Υπεροπλία, πρακτική και με παραδείγματα.

Ο ΑΠΟΕΛ του 20011 είναι πρώτος στη βαθμολογία. Όπως ήταν και ο ΑΠΟΕΛ του 2009 πρώτος στο ίδιο χρονικό σημείο του πρωταθλήματος. Το 2009 είχαμε για βασικό επιθετικό το Μιροσάβλιεβιτς που παροπλίστηκε το Φεβρουάριο και στη συνέχεια όλη η ομάδα αποσυντονίστηκε. Γιατί, τότε ο Ζεβλάκοφ ήταν στα 34 του και δεν άντεξε το βάρος και Τρίτη επιλογή ήταν ο Παπαθανασίου τον οποίο θυμόμαστε μόνο για το γκολ που έβαλε στην Ομόνοια. Όταν λοιπόν ο Μιροσάβλιεβιτς έφυγε τραυματίας, η ομάδα δεν μπορούσε ούτε να σκοράρει, πόσο μάλλον να νικήσει. Το 2001 βασικός μα επιθετικός είναι ο Αλμέιδα. Ο οποίος παροπλίστηκε μετά τον αγώνα με την Ένωση και ενώ η ομάδα μας ήταν στο μείον 6 από την Ομόνοια και στο μείον 5 από την ΑΕΛ.

Χωρίς τον κορυφαίο μας επιθετικό, καταφέραμε να ανεβούμε στην κορυφή μέσα σε τρεις αγώνες σκοράροντας 8 γκολ στο πρωτάθλημα και θυμίζουμε. 2-0 την Αναγέννηση, 3-1 την Ομόνοια και 3-0 την ΑΕΚ.

Ο Αλμέιδα ετοιμάζεται να γυρίσει και εκτός απροόπτου, όταν γυρίσει στην 11άδα θα βρει την ομάδα στην πρώτη θέση αφού θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε την Αλκή και χωρίς το Βραζιλιάνο.

Το 2009 όταν χάναμε 4-5 ποδοσφαιριστές από την 11άδα, ο Γιοβάνοβιτς έψαχνε λύσεις αλλά δεν έβρισκε. Επιστράτευε τον Παουλίστα που ήταν με ένα πόδι, επιστράτευε και τον Μπρέσκα που δεν τον βοηθούσαν τα κιλά ή το σώμα του ενώ είχαμε τον Γιοστ Μπρούερς και πιστεύαμε πως ήταν η καλύτερη λύση είτε για τη μεσαία γραμμή όταν έλειπε ο Μοραίς είτε για την άμυνα όταν έλειπε ο Ζόρζε.

Το 2011 αγωνιστήκαμε με την ΑΕΚ χωρίς τον Αλμέιδα, το Μαρσίνιο, τον Μποαβεντούρα, τον Ολιβέιρα, το Γιάχιτς και τον Πίντο στον πάγκο ενώ έφυγε τραυματίας ο Μαντούκα. Ανεξάρτητα αν δεν μέτρησε το γκολ της ΑΕΚ, εμείς σκοράραμε τρεις φορές και καταφέραμε να πανηγυρίσουμε τη νίκη.

Το 2009, ανεξάρτητα από τις δικές μας ατυχίες από τραυματισμούς, πρέπει να ομολογήσουμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια Ομόνοια αισθητά καλύτερη από όλες τις απόψεις σε σχέση με την Ομόνοια του 2011. Τότε είχαν και καλύτερους ποδοσφαιριστές, είχαν και τα χρήματα. Σήμερα όμως δεν έχουν κανένα από τα δύο πλεονεκτήματα και βρίσκεται απέναντι τους ένας ΑΠΟΕΛ πανίσχυρος και με ένα ποδοσφαιρικό οπλοστάσιο ασυναγώνιστο.

Είναι κάποια παραδείγματα που δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Υπάρχουν λόγοι ξεκάθαροι που μας κάνουν να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι το 2012 μπορεί να καταγράψει ακόμα μια ιστορική επίδοση για την κορυφαία ομάδα όλων των εποχών, πανηγυρίζοντας  το δεύτερο στη σειρά πρωτάθλημα.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!