Το ρόστερ

Το ραντεβού με ομάδα της Σερβίας ανανεώνεται και φέτος μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Η κληρωτίδα έβγαλε την Παρτιζάν Βελιγραδίου και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για να ανατρέψουμε τα προγνωστικά. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο ΓΣΠ κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να επιδιώξουμε σκορ που θα θέσει τις βάσεις για πρόκριση. Κάτι τέτοιο προϋποθέτει τον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας αλλά και ένα γήπεδο κατάμεστο που θα κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο του αντιπάλου. Στο άκουσμα του αντιπάλου τα αισθήματα ήταν ανάμεικτα αφού η άποψη των περισσοτέρων ήταν ότι τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερα αλλά και χειρότερα. Πιο αισιόδοξους από όλους φαίνεται να είναι ο πρόεδρος μας ο οποίος στις πρώτες δηλώσεις του δεν δίστασε να πει ότι το θέμα πρόκρισης εξαρτάται από το ΑΠΟΕΛ.

Το ότι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα μπορέσει λόγω καταγωγής να συλλέξει πληθώρα πληροφοριών για τον αντίπαλο μας συγκαταλέγεται μέσα στα θετικά, το ίδιο όμως αναμένεται να πράξουν και αυτοί μέσω των πολλών συμπατριωτών τους που βρίσκονται στην Κύπρο. Συνήθως τα πάντα σε τέτοιους αγώνες κρίνονται στον πρώτο αγώνα, έστω και αν η περσινή εμπειρία με τον Ερυθρό Αστέρα διαψεύδει την παράδοση.

Προς το παρών υπάρχει ο επαναληπτικός με την Στρειμούρ που θα είναι υπό τις περιστάσεις ένα πολύ καλό τεστ ενόψει Παρτιζάν, έτσι ώστε να βάλουν ακόμα ένα παιχνίδι στα πόδια τους οι παίκτες μας.

Ποια είναι η Παρτιζάν Βελιγραδίου

Έτος ίδρυσης: 1945
Γήπεδο: Stadion Partizana, χωρητικότητα: 32,887
Διακρίσεις: 21 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα
Χρώματα: Μαύρο και άσπρο
Πρόεδρος: Dragan Duric
Προπονητής:  Slavisa Jokanovic

Η Παρτιζάν ιδρύθηκε το 1945 και θεωρείται μαζί με τον Ερυθρό Αστέρα οι πιο ιστορικές και πετυχημένες ομάδες. Οι Ακαδημίες της μάλιστα θεωρούνται από την ΟΥΕΦΑ ως οι δεύτερες καλύτερες στην Ευρώπη μετά από αυτές του Άγιαξ Πρόκειται για την πρώτη ομάδα της Ανατολικής Ευρώπης που αγωνίστηκε σε τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ (1966) ενώ τα τελευταία δυο χρόνια κατακτά το ντάμπλ, γεγονός που δείχνει ότι έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις σωστές βάσεις.

Από την Παρτιζάν πέρασαν παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Σάσα Ίλιτς, Σάβο Μιλόσεβιτς, Πέτζα Μιγιάτοβιτς, Ματίας Κέζμαν αλλά και ο γνωστός μας από τη θητεία του στην Κύπρο ως προπονητής Μότσα Βούκοτιτς.  

Η αντιπαλότητα της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα είναι από τις πιο γνωστές ανά το παγκόσμιο ενώ τα επεισόδια στους μεταξύ των δυο ομάδων αγώνες είναι συχνό φαινόμενο. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της Παρτιζάν έχουν αδελφοποιηθεί με τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ.

Το ρόστερ

1

GK

Darko Bozovic

2

DF

Sinisa Stevanovic

4

DF

Nenad Dordevic (c)

5

MF

Ljubomir Fejsa

7

MF

Nemanja Tomic

8

MF

Radosav Petrovic

9

FW

Cleo

10

MF

Almami Moreira

13

DF

Marko Jovanovic

17

FW

Milos Bogunovic

19

FW

Brana Ilic

20

DF

Mladen Krstajic

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!