Το πλάνο της ανατροπής

Συγκέντρωση αλλά και ενθουσιασμός, επιθετικά αλλά και με τη σκέψη στην άμυνα αφού «δεν πρέπει» να δεχτούμε γκολ αφού αυτό σημαίνει ότι θα θέλουμε τρία. Ο Γιοβάνοβιτς πήρε τις αποφάσεις του και σε ένα περίπου δίωρο θα γνωρίζουμε την απάντηση στα ερωτήματα που απασχολούν μερίδα οπαδών μας. Αυτά έχουν να κάνουν με 1-2 θέσεις και πιο συγκεκριμένα αυτές που αφορούν τη δεξιά πλευρά. Ο Πουρσαϊτίδης κατά την άποψη μας έχει σαφές προβάδισμα για τη θέση στο δεξί άκρο της άμυνας αφού η εμπειρία και η ικανότητα του είναι απαραίτητα για να έχουμε σωστή αμυντική λειτουργία. Οι άλλες τρεις θέσεις στην άμυνα είναι κρατημένες αφού οι Κόντης και Ζορζ θα είναι στο κέντρο της άμυνας και τον Μποαβεντούρα να καλύπτει το αριστερό άκρο. Πίντο και Μοράις δεν βγαίνουν από την εντεκάδα και από αυτούς θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η προσπάθεια να μην δημιουργηθούν ρήγματα στις αντεπιθέσεις των Πολωνών αφού είναι δεδομένο ότι θα μας δώσουν γήπεδο. Θεωρούμε ότι το 4-5-1 θα προτιμηθεί αντί του 4-4-2 κάτι που σημαίνει ότι ο Μαρσίνιο θα είναι ο συνδετικός κρίκος κέντρου και επίθεσης. Ο μικρόσωμος Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που μπορεί να δει γήπεδο και να «τρυπήσει» την πολυπρόσωπη άμυνα της Βίσλα.

Δύσκολα θα βγουν από την εντεκάδα οι Μαντούκα και Τρισκόφσκι έστω και αν κάποιοι εκτιμούν ότι ο Σκοπιανός θα προτιμηθεί ως πρώτη σε περίπτωση που πάνε στραβά τα πράγματα. Ο Γιοβάνοβιτς φαίνεται να προτιμά τον Τρισκόφσκι αντί του Χαραλαμπίδη, έστω και αν η δική μας οπαδική προσέγγιση λέει ότι ο τελευταίος έχει στο dna του τέτοιους αγώνες. Ο Μαντούκα θα κληθεί αυτή τη φορά να καλύψει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και θα πρέπει να είναι πολύ πιο ουσιαστικός και παραγωγικός σε σχέση με τους τελευταίους δύο αγώνες.

Τέλος οι προσδοκίες μας για κατάρρευση της αμυντικής γραμμής της Βίσλα εναποθέτονται σε μεγάλο βαθμό στον Αλμέιδα. Ο Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που μπορεί από το πουθενά να διαλύσει την οποιαδήποτε αμυντική τακτική και αυτό είναι που καλείται να κάνει απόψε. Ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ενώ απαραίτητη παράμετρος είναι να έχει και ουσιαστικά στηρίγματα.

Για να δούμε…

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!