Υπάρχει Σχέδιο Β;

Τις τελευταίες βδομάδες ζούμε ένα παράλογο σενάριο που θα μπορούσε να ζηλέψει και το πιο πετυχημένο reality show.  Πρωταγωνιστές καμιά 20αριά μεγαλομέτοχοι του ΑΠΟΕΛ και ο στενός τους κύκλος.  Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι τελικά το σχήμα της νέας Διοίκησης τους ΑΠΟΕΛ και πόσοι από αυτούς που διαβουλεύονται εδώ και τόσες μέρες θα πετύχουν αυτό που επιδιώκουν. Η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγη σημασία έχουν τα άτομα, αφού κανένας από αυτούς δεν διεκδικεί θέση στο Συμβούλιο έχοντας στο μυαλό του συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο διοίκησης. Η αλήθεια είναι ότι όλοι όσοι επέδειξαν ενδιαφέρον για να αναμιχτούν διοικητικά με το Ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ  το πράττουν με μόνη ελπίδα την οικονομική προοπτική που δίνει η πιθανή μας είσοδος τουλάχιστον στους Ομίλους του Europa.

Υπάρχει όμως Σχέδιο Β;

Αυτό που θέλουμε να ακούσουμε από όλους όσους ανακατώνονται για να ασχοληθούν με το μέλλον του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ είναι ποιο είναι το πλάνο δράσης τους , σε περίπτωση που η ομάδα μας αποτύχει να προκριθεί σε κάποιο Ευρωπαϊκό όμιλο.

Υπάρχει κάποιος που να έχει μελετήσει τις συνέπειες για να μπορεί να τις αντιμετωπίσει με ένα «κακό σενάριο»;  Το οικονομικό κενό στο οποίο θα οδηγηθεί ο ΑΠΟΕΛ σε περίπτωση που δεν καταφέρει να προκριθεί στους Ομίλους,  είναι γύρο στα 3 εκατομμύρια ευρώ.  Είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι υπάρχει αυτή την στιγμή κάποιος από τους μεγαλομετόχους που να είναι διευθετημένος να καλύψει ένα τέτοιο ποσό με οποιονδήποτε τρόπο.

Η σοβαρότητα και η αντίληψη των σοβαρών επιπτώσεων που θα έχει ο ΑΠΟΕΛ σε ένα τέτοιο σενάριο είναι το πρώτο πράγμα που θα ήθελε κάθε ΑΠΟΕΛίστας να ακούσει από την νέα διοίκηση, όποια και να είναι.  Είναι μεγάλη αφέλεια για κάθε μεγαλομέτοχο να έχει άποψη για τα πάντα αλλά να μην έχει άποψη και πλάνο για αυτό το σενάριο. Είναι τεράστια απερισκεψία να προσπαθούμε να μειώσουμε το μπάτζετ με μπακκαλήσημες  πράξεις  για να σώσουμε πιθανώς μια χρονιά και όχι την επόμενη δεκαετία.

Τα γεγονότα τρέχουν και είμαστε μάρτυρες των εξελίξεων.  Ο ΑΠΟΕΛ έχει την δύναμη να περάσει και στους ομίλους και να βρει τις λύσεις . Αυτό που χρειάζεται, είναι προγραμματισμός και πλάνο. Κάτι το οποίο αντί να αναλώσουμε χρόνο να διαμορφώσουμε και να σχεδιάσουμε, προτιμάμε να κάνουμε κουτσομπολιό  για το ποιος θα αναλάβει.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!