Το ποτήρι είναι μισοάδειο

Με τη συμπλήρωση της 3ης αγωνιστικής ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο -5 από την κορυφή της βαθμολογίας ενώ μετρά μόλις 2 νίκες σε 9 επίσημους αγώνες. Η εικόνα που εκπέμπει η ομάδα σε όλα τα επίπεδα είναι άκρως ανησυχητική, ίσως περισσότερο και από τα στατιστικά στοιχεία που φωτογραφίζουν το πρόβλημα. Η διοίκηση δείχνει μια άρνηση να συμβιβαστεί με το μοιραίο αφού από την μια δηλώνει ότι ό κόσμος έχει δίκαιο και από την άλλη ισχυρίζεται υπόσκαψη και πως θα στηρίξει τον Σέρτζιο μέχρι τέλους. Ο Πορτογάλος τεχνικός από την πλευρά του διερωτάται για πολλά και διάφορα και μετά που έμεινε επανειλημμένα εκτεθειμένος προσπαθεί να αγοράσει χρόνο. Ακόμα και οι φανατικοί εχθροί του Γιοβάνοβιτς αρχίσαν να αποδέχονται ότι ο Σέρτζιο έχασε το παιχνίδι. Για του υπόλοιπους τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα αφού όπως φανερώνει και το σχετικό γκάλοπ του site μας ένα ποσοστό κοντά στο 70% θεωρεί ότι ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας.

Στον αγώνα με την Αεκ επιβεβαιώθηκε ότι η θέληση δεν είναι αρκετή όταν έχεις απέναντι σου μια καλή ομάδα. Όχι τίποτα το σπουδαία, απλά μια καλή ομάδα. Το τονίζουμε γιατί έχει σημασία να παρουσιάζουμε τα πράγματα στη σωστή του διάσταση.

Από τα φιλικά στην Αυστρία βλέπουμε την ομάδα μας να δέχεται τέρμα με την μεγαλύτερη ευκολία του κόσμου και να μην παρουσιάζει την παραμικρή βελτίωση. Συγχωρέστε μας που δεν θεωρούμε άξιο αναφορά τον καταθληπτικό τρόπο με τον οποίο δεν δεχτήκαμε τέρμα στο Ισραήλ προ ημερών.

Επιθετικά η ομάδα φωνάζει εδώ και μήνες ότι έχει την ανάγκη προσθήκης ενός παίκτη με ευχέρεια στο σκοράρισμα. Οι Ερωτοκρίτου και Σέρτζιο που είχαν την ευθύνη έκριναν ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αναγκαίο έτσι σήμερα βρισκόμαστε στη σημερινή κατάσταση όπου και αν ακόμα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, οι μεσοεπιθετικοί μας δυσκολεύονται αφάνταστα να τις κάνουν γκολ.

Δεν θα ανοίξουμε το κεφάλαιο αγωνιστικής πειθαρχίας το οποίο πηγάζει από τη ευρύτερη πειθαρχία που έπρεπε να έχει στην ολότητα του το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η κατάσταση είναι πλέον οριακή. Όχι γιατί το -5 δεν είναι ανατρέψιμο (που είναι) αλλά γιατί τα προβλήματα του ΑΠΟΕΛ είναι βαθύτερα. Είναι για αυτό που η εμπιστοσύνη του κόσμου έχει κλονιστεί.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!