Φάκελος Ευρώπη: Στην κόψη του ξυραφιού

Τελικά τα πράγματα για την Ευρωπαϊκή μας προοπτική είναι τόσο πολύ πάνω στην κόψη του ξυραφιού που εβδομάδα με εβδομάδα τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Εκεί που την περασμένη αγωνιστική εβδομάδα ήμασταν στους αδύνατους όντας στην 11άτη θέση, η αγωνιστική δράση του σαββατοκύριακου που πέρασε μας έστειλε στους δυνατούς, αφού μας ανέβασε 2 θέσεις μιας και άλλαξαν οι πρωτοπόροι σε Σλοβακία και Βέλγιο. Όπως αναφέραμε στην τελευταία μας ανανέωση πριν δύο εβδομάδες αρκετά πρωταθλήματα παίζονται στον πόντο και οι ανακατατάξεις αναμένονται να είναι συνεχείς. Ας δούμε πρώτα την κατάταξη όπως έχει διαμορφωθεί την τελευταία εβδομάδα. Ανακεφαλαιώνοντας, έχουμε τις επίδοξες πρωταθλήτριες των χωρών των οποίων η κατάταξη τους στην UEFA είναι από την 14η μέχρι την 28η θέση. Αρχίζουμε από την 14η γιατί είναι η πιο δυνατή χώρα που λαμβάνει μέρος στον τρίτο προκριματικό, και τελειώνουμε με την 28η γιατί μετά από αυτή οι ομάδες είναι πολύ αδύνατες και δεν μας επηρεάζουν. Το αναμενόμενο είναι ότι η 13η χώρα (Ελβετία) θα πάρει αυτόματη συμμετοχή στους ομίλους και για αυτό την εξαιρούμε. Θυμίζουμε ότι με το πορτοκαλί είναι οι χώρες των οποίων τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει ή οι πρωταθλήτριες ομάδες είναι σχεδόν σίγουρες. Αν τελείωναν σήμερα τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η κατάταξη για τον τρίτο προκριματικό θα ήταν ως εξής.

Για να περάσει η Ελβετία απευθείας στους ομίλους πρέπει να κερδίσει το φετινό Champions League μια ομάδα που θα προκριθεί απευθείας στους ομίλους του επόμενου Champions League μέσω του πρωταθλήματος της χώρας της. Προς το παρών χρειαζόμαστε να πάρει το Champions League μια εκ των Real Madrid, Barcelona, Shakhtar Donetsk ή Manchester United.

Τα τρία πρωταθλήματα που έχουν τελειώσει είναι αυτά της Λευκορωσίας, Σουηδίας και Νορβηγίας. Τα τέσσερα πρωταθλήματα που δεν τελείωσαν ακόμη αλλά είναι τόσο σίγουρα που δεν θα συμπεριλάβουμε στην ανάλυση μας είναι της Δανίας, Σκωτίας και Ισραήλ όπου είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι πρωταθλητές τους θα είναι ποιο δυνατοί από εμάς, και της Πολωνίας οπού θα είναι σίγουρα ποιο αδύνατοι από εμάς.

Τα εφτά πρωταθλήματα που μας ενδιαφέρουν και στα οποία τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά έχουν την ακόλουθη κατάσταση την τρέχουσα εβδομάδα.

ΑυστρίαΣτην Bundesliga της Αυστρίας υπάρχουν 10 ομάδες οι οποίες παίζουν 4 γύρους μεταξύ τους για 36 αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις.

Η Sturm Graz έχασε βαθμούς και όπως φαίνεται δεν έχει τις δυνάμεις να ακολουθήσει την πρωτοπόρο Austria Wien.

ΒέλγιοΣτο Βέλγιο υπάρχουν 16 ομάδες σε 30 αγωνιστικές και μετά ακολουθούν τα Championship Playoffs. Πρόκειται για ακόμη μια φάση με όμιλο των 6 ομάδων και 10 αγωνιστικών. Στην αρχή της φάσης αυτής οι βαθμοί που θα έχουν οι πρώτες 6 ομάδες από τους προηγούμενους γύρους θα μοιραστούν, και αν έχουν μισούς βαθμούς θα στρογγυλευτούν προς τα πάνω.

Μόλις έχει παιχτεί η πρώτη αγωνιστική των Championship Playoffs και η Genk εκμεταλλεύτηκε τις απώλειες της Anderlecht για να μπει μπροστά στην βαθμολογία.

ΒουλγαρίαΣτο Βουλγάρικο πρωτάθλημα συμμετέχουν 16 ομάδες σε 30αγωνιστικές χωρίς άλλες φάσεις.

Η κατάσταση έχει παραμείνει η ίδια, δηλαδή θετική.

ΚροατίαΤο Κροατικό πρωτάθλημα έχει 16 ομάδες και παίζετε σε 30 αγωνιστικές χωρίς να υπάρχουν άλλες φάσεις.

Η Dinamo Zagreb έχει μεγαλώσει την διαφορά της σε 10 βαθμούς και απομείνουν μόνο 7 αγωνιστικές για το τέλος. Αν στην επόμενη αγωνιστική δεν μειωθεί η διαφορά θα βάλουμε το Κροατικό πρωτάθλημα μέσα στην λίστα με τα σίγουρα.

ΤσεχίαΗ Τσεχία διαθέτει και αυτή ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες όπου υπάρχουν 30 αγωνιστικές.

Η αγωνιστική αυτή ήταν πολύ καλή για εμάς αφού η Viktoria Plzeň μεγάλωσε την διαφορά της στους 8 βαθμούς και είναι πλέον το φαβορί.

ΣερβίαΤο Σέρβικο πρωτάθλημα έχει 16 ομάδες και παίζετε σε 30 αγωνιστικές χωρίς να υπάρχουν άλλες φάσεις.

Η Partizan προχωράει σταθερά αλλά ο δεύτερος είναι αρκετά κοντά και υπάρχουν ακόμη 11 αγωνιστικές επομένως τα πάντα μπορεί να συμβούν.

ΣλοβακίαΗ Σλοβακία έχει ένα πρωτάθλημα τριών γύρων. Οι πρώτοι δύο γύροι είναι ένα κανονικό πρωτάθλημα 12 ομάδων με 22 αγωνιστικές. Στον τρίτο γύρο υπάρχουν άλλες 11 αγωνιστικές στον όπου η κάθε ομάδα θα παίξει όλες τις άλλες ακόμη μία φορά. Η έδρα στην οποία θα παιχτεί το τρίτο παιχνίδι εξαρτάτε από την τελική κατάταξη των ομάδων στην περσινή περίοδο.

Εδώ είχαμε την δεύτερη ανατροπή της εβδομάδος. Η Senica πήρε την πρωτοπορία από την Žilina και μας έστειλε στους δυνατούς.

Τα πράγματα έχουν βελτιωθεί αλλά ποτέ δεν θα γίνουν εύκολα. Θα κρατήσουμε μια καθαρά «Ιβανική» στάση σε αυτό το θέμα, και θα συνεχίσουμε απλός να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να ανανεώνουμε τις κατατάξεις μέχρι τέλους.

Αν δεν πάμε με σοβαρότητα στον Τρίτο Προκριματικό Γύρο, το αν είμαστε στους δυνατούς ή αδύνατους δεν θα έχει καμία σημασία.

Υ.Γ Ευχαριστούμε θερμά το μέλος του forum μας lesxiarxis, για την πολύτιμη βοήθεια στη συλλογή των πληροφοριών.  

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!