Το ιστορικό των τεσσάρων φετινών αναμετρήσεων

Μίνι παράδοση πάει να δημιουργήσει η Αελ αφού στις τέσσερις φετινές μας αναμετρήσεις δεν έχουμε καταφέρει να τους κερδίσουμε σε κανένα αγώνα. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τις αναμετρήσεις με την Ανόρθωση αλλά σήμερα επιλέξαμε να θυμηθούμε τις τους αγώνες με την επίδοξη πρωταθλήτρια. Το ζητούμενο για την ομάδα μας δεν είναι μόνο το κλασσικό «να θέλει παραπάνω τη νίκη» αλλά να μπορέσει να βρει τον τρόπο διασπάσει και να σκοράρει όσες φορές χρειάζεται απέναντι σε μια αμυντική γραμμή που μετά δυσκολίας κάναμε μέχρι σήμερα ευκαιρίες… Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε τι έγινε…

6η αγ. ΑΠΟΕΛ Vs Αελ 0-1

Λίγες μέρες πριν τον αγώνα με την Πόρτο η ομάδα μας δέχτηκε την πρώτη της ήττα από την τότε έκπληξη του πρωταθλήματος. Η Αελ δεν ήταν καλύτερη αλλά ήταν πιο μαχητική και στο τέλος δικαιώθηκε αφού εν τω μεταξύ γίναμε πρωταγωνιστές και στη θεοποίηση του Ντεκρά με τον Σολάρι να μην καταφέρνει να το νικήσει από το σημείο του πέναλτι. Η χαλαρότητα της ομάδας μας ερμηνεύθηκε από πολλούς ως προσανατολισμός στο Champions League…

Στον αγωνιστικό τομέα ο Γιοβάνοβιτς προτίμησε για πρώτη φορά και όπως προέκυψε στη συνέχεια μια από τις ελάχιστες τη διάταξη 4-4-2 με τους Σολάρι και Αλμέιδα στο αρχικό σχήμα. Το ασφυκτικό πρέσιγκ της Αελ έκοψε την ομάδα στη μέση αφού οι ακραίοι (Πίντο και Ατόρνο) δεν μπόρεσαν να γίνουν δημιουργικοί πέραν ελαχίστων περιπτώσεων ενώ οι Γιάχιτς και Μοράις αναλώθηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Το γκολ του Μοντεϊρο στο 56 ανάγκασε τον Γιοβάνοβιτς να αλλάξει το πλάνο του και να ρίξει στον αγώνα τους Χαραλαμπίδη, Τρισκόφσκι και Μπελαϊτ σε με προσπάθεια να κρατήσουμε μπάλα με τρόπο δημιουργικό κάτι όμως που δεν έγινε εφικτό αφού ο αμυντικός μηχανισμός της Αεκ δούλεψε άψογα.

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Κακά (65 Μπελαΐτ), Ολιβέιρα, Πίντο, Μοραΐς, Γιάχιτς, Ατόρνο (71 Χαραλαμπίδης), Σολάρι (58 Τρισκόφσκι), Αλμέιδα

19η αγ. Αελ Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Με την ομάδα μας να έχει ηττηθεί λίγες μέρες πριν από την Αελ για το κύπελλο  ο αγώνας πρωταθλήματος στο Τσίρειο είχε αρκετές ιδιαιτερότητες. Μπορεί να είχε προηγηθεί η νίκη επί του Απόλλωνα στις καθυστερήσεις αλλά το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό λόγω της μουρμούρας που υπήρχε για την μη πραγματοποίηση μεταγραφής. Η απάντηση του Γιοβάνοβιτς στην «κρυφή» κόντρα με τον Σολάρι ήταν να δώσει θέση βασικού στον Αργεντινό αφού το πείραμα Ατόρνο τις προηγούμενες αγωνιστικές δεν είχε αποτέλεσμα.

Ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε στο πρώτο τουλάχιστον ημίχρονο το απαιτούμενο πάθος και κατάφερε να δημιουργήσει 1-2 μεγάλες ευκαιρίες και ήταν η ομάδα που έλεγχε τον αγώνα. Στην επανάληψη η Αελ ισορρόπησε και παρά το ότι ο Αλμέιδα επανήλθε στο αρχικό σχήμα μετά τη χειρουργική επέμβαση η ομάδα μας δεν κατάφερε να κάνει κάτι ουσιαστικό αφού ο Βραζιλιάνος ήταν ανέτοιμος.

