Το καυτό δεκαήμερο που έρχεται

Μια σειρά από δύσκολες αναμετρήσεις σε Κύπρο και Ευρώπη ξεκινά, αρχής γενομένης του ντέρμπι στην Λεμεσό με την Αελ. Ο ΑΠΟΕΛ μόλις στην δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας μια από τις ομάδες που κατά πολλούς οπαδούς μας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτές που θα μας κοντράρουν στο φετινό πρωτάθλημα. Το επόμενο δεκαήμερο η ομάδα μας καλείται να δείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη και να ξεκινήσει, έστω και με σχετική καθυστέρηση να παρουσιάζει την εικόνα που όλοι θα θέλαμε να δούμε. Τρεις δύσκολες αναμετρήσεις που θα καθορίσουν πολλά για το βραχυπρόθεσμο μέλλον του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ.

Η σειρά των επόμενων αναμετρήσεων του ΑΠΟΕΛ θα διαμορφώσει και τα δεδομένα για τον Πάουλο Σέρτζιο. Η στήριξη από τον Φοίβο Ερωτοκρίτου μετά τα αποτυχημένα αποτελέσματα στην Ευρώπη είναι δεδομένη και ξεκάθαρη. Η στήριξη που ζήτησε ο πρόεδρος από τον κόσμο προς τον προπονητή, δεν είναι όμως και τόσο δεδομένη. Κακά τα ψέματα, η στήριξη στον Πάουλο Σέρτζιο από τον κόσμο, είναι άμεσα συσχετισμένη με την εικόνα της ομάδας μας στους αγώνες που ακολουθούν.

Ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη να βελτιωθεί αγωνιστικά και να αποδείξει τις φετινές του δυνατότητες. Το γεγονός ότι ο Πάουλο Σέρτζιο έκανε έγκαιρο προγραμματισμό και έφερε παίχτες ποιότητας, φαίνεται ότι δεν αρκεί εκτός και αν.. 

Μέσα από την βελτίωση της εικόνας του ΑΠΟΕΛ αναμένεται να έρθουν και τα θετικά αποτελέσματα. Αδιαμφισβήτητα, μια νίκη επί της Αελ θα αντιστρέψει το κλίμα και θα ξεκινήσει να γέρνει η πλάστιγγα προς την θετική πλευρά. Αν πάλι η ομάδα χάσει, αλλά αγωνιστεί με τσαμπουκά και ικανοποιήσει με την παρουσία της στο γήπεδο, ο οπαδός του ΑΠΟΕΛ ξέρει να αναγνωρίζει και να σέβεται την προσπάθεια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Η ανάγκη για άμεση βελτίωση είναι επιτακτική. Σε αντίθετη περίπτωση, κανένας δεν θα μπορέσει να πείσει την οπαδική κοινή γνώμη να κάνει και άλλη υπομονή. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια η διοίκηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι τόσο ο προπονητής όσο και οι παίχτες αναγνωρίζουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί για την μέχρι σήμερα εικόνα που εκπέμπουν. Ταυτόχρονα θα πρέπει να βρουν άμεσα τις λύσεις για να μας διαψεύσουν και να αποδείξουν ότι οι βαρύγδουπές και συχνές δηλώσεις τους όλο αυτό τον καιρό δεν ήταν απλά για κατανάλωση.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!