Το ψάξιμο για χαφ και ο Νούνο

Επανερχόμαστε στο θέμα της στελέχωσης της ομάδας και τις προεκτάσεις που θα έχει όχι μόνο ενόψει της μεταγραφικής περιόδου που διανύουμε αλλά και για αυτήν που θα έρθει το καλοκαίρι. Το ψάξιμο για 11αδατο αμυντικό μέσο έχει προεκτάσεις που σχετίζονται με τις απόψεις του Δώνη αναφορικά με τον φετινό ΑΠΟΕΛ αλλά και το πώς τον προγραμματίζει εφόσον παραμείνει και του χρόνου. Επιδιώκοντας λοιπόν την απόκτηση ενός τέτοιου παίκτη κάποιος πολύ φυσιολογικά διερωτάται για το σκεπτικό μιας τέτοιας κίνησης από τη στιγμή που οι Μοράις και Βινίσιους είναι βασικοί και αντικαταστατοί. Πρόκειται για ένα δίδυμο που ούτε και ο Γκόμες έχει καταφέρει να “σπάσει” με τον Πορτογάλο να βρίσκει στέγη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής εκμεταλλευόμενος τραυματισμούς και ντεφορμάρισμα των Χαραλαμπίδη και Ντε Βινσέτι.

Είναι φυσιολογικό η σκέψη όλων να στρέφεται στον μέλλον του Μοράις στην ομάδα μας αφού όπως είναι γνωστό λήγει το συμβόλαιο του τον Μαϊο . Επειδή ακόμα και οι υπεύθυνοι μπορεί να ξεχνούν ορισμένα πράγματα πρέπει να θυμίσουμε ότι ο Νούνο αποτελεί την προσωποποίηση της σύγχρονης ιστορίας του ΑΠΟΕΛ.

Η αγωνιστική πτώση του Μοράις στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς είναι δεδομένη αλλά είναι αστείο να γίνεται συσχετισμός της με την παραμονή ή όχι του παίκτη. Εκεί που φαίνεται να υπάρχει ένα θέμα είναι στις απολαβές που ανέρχονται στις 400 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Πρόκειται για μεγάλο ποσό που δεν συμβαδίσει με την πρόθεση για μείωση του payroll της ομάδας.

Η πρόθεση για μείωση είναι σχετική και σίγουρα πρέπει να αφορά και τις απολαβές του Μοράις αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν αρκετοί παίκτες στο ρόστερ με εξωφρενικές απολαβές σε σχέση με τη συνεισφορά αλλά και τις προοπτικές τους.

Το άλλο θέμα που κυνηγά τόσο τη διοίκηση όσο και τον Δώνη είναι ότι οι επιλογές τους όσον αφορά τη στελέχωση του ρόστερ στις τελευταίες δυο μεταγραφικές δεν τους έχει δικαιώσει. Με αυτά τα δεδομένα η έγνοια τους πρέπει να είναι αν και πως θα μπορέσουν να φέρουν ικανούς παίκτες με αποδεκτό κόστος και όχι αχρείαστες κινήσεις προκειμένου να μπει τάχα πίεση στο Νούνο Μοράις.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!