Το πολυδιαφημισμένο μοντέλο κατέρρευσε

Αργά ή γρήγορα ο Πάουλο Σέρτζιο θα αποτελέσει παρελθόν από τον ΑΠΟΕΛ. Η διαφορά μεταξύ της πλειοψηφίας του κόσμου και της διοίκησης είναι ότι οι πρώτοι προσδοκούν ότι αυτό θα γίνει σύντομα, ενώ η διοίκηση εναποθέτει τις ελπίδες της σε ένα θαύμα τύπου Μαλόουν. Με αυτά τα δεδομένα είναι πιο σημαντικό να ασχοληθούμε με την ουσία του προβλήματος που μας έφερε σήμερα εδώ, ελπίζοντας ότι η διοίκηση Ερωτοκρίτου θα μπορέσει να αποδεχτεί ότι το πολυδιαφημισμένο μοντέλο της τυφλής εμπιστοσύνης στον εκάστοτε προπονητή έχει καταρρεύσει. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία που υπάρχει στην παραδοχή της αποτυχίας, αφού ο Φοίβος Ερωτοκρίτου έχτισε την εικόνα του πιο πετυχημένου προέδρου στην ιστορία του συλλόγου έχοντας ως βασικό πυλώνα το μοντέλο αυτό.

Το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ όμως προστάζει να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό η ανεπάρκεια ενός κενού σε περιεχόμενο μοντέλου διοίκησης, έστω και αν αυτό θα δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα στο image του προέδρου.

O Σέρτζιο επιβεβαίωσε σε χρόνο ρεκόρ τους κινδύνους που διατρέχει το γνωστό πλέον «εμείς κάνουμε ότι μας ζητήσει ο προπονητής». Ο Αρχάγγελος μετά από τρεις μήνες παρουσίας του Σέρτζιο μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί και η διοίκησης αρκείται σε διακηρύξεις που δείχνουν ότι αγνοεί ή θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες.

Ακόμα και για το θέμα πρόσληψης του Πορτογάλου επιχειρείται παρασκηνιακά μια ξεκάθαρη προσπάθεια στοχοποίησης της τριμελούς επιτροπής που ανάλαβε την ευθύνη να εισηγηθεί προπονητές, προκειμένου να μην φθαρεί ο πρόεδρος.

Αν οι όποιες ανασφάλειες και εμμονές δεν μπουν στην άκρη δεν θα μπορέσουν να παρθούν οι σωστές αποφάσεις. Είναι πράγματι εξαιρετικά δύσκολο να απολυθεί ένας προπονητής και να προσληφθεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ένας άλλος, εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων. Είναι ακόμα πιο δύσκολο για ένα συμβούλιο που θεωρείται αδύνατο και που δεν έχει μπει ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Είναι δύσκολο και γιατί με ευθύνη όλων δεν έγιναν ποτέ τα απαιτούμενα βήματα εκσυγχρονισμού έτσι ώστε άτομα που κατέχουν το αντικείμενο να παίρνουν τις δύσκολες αποφάσεις.

Έστω και με αυτά τα δεδομένα όμως ο πρόεδρος και ένας από τους μεγαλύτερους μέτοχους της εταιρεία πρέπει να βρει τον τρόπο να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Αν το πράξει ο κόσμος θα τον στηρίξει.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!