Φετφατζίδης η πρώτη μεταγραφή!

Η πρώτη μεταγραφική κίνηση του ΑΠΟΕΛ άργησε αλλά κρίνουμε ότι άξιζε την αναμονή. Μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να ζητούν επιτακτικά επιθετικό περιοχής αλλά η περίπτωση του Γιάννη Φετφατζίδη αξίζει την προσωρινή αλλαγή πλάνου. Σε μια μη αναμενόμενη κίνηση η ομάδας μας συμφώνησε με τον Ολυμπιακό για δανεισμό του 22χρονου μεσοεπιθετικού για 6 μήνες. Ο Φέτφα όπως είναι γνωστός θα υπογράψει άμεσα το σχετικό συμβόλαιο που του έχει προταθεί και τις επόμενες μέρες αναμένεται η κάθοδος του στην Κύπρο. Η μεταγραφή θα ξαφνιάσει αφού ενώ ο Ολυμπιακός προσανατολιζόταν προ διμήνου να παραχωρήσει τον παίκτη ακόμα και με ελευθέρα, προέκυψε η επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών μέχρι το 2016. Για τον παίκτη υπήρξε μάλιστα ενδιαφέρον από ομάδες της Γερμανίας αλλά και την Έβερτον. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού των τελευταίων ημερών στο πλάνου του τεχνικού των ερυθρολεύκων ήταν να δοθεί χρόνος συμμετοχής στον παίκτη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Το σκεπτικό της απόκτησης Φετφατζίδη

Ο Γιοβάνοβιτς έκρινε αναγκαία την απόκτηση ενός περιφερειακού επιθετικού και στο πρόσωπο του Φέτφα θεωρεί ότι βρήκε τον παίκτη που θα δώσει τις λύσεις που θέλει στο δεξιό άκρο. Η προώθηση του Ατόρνο στην κορυφή της επίθεσης και η μέτρια χρονιά του Χαραλαμπίδη δημιούργησαν ένα κενό που θα αναπληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Τι θα δώσει ο Φετφατζίδης

Ο παίκτης που στο ξεκίνημα της καριέρας του βαφτίστηκε ως ο Έλληνας Μέσι, θα δώσει στην ομάδα μας την εκρηκτικότητα και δημιουργικότητα που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Ο Φέτφα διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση, καλή πάσα και το αγωνιστικό του στυλ θυμίζει τον Μέσι! Έχει χαμηλό κέντρο βάρους (1.63) γεγονός που του επιτρέπει να κινείται με δαιμονιώδη τρόπο με ή χωρίς την μπάλα.

Φυσικά κουβαλά και κάποια αρνητικά στοιχεία τα οποία όλοι αναμένουν ότι θα μπορέσει να βελτιώσει στην ομάδα μας. Πρόκειται για παίκτη που δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την απόδοση ενώ του λείπει η ομαδικότητα. Στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να αποβάλει την ετικέτα του ταλέντου που χρειάζεται χρόνο για να ωριμάσει ενός φέτος ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος. Το σκεπτικό του Ολυμπιακού

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός φαίνεται να θέλει να χειριστεί τον Φετφατζίδη με παρόμοιο τρόπο όπως τον Μήτρογλου. Στον Πειραιά θεωρούν ότι ο δανεισμός του Μήτρογλου σε ομάδες στην Ελλάδα βοήθησε τον επίσης ικανότατο παίκτη να ωριμάσει ποδοσφαιρικά και να επιστρέψει μετά από 1,5 χρόνο έτοιμος.

Στην περίπτωση του Φετφατζίδη, ο ΑΠΟΕΛ τους καλύπτει και με το παραπάνω αφού στέλνουν τον μικρόσωμο μεσοεπιθετικό σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους, δεδομένα και ιδιαιτερότητες.

Αφιέρωμα στον ΦετφατζίδηΚαι τα εντυπωσιακά highlights

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!