Ο Γιοβάνοβιτς στον αγώνα του Τσιρείου προτίμησε τη διάταξη 4-5-1 με τον Σολάρι στην κορυφή και με τον Μαρσίνιο οργανωτή με στηρίγματα τους Τρισκόφσκι και Χαραλαμπίδη στα δυο άκρα. Παρά τις πρωτοβουλίες του Μαρσίνιο και την μαχητικότητα του Σολάρι, είχαμε και πάλι σοβαρό πρόβλημα στο να εξασκήσουμε πίεση και να γίνουμε απειλητικοί. Οι Τρισκόφσκι και Χαραλαμπίδης ειδικότερα βρέθηκαν σε πολύ άσχημη μέρα ενώ οι διορθωτικές κινήσεις δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αμυντικά δεν είχαμε προβλήματα μιας και η Αελ έδειξε στην επανάληψη να επιδιώκει να μην χάσει παρά να κερδίσει.

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Μποαβεντούρα, Πουρσαϊτίδης, Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πίντο, Μοράις, Χαραλαμπίδης (74’ Αλεξάνδρου), Τρισκόφσκι, Μαρσίνιο (85’ Σολωμού), Σολάρι (60’ Αλμέιδα).

Κύπελλο ΑΠΟΕΛ Vs Αελ 0-1

Ο προβληματικός Ιανουάριος περιλάμβανε και τον πρώτο αγώνα κυπέλου με την Αελ όπου η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε, βάζοντας ουσιαστικά βάσεις πρόκρισης. Η Αελ δεν ήταν καλύτερη αλλά ήταν αποτελεσματική καταφέρνοντας σε μια από τις τέσσερις επιθέσεις της να σκοράρει. Όπως και στον αγώνα πρωταθλήματος έτσι και σε αυτόν η ομάδα μας δεν είχε τις λύσεις απέναντι στην μεσοαμυντική γραμμή της Αελ ενώ στις δυο ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου ο Μποαβεντούρα στάθηκε άτυχος. Στο δεύτερο ημίχρονο το άγχος και η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ομάδας μας ενώ οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα που ίσως σταθεί αρκετή για να αποκλειστούμε από το θεσμό του κυπέλλου.

Θα τολμούσαμε να πούμε ότι ήταν η νίκη της Αελ ήρθε πιο εύκολα από ότι θα περίμεναν και οι ίδιοι οι Λεμεσιανοί αφού η εδαφική υπεροχή δεν ήταν αρκετή για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο γκολ ενώ ο Ατόρνο ως επιθετικός στο 4-5-1 ήταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς.

ΑΠΟΕΛΧιώτης, Πουρσαϊτιδης, Ολιβέιρα, Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Μοραις, Σόουζα (73 Σολάρι), Μαρσίνιο, Ατόρνο, Αλεξάνδρου (83 Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι (67 Πίντο)

Αελ Vs ΑΠΟΕΛ 0-0

Στο 4ο ραντεβού μεταξύ των δυο ομάδων επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η αδυναμία μας τόσο στη δημιουργία όσο και στο τέλειωμα των φάσεων με αντίπαλο την Αελ. Ότι και αν δοκίμασε ο Γιοβάνοβιτς δεν έφερε το γκολ παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο ο Σολάρι έφτασε κοντά στο γκολ. Η διάταξη 4-5-1 είχε τον Σολάρι στην κορυφή και τους Ατόρνο-Μαντούκα αυτή τη φορά στα δυο άκρα με τον Μαρσίνιο σε ρόλο οργανωτή.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με το χρόνο να λειτουργεί εις βάρος μας ο Γιοβάνοβιτς έκανε την ομάδα ακόμα πιο επιθετική βάζοντας και τον Αλμέιδα στη θέση του Μαρσίνιο. Επιθετική στη θεωρεία όπως φάνηκε αφού και πάλι έλειψε η δημιουργικότητα και οι ατομικές ενέργειες που θα επέτρεπαν να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα. ΑΠΟΕΛΜπάρντο, Πουρσαϊτίδης, Αλεξάνδρου, Ολιβεϊρα, Μποαβεντούρα, Πίντο, Μοράις, Μαρσίνιο (65 Αλμέιδα), Ατόρνο (70 Τρισκόφσκι), Μαντούκα (74 Χαραλαμπίδης) Σολάρι

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!