Το κενό της πιθανής φυγής του Κακά

Η ενίσχυση στην μεταγραφική περίοδο που έρχεται προϋποθέτει την αποχώρηση ενός παίκτη από το υφιστάμενο ρόστερ. Όσοι μπουν στη διαδικασία να προβλέψουν ποιος θα είναι αυτός που θα αποχωρήσει καταλήγουν χωρίς πολλή σκέψη στον Κακά.  Αν λοιπόν ο Δώνης προχωρήσει σε μεταγραφή και είναι δεδομένο ότι αυτή είναι η πρόθεση του, αυτή θα αφορά παίκτη που θα αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, οπότε δεν τίθεται θέμα να έρθει κεντρικός αμυντικός. Υπάρχει όμως η δυνατότητα ή και πολυτέλεια να μείνουμε με δύο κεντρικούς αμυντικούς για το δεύτερο μισό της χρονιάς που θα κρίνει και το φετινό πρωταθλητή;

Το όλο θέμα χρίζει προσοχής από τους υπεύθυνους αφού υπάρχουν διάφοροι παράμετροι που πρέπει να αξιολογηθούν..

Οι Καρλάο και Αμορίν αποτελούν το ιδανικό αμυντικό δίδυμο αλλά η φθορά τους είναι αναπόφευκτη και ήδη τη βιώνουμε σε ένα βαθμό. Τραυματισμοί και κάρτες πιθανότατα θα πυκνώσουν με τη νέα χρονιά κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν back up παίκτες που γνωρίζουν τη θέση και μπορούν να τους αντικαταστήσουν επάξια.

Ο Κακά έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής φέτος αλλά όποτε χρειάστηκε έδειξε ότι μπορεί να δώσει ποιοτικές λύσεις. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρσι όπου έστω και αν ήρθε με την προοπτική να γίνει βασικός αλλά βρήκε απέναντι του τον αναγεννημένο Αμορίν.

Οι εναλλακτικές επιλογές παικτών από το υφιστάμενο ρόστερ δεν μπορούν να θεωρηθούν και οι πιο ενδεδειγμένες.. Δεν είναι τυχαίο με το όλο θέμα το ότι ο Δώνης στον αγώνα με τη Δόξα δοκίμασε τον Αρτυματά στο κέντρο της άμυνας. Ο νεαρός Κύπριος μπορεί να έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε σέντερ μπακ αλλά είναι επικίνδυνο να γίνει αυτό στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος.

Οι Αντωνιάδης και Παπάζογλου μπορούν αν θεωρηθούν εναλλακτικές επιλογές αλλά οι ανάγκες της ομάδας τους θέλουν να είναι διαθέσιμοι για να δώσουν λύσεις σε άλλες θέσεις. Με τον Ρίισε να ψάχνεται, ο Αντωνιάδης είναι δικαιωματικά ο βασικός αριστερός μπακ ενώ ο Παπάζογλου του οποίου η φυσική θέση είναι στο δεξί άκρο μάλλον θα χρειαστεί για να δώσει ανάσες στον Σέρτζιο. Θυμίζουμε ότι και στο δεξί άκρο της άμυνας οι μόνες είναι οι Σέρτζιο και Παπάζογλου.

Τέλος υπάρχει και η επιλογή του Νικόλα Ιωάννου για το κέντρο της άμυνας αφού στα «δεύτερα» της Γιουναϊτετ εδραιώθηκε σε αυτή τη θέση. Όπως βλέπουμε όμως και από τις πρώτες συμμετοχές του ως ακραίος αμυντικός, η χρησιμοποίηση και ανάδειξη του απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις και υπομονή.

Συνοψίζοντας προκύπτει ότι η πιθανή αποχώρηση του Κακά θα δημιουργήσει ένα κενό το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο να αναπληρωθεί.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!