Τρέμουν την κατακραυγή του κόσμου

Μπορεί το επίσημο ΑΠΟΕΛ εδώ και μήνες να σιωπά αλλά το ότι αρκετοί άρχισαν δειλά δειλά να σχολιάζουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Χριστόφια χρηματοδοτεί την ομόνοια, δικαιώνει και ικανοποιεί χιλιάδες οπαδούς μας. Πολλοί κρίνουν ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με τις πρόσφατες μεταγραφές εκατομμυρίων ευρώ που έκαναν σε μια προσπάθεια να πετύχουν τον μυστικό στόχο της εισόδου στους ομίλους του champions league . Και όλα αυτά ενώ προ διμήνου και για σκοπούς εντυπώσεων είχαν το θράσος να δηλώνουν και να διοχετεύουν μέσω των αθλητικογράφων που ελέγχουν ότι θα γίνει μια συνειδητή προσπάθεια να μειώσουν τον προϋπολογισμό τους.

Ποτέ στα χρονιά του κυπριακού ποδοσφαίρου δεν υπήρξε παράγοντας που να έβγαλε από τη τσέπη τους τα χρήματα που μας λένε ότι έδωσε ο Μιλτής τα τελευταία δύο χρόνια. Το ότι όλα αυτά συμβαίνει εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών δε σημαίνει και πολλά πράγματα αφού ο πρόεδρος της ομόνοιας είναι προσωπικός φίλος του προέδρου της Δημοκρατίας και καθόλου τυχαία φέρει και τον τίτλο του εθνικού εργολάβου.

Η σιωπή του επίσημου ΑΠΟΕΛ βόλεψε την κυβέρνηση και το ποδοσφαιρικό της παράρτημα. όταν δεν σχολιάζει οτιδήποτε ο αιώνιος αντίπαλος καμία ομάδα δεν μπαίνει σε τέτοια διαδικασία ενώ και τα μέσα ενημέρωσης δεν τολμούν αφού ασκείται και σε αυτούς πνευματική τρομοκρατία. Ακόμα και όταν τολμήσει κάποιος να γράψει κάτι για το οποίο υπάρχει υπόνοια ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι ανησυχητικό ο μηχανισμό της ομόνοιας αναλαμβάνει δράση.

Είναι μέσα σε αυτά τα πλαίσια που όποτε υπάρξουν δηλώσεις όπως αυτές του βουλευτή του ΔΗ.ΣΥ, Ανδρεά Κυπριανού σπεύδουν άμεσα σε απάντηση επιχειρώντας να παραμυθιάσουν τον κόσμο. Έχουν το θράσος μάλιστα να θεωρούν ότι επιχειρείται πολιτικοποίηση η κομματικοποίηση του ποδοσφαίρου όταν αυτοί είναι ο πρώτος διδάξας.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους όσο και αν ο Νικ Νικολάου κρύβει κάποια στοιχεία πολύ καλά. Ο ετήσιος και ελλειματικός προϋπολογισμός της ομόνοιας είναι ο διπλάσιος του ΑΠΟΕΛ και ανέρχεται πλέον στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Η διοχέτευση εκατομμυρίων ευρώ από κυβερνητικά έργα προς το σωματείο της ομόνοιας διαμέσου της εταιρείας Μιλτιάδης Νεοφύτου είναι κάτι για το οποίο όλο και περισσότεροι ζητούν έρευνα και εξηγήσεις.

Το ΑΠΟΕΛ έχει καθήκον να είναι πρωτοστάτης σε αυτό τον αγώνα ενάντια στη διαφθορά. Η σημερινή ανακοίνωση της διοίκησης Ερωτοκρίτου και πιο συγκεκριμένα η αναφορά για συνεχιζόμενο μετεγραφικό παζάρι των πολλών εκατομμυρίων που προκαλεί την ποδοσφαιρική και μη κοινή γνώμη, είναι μια καλή αρχή.

Όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές απαιτείται συνέπεια αφού τα υπονοούμενα σε περιστασιακές ανακοινώσεις δεν αρκούν. Μπορούν τα πρωτοκλασάτα μέλη του συμβουλίου να κάνουν παρόμοια σχόλια και σε on air δηλώσεις τους; Μπορούμε να βρούμε συμμάχους και άλλα σωματεία στην προσπάθεια μας να μάθει όλη Κύπρος ότι μας παίρνουν λεφτά από τις τσέπες μας για να χρηματοδοτούν την ποδοσφαιρική τους ομάδα;

Ίσως και νωρίτερα ο Νούνο
Στα καθαρά δικά μας πραγματοποιήθηκε χτες με επιτυχία η χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα του Νούνο Μοράις στο ζυγωματικό. Χρειάστηκε μάλιστα να τοποθετηθούν τρεις βίδες στον Πορτογάλο κάτι που δείχνει τη σοβαρότητα της επέμβασης. Αν κάτι μπορεί να θεωρηθεί ενθαρρυντικό είναι ότι αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η αρχική εκτίμηση που έκανε λόγο για δίμηνη αποχή και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να επανέλθει και νωρίτερα.

Σημαντικό θεωρείται ότι το σημείο της επέμβασης δε θα τον κρατήσει για μεγάλο διάστημα εκτός προπονήσεων και σε 10 περίπου μέρες αναμένεται να αρχίσει προπονήσεις.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!