Υπέρβαση για την 5η συνεχόμενη

Ο ΑΠΟΕΛ θα προσπαθήσει σήμερα να πετύχει την 5η νίκη του σε ισάριθμους αγώνες κάτι που αν συμβεί θα έχει θετικές προεκτάσεις στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος. Πέραν του ότι αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της τελευταίας δεκαετίας θα στείλουμε το πιο έντονο μήνυμα ότι είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε σωστά τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα ενώ συμμετέχουμε στους ομίλους. Ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα είναι μεγάλος. Η Αελ δεν έχει την περσινή δυναμικότητα αλλά εξακολουθεί να είναι μια ομάδα που να μας δημιουργήσει προβλήματα και στο τέλος βαθμολογικές απώλειες. Όπως πάντα το αποτέλεσμα θα κριθεί από την απόδοση και προσέγγιση της δικής μας ομάδας.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι οι νίκες στους προηγούμενου αγώνες ήρθαν μέσα από μεμονωμένα μικρά καλά διαστήματα απόδοσης και αυτό αποτελεί ανησυχητικό σημάδι. Ο Μαντούκα ήταν επίσης ο άνθρωπος που είχε καταλυτικό ρόλο σε αυτούς τους αγώνες μπαίνοντας στον αγώνα ως αλλαγή.

Το πλάνο του Δώνη

Η απουσία λόγω ίωσης του έτσι και αλλιώς ντεφορμαρισμένου Ντε Βινσέτι σημαίνει ότι ο Μαντούκα θα είναι στο αρχικό σχήμα ως δεύτερος επιθετικός στο 4-4-2 και την όποια παραλλαγή του.  Η απουσία του Βινίσιους ήταν παραπάνω από εμφανής με την Ανόρθωση και η επιστροφή του δίπλα από τον Μοράις θα πρέπει να παίξει καταλυτικό ρόλο έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά η μεσαία γραμμή που είναι το μεγάλο μας ατού.

Στην άμυνα ο Σέρτζιο δεν μπορεί να πάρει ανάσες ενώ το ερώτημα είναι ποιος εκ των Ρίισε ή Αντωνιάδη θα είναι στο άλλο άκρο. Ο Καρλάο θα επανέλθει και αποτελέσει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Αμορίν όπως και ο Πάρντο κάτω από τα δοκάρια.

Ο Αλωνεύτης είναι σίγουρος για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής ενώ η αντίστοιχη θέση στα δεξιά ίσως να έχει περισσότερο ανταγωνισμό με τους Γκόμες και Χαραλαμπίδη να τη διεκδικούν. Ο ρόλος του Γκομες ως δεξιός εξτρέμ και το σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο είναι το ενδιαφέρον θέμα στην στήλη Πίκος Απίκος.

Τέλος να πούμε ότι η μέρα, η ώρα και η σημασία του αγώνα αναμένεται να μαζέψουν στο ΓΣΠ περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε άλλη φορά φέτος. Ο παλμός που δημιουργούν οι οργανωμένοι μας λείπει αλλά όπως φάνηκε και στους προηγούμενους αγώνες άρχισαν δειλά δειλά κάποιες προσπάθειες για να μην θυμίζει θεατρική παράσταση το γήπεδο!

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!