Το ποτήρι είναι μισοάδειο

Μπορεί να γίνεται συζήτηση για μια φάση που δεν τηρήθηκε το fair play, για την προβληματική διαιτησία του Νικολαϊδη, για τα πολλά αμυντικά λάθη που έφεραν τέσσερα γκολ ή και για το ότι αποφύγαμε την ήττα αλλά η μεγάλη εικόνα είναι αυτή που πρέπει να αξιολογηθεί και να κριθεί. Αυτή λέει ότι ο ΑΠΟΕΛ υποφέρει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική αφού αδυνατεί να βελτιωθεί με τρόπο και σε βαθμό που να στείλει το σαφές μήνυμα ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα. Ο Δώνης βολεύεται με το να δηλώνει κατά καιρούς ότι οι διαφορές του ΑΠΟΕΛ από τους υπόλοιπους διεκδικητές είναι μικρές αλλά και αν ακόμα ισχύει αυτός φέρει την ευθύνη. Όπως και στους περισσότερους φετινούς αγώνες έτσι και σε αυτόν με την Αεκ είδαμε την ομάδα μας να παρουσιάζει σοβαρά κενά.

Αυτή τη φορά ήταν μεσοαμυντικά και έγιναν με τρόπο που ανέτρεψαν την ίσως υπερβολική εντύπωση της απροσπέλαστης άμυνας που νομίζαμε ότι έχουμε. Κρίνεται ως υπερβολική η εντύπωση αυτή γιατί είδαμε και σε αγώνες όπως αυτόν με την Ανόρθωση την ομάδα μας να μην μπορεί να έχει καλή μεσοαμυντική λειτουργία και να μην δέχεται τέρματα από συγκυρίες.

Είχαμε αναφέρει ότι δεν μπορούν να γίνουν μάγια από την μια μέρα στην άλλη επειδή τέλιωσαν οι υποχρεώσεις μας στο Champions League. Ξέραμε ότι η ομάδα είναι κουρασμένη, με αρκετούς και σημαντικούς παίκτες τραυματισμένους ή και ντεφορμαρισμένους.

Αυτό που δεν υπολογίσαμε ήταν πως ο Δώνης με τις ατυχέστατες επιλογές του θα έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Η επιμονή ή και εμμονή στον Παπάζογλου άφησε εκτεθειμένη την ομάδα, τον ίδιο τον παίκτη αλλά και τον προπονητή. Ενώ ο αγώνας με τον Άγιαξ έπρεπε να ήταν αρκετός, ο Δώνης έριξε στη φωτιά τον Παπάζογλου και τον έκαψε. Ο κατά τα άλλα ικανότατος παίκτης ήταν και πάλι σε κακή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση.

Η επιλογή του Ρίισε ήταν επίσης τραβηγμένη και αχρείαστη απέναντι σε μια ομάδα με ταχύτατους παίκτες αφού ο Νορβηγός δεν μπορεί! Το γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης 4 μήνες μετά την κάθοδο του στην ομάδα και ενώ πέρσι αγωνιζόταν στην Premiership είναι ακόμα ανέτοιμος πρέπει να μας το εξηγήσει το τεχνικό επιτελείο.

Ο Δώνης ελέγχεται και για την επιλογή του Αλεξάνδρου που σε έναν ακόμα αγώνα μας έδειξε ότι δύσκολα μπορεί να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Φημολογείται ότι ο Αλωνεύτης ήταν ανέτοιμος για το αρχικό σχήμα αλλά και πάλι η ανετοιμότητα των περισσοτέρων παικτών του ρόστερ είναι κάτι που αντανακλά αρνητικά σε αυτούς που έχουν την ευθύνη για την προετοιμασία του.

Από πέρσι ακούμε τον Δώνη να επαναλαμβάνει την ανάγκη για βελτίωση αλλά αυτή δεν έρχεται. Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι μεγάλες και σε κάποιες περιπτώσεις παράλογες αλλά η εικόνα του ΑΠΟΕΛ δεν ευχαριστεί ούτε τη διοίκηση αλλά ούτε και την τεχνική ηγεσία.

Όσο κερδίζουμε ακόμα και με τρόπο που δεν αρμόζει στο προφίλ του ΑΠΟΕΛ τα προβλήματα υποβαθμίζονται και επισκιάζονται αλλά είναι φυσικό κάθε φορά που έχουμε απώλειες, να αναδεικνύονται όλα όσα οι παίκτες και οι προπονητές αδυνατούν να διορθώσουν.

Η παραδοχή ότι το ποτήρι είναι μισοάδειο θα μας βοηθήσει να ανασυνταχθούμε και να δούμε αν και τι μπορεί να διορθωθεί. Ελπίζουμε να μπορούν να το κάνουν οι υπεύθυνοι αφού ο αγώνας με τον Ερμή πλησιάζει.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!