Το «καρδιογράφημα» του ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ έχει δώσει μέχρι σήμερα 48 αγώνες σε όλους τους θεσμούς και όπως είναι φυσικό για κάποιους παίκτες τίθεται θέμα σωματικής κούρασης ενώ είναι γενικά παραδεκτό ότι υπάρχει και η παράμετρος της ψυχολογικής κόπωσης. Ψάξαμε όσο περισσότερο γίνεται τα λεπτά συμμετοχής των παικτών και πως αυτά έχουν κατανεμηθεί ανά θεσμό αλλά και με ποια συχνότητα. Μέσα από την ανάλυση προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα κάποια από τα οποία είναι γνωστά και άλλα όχι.

Η «καρδιά» του ΑΠΟΕΛ

Το ότι ο ΑΠΟΕΛ του Γιοβάνοβιτς είναι χτισμένος γύρω από τους Μοράις και Πίντο επιβεβαιώνεται και φέτος με τον πιο έντονο τρόπο αφού τα καλύτερα αμυντικά χαφ που πέρασαν από την Κύπρο είναι με διαφορά οι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο Νούνο μέχρι στιγμής μετρά τον τρομακτικό αριθμό των 3886 λεπτών ενώ ο Πίντο ακολουθεί με 400 περίπου λεπτά λιγότερα. Όπως είναι λογικό οι δυο Πορτογάλοι επιφορτίστηκαν το βάρος σε όλους τους θεσμούς αφού είναι οι πρώτοι σε λεπτά συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος ενώ σε αυτούς του Champion League μόνοι οι Ζόρζε και Πουρσαϊτίδης σπάζουν το δίδυμο.

Είναι χαρακτηριστικό και κάτι που προκαλεί ακόμα και ερωτήματα ότι ο Μοράις είναι ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής στους αγώνες κυπέλλου και super cup!

Όσον αφορά τον Πίντο ο οποίος το τελευταίο δίμηνο δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση είναι ο παίκτης με τα περισσότερα συνεχόμενα 90λεπτα… 15 στο σύνολο.

 

Ο duracel Πουρσαϊτίδης

Ο 36χρονος Πουρσαϊτίδης είναι ο τέταρτος σε λεπτά συμμετοχής φέτος πίσω από τους δυο προαναφερθέντες αλλά και τον Ολιβεϊρα που έχει 32 περισσότερα λεπτά. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των λεπτών συμμετοχής η τεχνική ηγεσία ήθελε τον Πούρσα να αγωνίζεται στην Ευρώπη ενώ στο πρωτάθλημα ο χρόνος συμμετοχής μοιράζεται ισόποσα με τον Σολωμού.

Η διαχείριση του ταύρου

Με παρόμοιο τρόπο όπως του Πουρσαϊτίδη αντιμετώπισε η τεχνική ηγεσία τον Ζόρζε. Ο αμυντικός ογκόλιθος ήταν ο δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής στην Ευρώπη αλλά στην Κύπρο ήταν μόλις ένατος σε λεπτά συμμετοχής με 1371 λεπτά. Ο Ζόρζε δεν αγωνίστηκε σε 18 από τους 48 αγώνες με τους δυο ευρωπαϊκούς να είναι αυτοί με την Σκεντερμπέου (εντός) και την Πόρτο (εκτός).

Χαραλαμπίδης και Τρισκόφσκι συμπληρώνουν τη λίστα αυτών που μπορούν να θεωρηθούν καταπονημένοι από τη φετινή υπερπροσπάθεια αφού μετρούν μέχρι στιγμής 2783 και 2770 λεπτά συμμετοχής. Ο Χαραλαμπίδης χρησιμοποιήθηκε σε 30 αγώνες ως  βασικός και σε 15 ως αλλαγή. Παρόλα αυτά είναι 5ος σε λεπτά συμμετοχής.

Άλλα στοιχεία που ενδιαφέρουν

– O Ailton αγωνίστηκε στο 73% των Ευρωπαϊκών αγώνων και 46% των αντίστοιχων εγχώριων διοργανώσεων.

– Boaventura και Χιώτης ήταν οι μόνοι παίκτες που έλειψαν για διάστημα περισσότερο των 10 αγωνιστικών λόγω τραυματισμών.

– Ο Σολάρι αγωνίστηκε βασικός σε 19 αγώνες και σε 23 ως αλλαγή.

– Σε 21 παιχνίδια αγωνίστηκε ο Jahic  και σε 9 ο Belaid πριν φύγουν τον Ιανουάριο.- Ο Souza από τον Ιανουάριο αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια, δεν χρησιμοποιήθηκε σε 4 και 1 ήταν τιμωρημένος.

Τα αναλυτικά λεπτά συμμετοχής όλων των ποδοσφαιριστών

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!