Το μήνυμα του Νίκου Παντζιαρά

Οι νεαροί σε ηλικία οπαδοί μας δυστυχώς δεν τον θυμούνται. Ο Νίκος Παντζιαράς ήταν για μια δεκαπενταετία ο στυλοβάτης της άμυνας του ΑΠΟΕΛ και ο ορισμός του αρχηγού. Έζησε έντονα καλές και κακές στιγμές και οι εμπειρίες του θεωρούνται μοναδικές. Θυμηθήκαμε τον αρχηγό γιατί θέλαμε να μάθουμε τις απόψεις του για τα θέματα που απασχολούν όλους μας. Τον ρωτήσαμε, για την περσινή πορεία και πόσο επηρεάζει τις προσδοκίες μας και το αν ο φετινός ΑΠΟΕΛ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, για τον Αντωνιάδη και πολλά άλλα που αξίζει να διαβάσετε.

Έκανε «κακό» η περσινή πορεία του Champions League όσον αφορά τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος πλέον από τον ΑΠΟΕΛ;

Ο περσινός άθλος του ΑΠΟΕΛ ήταν κάτι το μοναδικό για όλους μας. Αν δεν διαχειριστούμε και αντιμετωπίσουμε σωστά την περσινή μεγάλη επιτυχία μας, είναι πιθανό σε βάθος χρόνου να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα. 

Πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον ΑΠΟΕΛ για αυτό που κατάφερε πέρσι αλλά παράλληλα πρέπει να κάνουμε και κάποια πράγματα που να βοηθήσουν να μην μας επηρεάσει αρνητικά ο άθλος του Champions League.

Πρέπει να κτίσουμε με σωστό τρόπο πάνω σε αυτή την επιτυχία. Δεν πρέπει να αρχίσουμε με την πρώτη αφορμή να χαλούμε ότι κτίσαμε. Έχουμε όλα τα εχέγγυα να κάνουμε ένα σωστό προγραμματισμό για το μέλλον έτσι ώστε να μην μείνουμε στάσιμοι σε αυτή την επιτυχία.

Οποιαδήποτε λάθη και παραλήψεις θα πρέπει να μας βρουν έτοιμους. Αυτό θα το πετύχουμε αν κάνουμε τις σωστές κινήσεις.

 

Ήταν πάντα τόσο απαιτητικός ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ; Πώς το βίωσες εσύ ως παίχτης και αρχηγός;

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ ήταν διαχρονικά απαιτητικός. Είναι φυσιολογικό ότι όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η ομάδα να αναβαίνουν και οι απαιτήσεις του κόσμου. Δεν τους αδικώ, αλλά οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι δεν είναι καθόλου εύκολο. Όπως είπα και προηγουμένως πρέπει να κτίσουμε πάνω στην επιτυχία αυτή για να μην μας στοιχήσει.

Πρέπει να περιορίσουμε τα προστίματα προς την ομάδα και τις τιμωρίες για να μπορέσει πιο εύκολα και η ομάδα να επικεντρωθεί στο αγωνιστικό χωρίς διάφορα άλλα προβλήματα. 

 

Ποια η άποψή σου για τον Μάριο Αντωνιάδη. Μπορεί να καθιερωθεί στον ΑΠΟΕΛ ή θα ακολουθήσει την πορεία των περισσοτέρων νεαρών κυπρίων;

Κάθε ποδοσφαιριστής που ξεκινά την καριέρα του χρειάζεται να πάρει τις ευκαιρίες του για να μπορέσει να δείξει την αξία του. Ο Μάριος Αντωνιάδης είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής  και έχει όλα τα φόντα να καθιερωθεί και να αναδειχτεί στον ΑΠΟΕΛ.

Σε αυτή την προσπάθεια του θα πρέπει να του συμπαρασταθούμε όλοι και ιδιαίτερα η τεχνική ηγεσία που φαίνεται ότι αναγνωρίζει την αξία και το μέλλον που μπορεί να έχει ο ποδοσφαιριστής μας.

Εύχομαι ο Μάριος Αντωνιάδης όχι μόνο να καθιερωθεί, αλλά να καταφέρει να ξεπεράσει όλους μας!

 

Είναι πολλοί οι 6 βαθμοί που έχουμε διαφορά από την κορυφή;

Δεν θεωρώ ότι οι 6 βαθμοί που έχουμε διαφορά από την κορυφή ότι είναι πολλοί και ότι η διαφορά δεν μπορεί να καλυφτεί. Φτάνει να μην δημιουργούμε άλλα προβλήματα στην ομάδα και κυρίως τιμωρίες.

Υπάρχουν τα μεταξύ μας παιχνίδια με την ανόρθωση και μπορούμε να τα κερδίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα μας θα ανακάμψει άμεσα και θα μπορέσει να δείξει το πραγματικό της αγωνιστικό πρόσωπο και τις μεγάλες τις δυνατότητες.

 

Ποιο θεωρείς το σοβαρότερο πλεονέκτημα της ομάδας και πιο το μεγαλύτερο μειονέκτημα;

Το σοβαρότερο πλεονέκτημα του ΑΠΟΕΛ είναι ότι διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα και έχει βάθος. Υπάρχουν άξιοι αντικαταστάτες σε κάθε θέση και μπορεί η ομάδα να προσαρμόζεται εύκολα.

Ως μεγαλύτερο μειονέκτημα θεωρώ τους τραυματισμούς.

 

Αν αγωνιζόσουν σήμερα, ποιον παίχτη θα ήθελες να έχεις δίπλα σου στο κέντρο της άμυνας;

Δεν θα επέλεγα έναν μόνο. Και με τον Καρυπίδη και με τον Ολιβέιρα και με τον Αντωνιάδη θα αποτελούσαμε ένα πολύ καλό δίδυμο, ακόμα και με τον Μπόρδα.

 

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να κρατήσουν την ομάδα μακριά από τιμωρίες. Με το να τιμωρούμε την ομάδα μας, βοηθούμε τους αντιπάλους μας  δίνοντας τους το πλεονέκτημα να  αγωνίζονται με τον ΑΠΟΕΛ χωρίς τον κόσμο του.

Η παρουσία των φιλάθλων της ομάδας μας είναι απαραίτητη σε κάθε παιχνίδι. Έχουν όμως και αυτοί ευθύνη να προστατέψουν την ομάδα και να μην συμβάλουν στο να τιμωρείται.

Όσον αφορά το δίλημμα για εξαγορά ή όχι της ποινής των κεκλισμένων έχω να πω το εξής. Αν ήμουν πεπεισμένος ότι δεν υπήρχε σκοπιμότητα σε αυτή την ποινή θα έλεγα ότι πρέπει οπωσδήποτε να την αγοράσουμε για να βρεθεί ο κόσμος δίπλα από την ομάδα. Όμως πιστεύω ότι πίσω από αυτή την αλλαγή στον κανονισμό υπάρχει σκοπιμότητα οπότε δεν είμαι σίγουρος.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!