκτητου ποδοσφαιρικού γηπέδου, επιτιθέμενοι ουσιαστικά προς την υπόληψη και την εικόνα του ΑΠΟΕΛ αλλά και κατά του ονείρου του κάθε ΑΠΟΕΛΙΣΤΑ. Με το ίδιο θράσος και τακτική διάσπασης συναινέσατε στην προσβλητική προσπάθεια απαγόρευσης που επέβαλαν ορισμένοι οργανωμένοι οπαδοί στην παρουσία των μελών του Δ.Σ. της Εταιρείας στον εξώστη του Σωματείου για εορτασμό της κατάκτησης του ντάμπλ από την ποδοσφαιρική ομάδα. Μάλιστα κατά τρόπο γελοίο, ο Πρόεδρος του Σωματείου, οικειοποιούμενος τις επιτυχίες της ποδοσφαιρικής ομάδας και τις θυσίες των αθλητών, προπονητών και της Διοίκησης ηγήθηκε της κατάστασης που διαμορφώθηκε στον εξώστη, απολαμβάνοντας την προβολή και παρακολουθώντας αμέριμνος ποδοσφαιριστή της ομάδας να κινδυνεύει με ποινική δίωξη για ενέργειες που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν.

8. Εσείς επίσης, απαιτήσατε προσβλητικά από την Εταιρεία «διασφαλίσεις» για τις πληρωμές προς το Σωματείο, αγνοώντας παντελώς τις πρόνοιες της Σύμβασης για το χρόνο καταβολής των πληρωμών αλλά και το ιστορικό σχέσεων εταιρείας – Σωματείου σε δύσκολους καιρούς. Υποδείξτε μας αλήθεια που προβλέπονται τέτοιες διασφαλίσεις στη μεταξύ μας Σύμβαση. Και όλα αυτά κατά τη διάρκεια συνάντησης στην οποία προβήκαμε σε παραχωρήσεις για κοινή εκμετάλλευση εμπορικών προιόντων με γνώμονα την ελάχιστη συνεργασία προς κοινό ώφελος και χωρίς η μεταξύ μας σύμβαση να σας δίδει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Και για το ζήτημα αυτό είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις παράνομες και εξευτελιστικές παρεμβάσεις του Σωματείου προς συνεργάτες της εταιρείας αλλά και προς τον Έφορο Εταιρειών προς της έκδοσης της μπύρας 3Peat.

9. Σημειώνουμε περαιτέρω οτι στην ολοκληρωμένη πρόταση μας για λειτουργική ενοποίηση Σωματείου – Εταιρείας δεν λάβαμε ποτέ τη γραπτή σας θέση παρά τις επανειλημμένες μας εκκλήσεις προς τούτο.

10. Για το προκείμενο, ήτοι τις εκλογές της ΚΟΠ, είναι σαφές οτι αγνοείτε τις συζητήσεις και διαβουλεύσεις που έχουν λάβει χώρα για το ζήτημα. Βεβαίως και ακούσαμε τις θέσεις του κ. Μανώλη σε συνάντηση που προ ημερών είχε διευθετηθεί μαζί του. Οι σκέψεις της Διοίκησης του Σωματείου για οποιοδήποτε ζήτημα θα ήσαν ευπρόσδεκτες αν η έκφραση τους γινόταν εσωτερικά και καλόπιστα. Όμως η διαρροή της επιστολής σας καταδεικνύει ότι ούτε καλόπιστα ούτε γνήσια είναι τα κίνητρα σας. Το χρονικό σημείο έγερσης του ζητήματος, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον κρισιμότατο αγώνα μας στα Σκόπια για τα προκριματικά τουChampions League αποκαλύπτει την διασπαστική σας πολιτική και την ενδόμυχη επιθυμία σας για αποτυχία της ομάδας με μόνο σκοπό την ανάπτυξη πραξικοπηματικής προσπάθειας για ανάληψη της διοίκησης της Εταιρείας. Τα κίνητρα σας προκαλούν τέτοια τύφλωση που δεν κατανοείτε την εσωστρέφεια, τη ζημιά και την απογοήτευση που προκαλείτε στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Τέτοιες ώρες η έγνοια σας θα έπρεπε να ήταν πώς θα συνδράμετε την προσπάθεια της ομάδας και πώς θα σταθείτε αρωγοί στη Διοίκηση στην απευκταία περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

11. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στο δρόμο της σύγκρουσης που με τραγική συνέπεια ακολουθείτε. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ομάδας και να εργαζόμαστε ακούραστα για μεγαλύτερες επιτυχίες. Λογοδοτούμε μόνο στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ, στους μετόχους της Εταιρείας, στις συνειδήσεις μας και στην ιστορία της ομάδας.

Πρέπει όσοι υπηρετούμε την ιδέα που λέγεται ΑΠΟΕΛ να μπορούμε να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μακρυά από τα στενά μας προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες. Ελπίζουμε την υστάτη να το κατανοήσετε.”

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!