Το ποτήρι είναι μισοάδειο

Είμαστε αναγκασμένοι να παρουσιάσουμε το ποτήρι μισοάδειο αφού ο αποκαρδιωτικός ΑΠΟΕΛ έστειλε από το Μπακού τα πιο ανησυχητικά μηνύματα. Όχι μόνον ενόψει του επαναληπτικού που κατά βάθος (είναι και αυτό επικίνδυνο) νιώθουν όλοι ότι θα κερδίσουμε αλλά και ενόψει του πρωταθλήματος που ξεκινά σε λίγες μέρες. Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες βρέθηκαν σε κακή μέρα και πως κάτι τέτοιο συμβαίνει σπάνια. Δεν υπάρχουν όμως δικαιολογίες κατά την άποψη μας αφού κάποια πράγματα βγάζουν μάτια. Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε ανέτοιμος από κάθε άποψη με αποτέλεσμα ο Γιοβάνοβιτς να μένει εκτεθειμένος για τις επιλογές του και οι παίκτες να δέχονται δικαιολογημένα την κριτική. Η αμυντικογενής τακτική με τον Σόουζα τρίτο παίκτη στη μεσαία γραμμή αποδείχτηκε ατυχέστατη. Ο Πορτογάλος σε έναν ακόμα αγώνα παρουσιάστηκε νευρικός και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να ανακόψει ή να δημιουργήσει. Αναπόφευκτα δημιουργούνται μεγαλύτερα ερωτήματα για τον Σόουζα και το κατά πόσο έχουμε την πολυτέλεια να τον διατηρούμε στο ρόστερ.

Με τον ΑΠΟΕΛ κομμένο στη μέση ο προπονητής μας έμεινε εκτεθειμένος και με την επιλογή του Μπούντιμιρ, αφήνοντας στον πάγκο τον Ατόρνο μετά που έκανε την καλύτερη του εμφάνιση από την ημέρα που ήρθε στην ομάδα! Ο Κροάτης με τη σειρά του δεν μπόρεσε να βοηθήσει αφού δεν τον βόλεψε ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι επικίνδυνος ή και δημιουργικός.

Ο Χαραλαμπίδης δεν βοήθησε καθόλου την κατάσταση στον οργανωτικό τομέα ενώ δεν έδωσε τις βοήθειες που έπρεπε και στον Σέρχιο που δεινοπάθησε στα αμυντικά του καθήκοντα με τους αζέρους να βγάζουν τις περισσότερες τους επιθέσεις από την πλευρά του.

Άμυνα που σκορπά πανικό

Με πρωταγωνιστή τον Ζουέλα η άμυνα του ΑΠΟΕΛ δεν εμπνέει την παραμικρή εμπιστοσύνη. Όχι μόνο στο Μπακού αλλά σε όλους τους αγώνες το κύριο χαρακτηριστικό της άμυνας μας είναι η νευρικότητα και τα πολλά ατομικά λάθη. Το ότι έχουμε δεχτεί μόνο ένα τέρμα μέχρι σήμερα είναι τυχαίο και σχετίζεται εν μέρει με το χαμηλό επίπεδο των ομάδων που αντιμετωπίσαμε αλλά και με τις αποκρούσεις του Χιώτη.

Το τι μπορεί να διορθωθεί άμεσα με τις προσθήκες των Καρυπίδη και Κλουκόφσκι είναι κάτι που θα δούμε αλλά αυτό που προβληματίζει είναι η ποιότητα και ετοιμότητα κυρίως του Ζουέλα αλλά και του Μπόρδα.

Συμπέρασμα

Όταν μια ομάδα παρουσιάζει τόσα χάλια, σίγουρα τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή παρηγοριά για όσους πιστεύουν ότι ο ΑΠΟΕΛ ετοιμάζεται να αρχίσει τη φετινή χρονιά πιο αδύνατος ή και ανέτοιμος σε σχέση με πέρσι.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!