Τρεις επισυμάνσεις για τον Τζιμπούρ

Δεν έχουμε πρόβλημα να τον χαρακτηρίσουμε ακόμα και υπέρβαρο. Είναι όμως killer μέσα στην περιοχή και το απέδειξε χτες, δίνοντας στην ομάδα μας μια ανέλπιστη νίκη. Ναι, αναφερόμαστε στον Ραφίκ Τζιμπούρ ο οποίος δυο μήνες μετά τον ερχομό του στον ΑΠΟΕΛ ακόμα ψάχνεται. Ψάχνεται αλλά το παλεύει αφού η αποχή σε συνδυασμό με τον σωματότυπο και το lifestyle του ήταν τέτοια που χρειάζεται περισσότερο χρόνο από οποιονδήποτε άλλο για να μπορέσει να θεωρηθεί 100% έτοιμος. Όπως έχουμε αναφέρει όμως η ετοιμότητα του θα έρθει μέσα από τα λεπτά συμμετοχής σε αγώνες αφού οι προπονήσεις δεν αρκούν. Αυτό γίνεται με ρίσκο αφού η ανετοιμότητα του ίσως στοιχήσει, κάτι όμως που αποφύγαμε χτες.

Στον αγώνα με τον Οθέλλο ο Αλγερινός επιβεβαίωσε τρία σημαντικά πράγματα:

To πρώτο είναι πως ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα. Για να το κάνει όμως αυτό θέλει κάποιον να το φέρει σε θέση βολής αφού τα άλλα τα αναλαμβάνει. Η κεφαλιά του στη φάση του γκολ ήταν απλά ασύλληπτη. Στην άλλη φάση που επίσης βρέθηκε σε θέση βολής έδειξε ότι εντός περιοχής μπορεί να είναι ο παίκτης που θέλουμε.

Το δεύτερο που μας υπενθύμισε ο Τζιμπούρ είναι ότι εξακολουθεί να είναι ανέτοιμος. Αν μη κακό δεν κερδίζαμε ή και δεν έβαζε το γκολ τα πυρά όλων μας θα στρέφονταν τόσο στον προπονητή όσο και στον ίδιο τον παίκτη!

Τέλος είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι το γκολ θα βοηθήσει και τον ίδιο αφού η παράμετρος ψυχολογία παίζει τεράστια σημασία για έναν επιθετικό. Το πόση ανάγκη το έχει επιβεβαιώνεται ως ένα βαθμό και με τελευταίο του tweet που αναφέρει τα ακόλουθα: I’m very happy for that game my first goal for the team leading to victory is an honour and this is just a start for us.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!