Το σκεπτικό του Δώνη

Ο Δώνης μιλώντας σε ελλαδικό ραδιοσταθμό είπε αρκετά και ενδιαφέροντα για την ομάδα μας με πιο χαρακτηριστικό το σκεπτικό του όσον αφορά τη χρησιμοποίηση των Μαντούκα και Ντε Βινσέτι ως επιθετικούς. Το θέμα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και το 0-0 με την Ομόνοια και αναμένουμε να δούμε τις επιλογές του προπονητή μας ενόψει του αγώνα με τον Ερμή. Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του Δώνη

Για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα του και για την φιλοσοφία του: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δικιά του φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει στις ομάδες. Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο η προσαρμοστικότητα και η ποιότητα των ποδοσφαιριστών. Κάποιοι αργούν και κάποιοι άλλοι πάλι δεν προσαρμόζονται ποτέ. Βοήθησε ότι είχα κάποιους παίκτες που τους γνώριζα και στο παρελθόν. Νομίζω ότι όταν βρίσκεις ποδοσφαιριστές που έχεις δουλέψει βοηθούν περισσότερο, γιατί ξέρουν πως δουλεύεις. Είμαστε σε ένα σχήμα 4-4-2, όπου ο Ντε Βινσέντι παίζει σε πιο ελεύθερο ρόλο και ο Μαντούκα παίζει πιο μπροστά. Έχουμε δύο παίκτες που είναι αξιόλογοι και κλασικοί φορ. Ανάλογα με τις ανάγκες παίζει ή ο ένας ή και οι δύο μαζί. Νομίζω ότι έχουμε μία πληρότητα σε αυτές τις θέσεις».

Για το αν ο Ντε Βινσέντι μπορεί να γίνει… Μήτρογλου και να έχει θέση στην ομάδα του Ολυμπιακού: «Πέρα από την προσπάθεια και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρουν οι προπονητές, τα πιο πολλά πρέπει να τα περιμένουν από τον παίκτη. Ο Ντε Βινσέντι είναι πολύ καλός αθλητής και σε βάθος χρόνου, μπορεί να παίξει και σε άλλες θέσεις. Μαρκάρει, τρέχει και πειθαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα στην προπόνηση του και κυρίως στην ψυχολογία του. Μέσα σε ένα χρόνο εκτιμώ ότι μπορεί να γίνει βασικός στον Ολυμπιακό».

Για το να νιώθει πίεση στον ΑΠΟΕΛ: «Θεωρώ ότι ανάλογα στην ομάδα που επιλέγεις, πάντα θα έχεις πίεση. Η δουλειά του προπονητή είναι να αντέχει στην πίεση και να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ένας τίτλος μπορεί να κριθεί με ένα δοκάρι και μέσα ή έξω. Η καθημερινότητα κρίνει τη δουλειά του προπονητή».

Για την κρίση και το αν έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο στην Κύπρο: «Η κρίση έχει επηρεάσει τις ομάδες. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες όπως η Ομόνοια και η Ανόρθωση που έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Θεωρώ ότι πλέον είμαστε μία καλή ομάδα. Πέρα από τα αποτελέσματα που το δείχνουν από μόνα τους, γιατί είμαστε 22 ματς αήττητοι, η ομάδα εμπνέει και στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα πολύ απειλητική όπως η ΑΕΛ».

Για το αν θα γύριζε στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα δεν έχει φύγει από το μυαλό μου, από τη στιγμή που είμαι Έλληνας. Είχα συνεργασίες που ήταν πάρα πολύ καλές. Έχουμε ακόμα επικοινωνία. Ακόμα και στην ΑΕΚ. Με τον Παναθηναϊκό μπορεί να υπήρξαν κάποια πράγματα πριν έρθει ο κύριος Αναστασίου. Νομίζω ο Παναθηναϊκός στήριξε από την αρχή τον κύριο Αναστασίου και βγήκε σε καλό. Είναι μία παρά πολύ βελτιωμένη ομάδα».

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!