Το πλάνο περιλαμβάνει και αμυντικό χάφ

Μπορεί τα μέσα ενημέρωσης και μερίδα κόσμου να αποφάσισαν μετά και το τελευταίο φιλικό ότι πέραν της βελτίωσης επιβάλλεται και η άμεση ενίσχυση της ομάδας, αλλά πρέπει να σας ενημερώσουμε για κάποια δεδομένα. Η 13η Ιουλίου είναι η μέρα κατά την οποία ο ΑΠΟΕΛ θα δηλώσει τους παίκτες που θα έχουν δικαιώματα συμμετοχής στον 2ο προκριματικό του Europa League. Όπως γράψαμε και προ δεκαημέρου και μεταγραφή να γινόταν ή να γίνει μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται δύσκολο έως απίθανο να πάρει χρόνο συμμετοχής ο άγνωστος αμυντικός. Η άλλη ημερομηνία που πρέπει να γνωρίζεται είναι η 27η Ιουλίου που είναι η μέρα κατά την οποία πρέπει να δηλωθούν όσοι θα αγωνιστούν στον 3ο προκριματικό (σε περίπτωση που προκριθούμε).

Πάμε όμως στα πιο ενδιαφέροντα για να δούμε πως διαμορφώνεται το πλάνο ενίσχυσης του ΑΠΟΕΛ..

Πρώτα από όλα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η ομάδα μπορεί να πραγματοποιήσει ακόμα δυο μεταγραφές και μόνο με την αποχώρηση κάποιου από το υφιστάμενο ρόστερ θα υπάρχει δυνατότητα και για 3η προσθήκη. Ο αγωνιστικός σχεδιασμός προβλέπει τρεις ακόμα προσθήκες οπότε θεωρούμε δεδομένο ότι σε κάποια φάση μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρξει αποχώρηση. Ο Γιοβάνοβιτς, που για πολλούς από εμάς καθυστέρησε στο να κλείσει τις εκκρεμότητες της αμυντικής γραμμής, το πάλεψε για να φέρει στην ομάδα έναν διπλοθεσίτη αλλά οι μέχρι σήμερα προσπάθειες δεν οδήγησαν σε θετική κατάληξη.

Το ιδανικό σενάριο ήταν να βρεθεί ένας αριστερός μπακ που θα μπορούσε να δώσει ποιοτικές λύσεις και στο κέντρο της άμυνας. Κάτι τέτοιο εκτός από δυσεύρετο είναι και ακριβό, οπότε η προσπάθεια στρέφεται εκ νέου στην απόκτηση δυο παικτών. Πέραν της δυσκολίας που υπάρχει στην απόκτηση ενός διπλοθεσίτη υπάρχει και το ερωτηματικό του Ολιβεϊρα ο οποίος είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα επιστρέψει και κυρίως σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ενώ ο Αλεξάνδρου δεν ήταν ποτέ πρώτη επιλογή για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Θέλουμε και αμυντικό χαφ!

Η τρίτη μεταγραφή και κατ’ επέκταση η αποχώρηση κάποιου από το υφιστάμενο ρόστερ είναι δεδομένη γιατί ο Γιοβάνοβιτς επιθυμεί την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ. Δεν θέλει απλά έναν αμυντικό χαφ αλλά κάποιον που θα μπορεί να αντικαταστήσει επάξια έναν εκ των Πίντο και Μοράις. Η ανάγκη δεν είναι σημερινή αφού κάτι παρόμοιο επιχειρήθηκε και πέρσι με την απόκτηση του Γιάχιτς, ο οποίος στους 6 μήνες που έμεινε στον ΑΠΟΕΛ δεν έδειξε να είναι στο ίδιο επίπεδο με τους Πορτογάλους. Η προσπάθεια όμως θα γίνει εκ νέου αφού η εξάρτηση στο καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ που πέρασε από το κυπριακό ποδόσφαιρο μπορεί να χαρακτηριστεί και αφύσικη.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!