Το παράδοξο με τις ανανεώσεις

Η αλλαγή πολιτικής στο θέμα ανανεώσεων είναι γεγονός αφού ο ΑΠΟΕΛ σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια μπήκε από τώρα στη διαδικασία των συζητήσεων για ανανέωση της συνεργασίας με τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τον Μάιο του 2013. Όπως σας ενημερώσαμε από χτες ήδη έχει επέλθει συμφωνία με τον Ατόρνο ενώ έγιναν και κάποιες επαφές με τον Πάρντο του οποίου η περίπτωση θεωρείται η πιο δύσκολη. Ενώ λοιπόν μέχρι σήμερα ο προπονητής με τη σύμφωνο γνώμη της διοίκησης προτιμούσε να ανοίγει το κεφάλαιο ανανεώσεων στο τέλος της χρονιάς, αυτή τη φορά ακολουθεί αντίθετη τακτική. Είναι κάτι που επισήμανε και ο ίδιος στη τελευταία δημοσιογραφική του όταν είπε ότι το κεφάλαιο ανανεώσεις θα ανοίξει μετά το ρεπό των Χριστουγέννων. Έχει επίσης σημασία να πούμε ότι ο Γιοβάνοβιτς έχει ξεκάθαρη άποψη και για τους 12 παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν σε 5 περίπου μήνες. Αυτό σημαίνει πως αν μερικές επαφές καθυστερήσουν ή δεν γίνουν ποτέ θα είναι για ευνόητους λόγους.

Υπάρχει όμως και μια παραδοξότητα στην όλη φιλοσοφία των ανανεώσεων και αυτή αφορά τον ίδιο τον Γιοβάνοβιτς..

Τη χρονιά που ο ίδιος επέλεξε να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό το ποιοι ποδοσφαιριστές θα παραμείνουν στην ομάδα, ο ίδιος προτιμά να ξεκαθαρίσει η δική του παραμονή με το τέλος του πρωταθλήματος. Διαμορφώνεται λοιπόν ένα σκηνικό όπου ο Γιοβάνοβιτς θα καθορίσει σε ουσιαστικό βαθμό τα άτομα που θα αποτελέσουν το ρόστερ της επόμενης χρονιάς τη στιγμή που η παραμονή του ιδίου είναι στο αέρα.

Εννοείται ότι κάποιες αποφάσεις που αφορούν απόκτηση ή αποδέσμευση ποδοσφαιριστών είναι εύκολες και μπορούν να παρθούν ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι προπονητής του χρόνου στον ΑΠΟΕΛ. Η απόκτηση του Πιέρου Σωτήριου για παράδειγμα ή προσπάθεια ανανέωσης του Πάρντο δεν μπορούν θα αμφισβητηθούν από οποιονδήποτε.

Υπάρχουν όμως και κάποιες δύσκολες περιπτώσεις ανανεώσεων όπως του Μαντούκα ή και τους παίκτες που πρέπει έγκαιρα να εντοπιστούν και να έρθουν στην ομάδα. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να από τον προπονητή που θα κάθεται του χρόνου στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, οπότε η ανανέωση ή μη του Γιοβάνοβιτς πρέπει να απασχολήσει έντονα τους υπεύθυνους.

 

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!