Το μαράζι του ΑΠΟΕΛιστα

Προσπαθούμε εδώ και καιρό να εντοπίσουμε τον ένα και σημαντικότερο λόγο που δεν έχει ξεκινήσει η χρονιά κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΑΠΟΕΛ. Όποιος αδυνατεί να παραδεχτεί ότι δεν υπάρχει η απαιτούμενη δυναμική και καλό κλίμα στο οικοδόμημα του συλλόγου μπορεί και να στρουθοκαμηλίζει, οπότε δεν χρειάζεται να διαβάσει τα πιο κάτω. Οι λόγοι ίσως να είναι περισσότεροι από έναν αφού οι υποκειμενικές απόψεις των οπαδών μας για το οτιδήποτε συμβαίνει στον ΑΠΟΕΛ ποικίλουν. Η ιεράρχηση των προβλημάτων διαφέρει επίσης αναλόγως των απόψεων για το ρόλο που πρέπει να έχει η διοίκηση και ο προπονητής. Το συμπέρασμα στο οποίο έχουμε καταλήξει είναι απλό, όσον αφορά το λόγο που η πλειοψηφία του κόσμου παρουσιάζεται κουμπωμένη έως και απαισιόδοξη για το φετινό ΑΠΟΕΛ..

Όλοι περίμεναν ότι με τις κινήσεις που θα γίνονταν ο φετινός ΑΠΟΕΛ θα ήταν καλύτερος από τον περσινό και με αυτά που έχουν δει μέχρι στιγμής, θεωρούν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Θεωρούμε ανούσιο να εξετάσουμε εάν είναι νωρίς για εξαγωγή συμπερασμάτων. Η ουσία είναι ότι υπάρχει η πιο πάνω άποψη την οποία θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει η πορεία της ομάδας τους επόμενους μήνες.

Αναλύοντας το περισσότερο θεωρούμε ότι υπήρχαν από πέρσι κάποια απωθημένα. Η υπόθεση Σολάρι για παράδειγμα κούρασε. Πολλοί ανέμεναν ότι η οικονομική άνεση θα οδηγούσε στην αποδέσμευση παικτών που αντικειμενικά δεν προσφέρουν όσα αναμένεται και βάσει αμοιβής και θα έρχονταν καλύτεροι παίκτες.

Ο κόσμος όχι μόνο άντεξε αλλά δέχτηκε σε ένα μεγάλο βαθμό τις μη ανανεώσεις περσινών βασικών ποδοσφαιριστών. Ακόμα και του Ζόρζ που ήταν η πιο απρόσμενη. Βλέπει όμως το νέο αμυντικό δίδυμο να αντιμετωπίζει προβλήματα και προς το παρών να μην πείθει. Και πάλι δεν έχει σημασία αν είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Από την άλλη συμβαίνει το εξής που δεν είναι παράδοξο αλλά δείχνει ότι οι όποιες ανησυχίες προκύπτουν από την υπερβολική αγάπη. Ο ΑΠΟΕΛιστας δίνει βροντερό και πιο έντονα από ποτέ το παρών του στους αγώνες της ομάδας.

Κάποιος μπορεί να ερμηνεύσει τα πιο πάνω ως έλλειψη εμπιστοσύνης προς τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο οποίος είναι ο μόνος που έδειξε ότι την αξίζει. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα αφού στο χώρο του ποδοσφαίρου οι μη επαγγελματίες έχουν πολλές φορές πιο έντονη άποψη και από τους υπεύθυνους. Είναι και αυτός ένας από τους λόγους που το ποδόσφαιρο και ειδικότερα ο ΑΠΟΕΛ είναι αρρώστια βαριά.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!