Φλερτάρουμε με τον αποκλεισμό

Ο ΑΠΟΕΛ δεν πείθει και είναι για αυτό που οι προτροπές του Πετεβίνου για πίστη και θετική ενέργεια δεν βρίσκουν ουσιαστική ανταπόκριση από τον κόσμο. Η έλλειψη ενθουσιασμού για την οποία έκανε αναφορά ο εκπρόσωπος τύπου πριν τον αγώνα με την Μίντιλαντ είναι μια άλλη παράμετρος που διαμορφώνει ένα περίεργο και δύσκολο σκηνικό στην ομάδα μας. Ενθουσιασμός που λείπει από τους οπαδούς όπως λείπουν και πολλά άλλα στοιχεία από την ομάδα.

Αυτό που εξοργίζει και δε θα μπορέσει κανένας να το διαχειριστεί είναι ότι ο ΑΠΟΕΛ έχει τρεις προσιτούς αντιπάλους στην προσπάθεια του να μπει στους ομίλους του Champions League. Ναι, η αλήθεια είναι πως έχοντας την ευλογία του να βρισκόμαστε στους δυνατούς αρχικά και στη συνέχεια να μένουμε σε αυτούς λόγω αποκλεισμών άλλων ομάδων, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις Βαρντάρ, Μίντιλαν και Αστάνα.

Πρόκειται για τρεις ομάδες που δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο στους μεταξύ μας αγώνες αλλά παρόλα αυτά οι πρώτες δυο μας προκάλεσαν τεράστια προβλήματα. Το ίδιο και η Αστάνα που μας κέρδισε επειδή σε έναν ακόμα αγώνα ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο μέτριος και από τον μέτριο αντίπαλο του.

Ο ΑΠΟΕΛ που σκοράρει με το σταγονόμετρο και που δεν έχει καταφέρει ακόμα να εφαρμόσει ένα πλάνο που να δείχνει ότι είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί αποτελεσματικά πρέπει να κερδίσει με δυο γκολ διαφορά για να προκριθεί. Έχοντας σαν κριτήριο του προηγούμενους επίσημους αγώνες οι πιθανότητες να τα καταφέρουμε δεν είναι με το μέρος μας.

Το να λέμε ότι τις προηγούμενες φορές που έπρεπε να ανατρέψουμε το 1-0 του πρώτου αγώνα (με Κοπεγχάγη, Βίσλα, Λυόν) τα καταφέραμε είναι παρήγορο αλλά σίγουρα δεν αρκεί. Ούτε ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο μπορεί να λύσει το πρόβλημα του ότι η μπάλα δε φτάνει εύκολα και με τις σωστές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Είναι γεγονός ότι ο Πασιένσια μπήκε πολύ νωρίς στην άχαρη διαδικασία της αμφισβήτησης από αρκετούς οπαδούς μας. Το ίδιο και ο Μαντούκα. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθαν οι προηγούμενες προκρίσεις έδωσε απλά παράταση και το ζητούμενο είναι αν μπορεί να αλλάξει κάτι ουσιαστικό ενόψει του επαναληπτικού. Η ομάδα είχε ένα 15νθήμερο μετά τον αγώνα με την Μίντιλαντ για να παρουσιαστεί βελτιωμένη στην Αστάνα αλλά και πάλι έδειξε να μην μπορεί να χειριστεί σωστά τις παθογένειες της. Ήρθε και Η εξωφρενική επιλογή του Νεκτάριου στα χαφ να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση και είναι για αυτό που ο κόσμος παραμιλά από ψες στα social media.

Ο πανικός και η κινδυνολογία δεν είναι καλός σύμβουλος ενόψει του επαναληπτικού αλλά ούτε και η ωραιοποίηση της κατάστασης. Ο ΑΠΟΕΛ δυσκολεύεται αφάνταστα μέχρι στιγμής να κάνει ακόμα και τα αυτονόητα και είναι για αυτό που κανείς δεν νιώθει άνετα ότι μπορεί να ανατραπεί το 1-0.

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!