Τώρα αλλάζουν και οι απαιτήσεις

Η πορεία του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα είναι μέχρι στιγμής η καλύτερη δυνατή, έστω και αν για πολύ καλούς λόγους όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι αναμέναμε κάτι καλύτερο. Ο μόνος αγώνας στον οποίο «πληρώσαμε» με βαθμολογικές απώλειες τα προβλήματα μας ήταν αυτός με την Δόξα και ίσως με την Αελ. Η δικαιολογία του Champions League ήταν στο διάστημα αυτό πολύ καλή προκειμένου να περάσουν στο ντούκου κάποια θέματα που απασχολούσαν την ομάδα. Από πλευράς διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και ποδοσφαιριστών τονίζεται ότι με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων στο Champions League θα δούμε έναν διαφορετικό ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Τώρα που ξεμπερδέψαμε από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις το πληρέστερο, το ποιοτικότερο και το ακριβότερο ρόστερ του κυπριακού πρωταθλήματος θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα καλύτερα. Από τη στιγμή που υπάρχει η παραδοχή και από πλευράς τεχνικής ηγεσίας ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αυτή είναι και η απαίτηση των οπαδών μας.

Η ομάδα μπορεί και πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοση της στο επιθυμητό επίπεδο που σίγουρα δεν είναι αυτό που είδαμε στον πρώτο γύρο. Η απόδοση του ΑΠΟΕΛ σε αρκετούς αγώνες ήταν τέτοια που όσοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο μπουρούν να θισχυριστούν ότι πήραμε βαθμούς από το πουθενά..

Η διαχείριση του ρόστερ από πλευράς τεχνικής ηγεσίας είναι το μεγάλο ζητούμενο. Ο Δώνης και οι συνεργάτες του καλούνται να βρουν τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιωθεί η μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας. Είναι δεδομένο ότι οι τραυματισμοί παίζουν καταλυτικό ρόλο αλλά όταν οι πλείστοι είναι μυϊκοί αναπόφευκτα δημιουργούνται ερωτήματα.

Η συνεισφορά από τα μεταγραφικά αποκτήματα είναι ένα άλλο θέμα που θα τεθεί ακόμα πιο έντονα από εδώ και μπρος. Ο Τζιμπούρ πρέπει να αρχίσει να σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα, ενώ ο Ρίισε που αποτελεί και την μεγαλύτερη απογοήτευση θα πρέπει να δικαιολογεί επιτέλους την παρουσία του.

Η παραπομπή στο περσινό σκηνικό όπου μετά τα Χριστούγεννα είδαμε την μεταμόρφωση των Σιέρινταν, Αμορίν και Βινίσιους είναι σημαντική και βολεύει όσους θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να δούμε την αξία των παικτών.

Ο χρόνος ξεκινά από τώρα!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!