Το μεταγραφικό πλάνο

Η απόφαση για το ποίοι ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο ρόστερ θα παραμείνουν και ποίοι θα αποχωρήσουν είναι άμεση συνδεδεμένη και με  το πλάνο ενίσχυσης που βρίσκεται στα σκαριά. Η δήλωση του Θεόδωρου Κυριακίδη ότι έχουν ήδη αναγνωριστεί κάποιοι ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν τον Γιοβάνοβιτς και με τους οποίους γίνονται διαπραγματεύσεις, φανερώνει τη διάθεση της τεχνική ηγεσίας να κλείσει κάποιες θέσεις το συντομότερο δυνατό. Φανερώνει παράλληλα αυτό που γράψαμε και χτες, ότι ο προπονητής έχει πάρει ουσιαστικά τις αποφάσεις του έστω και αν αυτές δεν έχουν κοινοποιηθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Το μεταγραφικό πλάνο του ΑΠΟΕΛ έχει κάποια δεδομένα τα οποία σχετίζονται με το διαθέσιμο μπάτζετ που έχει τεθεί από πλευράς διοίκησης. Οι οικονομικές υπερβάσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι όταν η διοίκηση πλήρωσε αδρά ακόμα και ομάδες για να φέρει στον Αρχάγγελο παίκτες όπως ο Αλμέιδα και Τρισκόφσκι ανήκουν στο παρελθόν.

Τα φετινά ψώνια θα επικεντρωθούν σε παίκτες που μένουν ελεύθεροι ή σε κάποιους που δεν θα χρειαστεί να καταβληθεί ιδιαίτερα μεγάλο ποσό υπό μορφή αποζημίωσης στην ομάδα που αγωνίζονται. Ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει εδώ και καιρό ότι αυτά είναι τα δεδομένα κάτι που ισχύει και για τους διάφορους μάνατζερ οι οποίοι προτείνουν ποδοσφαιριστές. Το ότι ο Ιβάν είχε κατά τη διάρκεια της χρονιάς  κάτω από το μικροσκόπιο του ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε κυπριακές ομάδες είναι γνωστό, αλλά αυτό δεν περιορίζει τις επιλογές του μόνο σε αυτούς.

Χωρίς να είμαστε σε θέση να κάνουμε αναφορά σε ονόματα οι θέσεις για τις οποίες ο ΑΠΟΕΛ ψάχνει ποδοσφαιριστές έχουν αναγνωριστεί . Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι  έχουν τεθεί κάποια κριτήρια τα οποία ο απαιτητικός Γιοβάνβιτς θα πρέπει να πειστεί ότι υπάρχουν σε κάποιον από τους δεκάδες προτεινόμενους.

ΤερματοφύλακαςΟ συναγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο  ΑΠΟΕΛ ψάχνει για έναν τερματοφύλακα ο οποίος θα έχει όλα τα προσόντα να πάρει θέση βασικού τη νέα χρόνια. Ο Χιώτης θα διανύει την τελευταία του χρόνια, οι τραυματισμοί του είναι πλέον συχνοί ενώ όσο έτοιμος και αν θεωρείται ο Κίσσας είναι άδικο να του φορτώσουμε με το ζόρι το τεράστιο βάρος του αντιΧιώτη.

Δεξιό μπακΟ βιονικός Πουρσαϊτίδης αναμένεται να ανανεώσει αλλά βρίσκεται αισίως στα 34 και η επόμενη χρονιά ίσως να είναι η τελευταία του.  Επιλογή αυτού του επιπέδου δεν υπάρχει στο ρόστερ αυτή τη στιγμή κάτι που λογικά προβληματίζει τον προπονητή μας. Η προσπάθεια να μάθει τη θέση ο Σολωμού έγινε αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι στέφθηκε με επιτυχία οπότε ότι προταθεί αξιολογείται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αριστερό μπακΟ Μποαβεντούρα αποτελεί την καλύτερη επιλογή αλλά δεν αρκεί αν λάβουμε υπόψη την ηλικία του αλλά και ότι φέτος έχασε αγώνες λόγω τραυματισμών. Ο Κουτσόπουλος έφυγε πρόωρα αφού δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την παρουσία του ενώ η επιλογή Ηλία δεν μπορεί να καλύψει τις  απαιτήσεις . Το ίδιο ισχύει και για τον Νεκτάριο ο οποίος και αν ακόμα ανανεώσει (πιθανότερο σενάριο) δεν πρόλαβε να μάθει τη θέση.

Κεντρικός αμυντικόςΚαταρχάς η ανάγκη απόκτησης ενός ή δυο ποδοσφαιριστών θα εξαρτηθεί από την τελική απόφαση για τους Κόντη, Ζορζ και Μπρούερς. Το δεδομένο είναι ότι η ομάδα χρειάζεται ποιοτική ενίσχυση αφού λείπει η ταχύτητα αλλά και ο παίκτης πάνω στον οποίο θα χτιστεί η αμυντική γραμμή της επόμενης τριετίας. Τα εύκολα γκολ και η ευάλωτη αμυντική γραμμή στο δεύτερο γύρο δεν ήταν μόνο λόγω μη συγκέντρωσης και λανθασμένων τοποθετήσεων.

Αμυντικό χαφΗ πιθανότητα αποχώρησης των Μιχαήλ και Μπρούερς είναι μεγάλη όπως επίσης και η ανάγκη να έχουμε στο ρόστερ ποδοσφαιριστή επιπέδου Μοράις. Ο Σατσιάς δίνει πλέον λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο οπότε η ανάγκη απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή που να ξέρει να κόψει αλλά και να οργανώσει την ομάδα είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

ΕπιθετικόςΗ αποχώρηση του αγαπημένου μας Μίρο αλλά και της πολωνικής πατάτας επιβάλλει την προσθήκη ενός ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να δώσει στηρίγματα και λύσεις στον επιθετικό τομέα. Το προφίλ εξακολουθεί να είναι αυτό που θέλαμε όταν αποχωρούσε ο Ονουάτσι, ενός διεισδυτικού παίκτη που θα μπορεί να δημιουργήσει αλλά και να τελειώσει φάσεις.

Εννοείται ότι η απόκτηση ενός παίκτη που μπορεί να θεωρηθεί πραγματικός πολυθεσίτης θα διευκολύνει τις πιο πάνω ανάγκες αλλά στην πράξη το εγχείρημα αυτό δεν είναι εύκολο.

ΠΑΙΞΤΕ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ €100 ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗ BETSSON.COM

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!