Το κέρδος πέραν από τους βαθμούς

Το χτεσινό παιχνίδι θα περάσει πολύ γρήγορα στα αζήτητα μιας και κύλησε χωρίς απρόοπτα και η νίκη ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Το κέρδος των τριών βαθμών αν και αναμενόμενο, είναι σίγουρα υπερπολύτιμο αφού ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει την πολυτέλεια για απρόσμενες απώλειες από ομάδες που βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πέραν από τη βαθμολογική συγκομιδή και τη διατήρηση της ηρεμίας και σταθερότητας, η ομάδα μας στο χτεσινό ματς είχε και κάποια παράπλευρα οφέλη.

Η χρησιμοποίηση του Άθω Σολωμού στο πρωτάθλημα ήταν η πρώτη του στη φετινή σεζόν. Τα δεκαεφτά λεπτά έρχονται να προστεθούν στα άλλα δώδεκα που αγωνίστηκε απέναντι στην Bordeaux την περασμένη Πέμπτη.  Είναι σημαντικό κάποιοι παίχτες που παρέμειναν παροπλισμένοι και στα αζήτητα από την αρχή της σεζόν να ενεργοποιούνται σιγά σιγά και να ενσωματώνονται στην ομάδα.

Είναι σημαντικό γιατί ο νέος προπονητής μας οφείλει να τους δώσει την  ευκαιρία να δείξει αν μπορούν να τον βοηθήσουν  έτσι ώστε να μπορέσει και ο ίδιος να σχηματίσει αντικειμενική άποψη για τον καθένα  μέσα από τα ματς. Είναι το ίδιο σημαντικό και για τον Σολωμού να δείξει ότι  η προσφορά του προς την ομάδα μπορεί να είναι ουσιαστική και ότι λανθασμένα βρισκόταν εκτός αγωνιστικής δράσης τόσο καιρό.

Η συμμετοχή του Αρτυματά για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα είναι άλλη μια θετική κίνηση. Ο νεαρός αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την ομάδα μας αλλά δεν του δόθηκαν οι ανάλογες ευκαιρίες να αγωνιστεί. 

Έχοντας τον Γκόμεζ με το γνωστό πρόβλημα του στο γόνατο και τον Βινίσιους ως την μόνη αξιόλογη επιλογή για να πλαισιώσει τον Μοράϊς, ο Κώστας Αρτυματάς είναι η μόνη εναλλακτική λύση πέραν των δύο. Έστω και τα δέκα λεπτά αγώνα που πήρε στο χτεσινό παιχνίδι είναι σημαντικά για να πάρει μπρος.

Ο βασικός κορμός του ΑΠΟΕΛ παραμένει εδώ και αρκετά χρόνια ο ίδιος. Οι ποδοσφαιριστές που τραβούν όλο το βάρος την ομάδας έχουν ανάγκη για ουσιαστικό χρόνο ξεκούρασης . Ενδεικτικά να θυμίσουμε ότι χτες ήταν η πρώτη φορά που ο Μοράις έγινε αλλαγή.

Ο λανθασμένος φετινός σχεδιασμός, αναγκάζει τους ίδιους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται ασταμάτητα και με τις προσδοκίες και απαιτήσεις του κόσμου να παραμένουν ψηλά.  Η ανάγκη για πρόγραμμα  συντήρησης των Μοράις, Χαραλαμπίδη, Αλωνεύτη, Μαντούκα, Νεκτάριου και Σέρτζιο είναι επιβεβλημένη έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να τους έχει στην διάθεση της και φρέσκους όταν πρέπει. Σολωμού και Αρτυματάς αποτελούν μονάδες που έχουν να προσφέρουν στην ομάδα μας και αυτό οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε έξυπνα και μεθοδικά.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!