Φοίβος Ερωτοκρίτου ή καλύτερα Mastermind

«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε είναι να υποτιμήσει τον Φοίβο. Άνθρωπος που όχι μόνο επιβίωσε αλλά εδραιώθηκε στο εμπόριο οπλισμού μόνο τυχαίος δεν μπορεί να θεωρηθεί». Η ατάκα ανήκει στον κορυφαίο ποδοσφαιρικό παράγοντα της Κύπρου αυτή τη στιγμή και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο πώς ο Φοίβος Ερωτοκρίτου διαχειρίστηκε άψογα την μεγαλύτερη κρίση στην μέχρι σήμερα πορεία του στα διοικητικά της ομάδας μας. Ο νυν πρόεδρος με χειρισμούς που θα ζήλευε και ο πιο έμπειρος πολιτικός κατάφερε να επικρατήσει στην παρασκηνιακή μάχη ενάντια στους Ζιβανάρη και Πετρίδη, αφού ανάγκασε τον μεν πρώτο να παραιτηθεί και το δεύτερο να προσανατολίζεται να το πράξη πολύ σύντομα. Μπορεί στην μάχη να βγήκαν μπροστά οι οργανωμένοι και στη συνέχεια ο Ποταμίτης αλλά ακόμα και αυτό λειτούργησε υπέρ του Ερωτοκρίτου ο οποίος  απέκτησε συμμάχους που αποδείχτηκαν έτοιμοι να θυσιαστούν για τον κοινό σκοπό, γεγονός που του επέτρεψε να μην φθαρεί καθόλου. Τώρα που έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος αξίζει τον κόπο να κάνουμε μια αναδρομή…

Ζιβανάρης και Πετρίδης νόμισαν ότι με το να υποβάλουν υποψηφιότητα λίγες ώρες πριν τη λήξη τους θα έφερναν τον Ερωτοκρίτου και όσους δεν επιθυμήσουν εμπλοκή τους στα διοικητικά προ τετελεσμένων. Στον Φοίβο δεν άρεσε ο κλεφτοπόλεμος των δυο πρώην προέδρων και μεγαλομετόχων αλλά γνώριζε ότι δεν μπορούσε να έρθει σε μετωπική σύγκρουση μαζί τους.  Όταν την επόμενη μέρα συναντήθηκε μαζί τους έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν έχει πρόβλημα με τις υποψηφιότητες αλλά λίγες ώρες μετά έκανε την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του, προπομπός των όσων θα ακολουθούσαν.

Το «δεν υπήρξε προσυνεννόηση» ήταν αρκετό για να θέσει σε εφαρμογή ένα μηχανισμό που στο τέλος της ημέρας ανέδειξε το νυν πρόεδρο θριαμβευτή.  Ταυτόχρονα με τη δήλωση του και καθόλου τυχαία προέκυψε η ήπια ανακοίνωση των τοπικών συνδέσμων εναντία στους Ζιβανάρη και Πετρίδη.

Ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί και να απορεί αφού μέχρι πρότινος Ερωτοκρίτου και Πετρίδης ήταν στενοί συνεργάτες ενώ με τον Ζιβανάρη ο νυν πρόεδρος διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις. Το πρωί της Πέμπτης προέκυψε η ανακοίνωση του Παν.συ.φι η οποία ευθυγραμμιζόταν πλήρως με τους στόχους και επιδιώξεις του Ερωτοκρίτου. Και οι δυο πλευρές αρνούνται οποιαδήποτε συνεννόηση αλλά η εντύπωση ότι αυτή υπήρξε δεν είναι μόνο του Ζιβανάρη.

Η κρίση πλέον άρχισε να παίρνει διαστάσεις και οι παρασκηνιακές επαφές ανάμεσα στους εμπλεκομένους ήταν έντονες ενόψει της συνέλευσης που ήταν προγραμματισμένη το απόγευμα. Ο Ερωτοκρίτου έπρεπε να ανοίξει τα χαρτιά του και το έπραξε λίγες ώρες πριν τη συνέλευση διαβεβαιώνοντας τους πρώην προέδρους αλλά και τους στενούς συνεργάτες του ότι θα είναι ενωτικός και συναινετικός.

Ο Ερωτοκρίτου δεν ήθελε με τίποτα να μπει στη διαδικασία των εκλογών κάτι που επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της συνέλευσης όταν σε 4 διαφορετικές περιπτώσεις κάλεσε τους μετόχους να αποδεχτούν την εισήγηση του αλλά αυτοί αρνήθηκαν! Ο πρόεδρος δεν ήθελε να μπει στη διαδικασία των εκλογών αφού κάτι τέτοιο ίσως οδηγούσε σε ουσιαστικές διαφοροποιήσεις του συμβουλίου του. Ουσιαστικά ο πρόεδρος ήθελε με κάθε τρόπο να αποφύγει οποιοδήποτε απρόοπτο αφού γνώριζε ότι τόσο ο Γιώργος Γεωργίου όσο και Ανδρέας Σπυρίδης δεν τυγχάνουν της καθολικής στήριξης των μεγαλομετόχων.

Ο Ποταμίτης του ανέτρεψε τα σχέδια και έθεσε σε κίνδυνο το όλο πλάνο και είναι για αυτό που κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας καλούσε συγκεκριμένα άτομα να καταψηφίσουν τον Ποταμίτη. Οι Πετρίδης και Ζιβανάρης ακολούθησαν και για δικούς τους λόγους την προτροπή του Ερωτοκρίτου ενώ σε μια ένδειξη καλής θέλησης υπερψήφισαν και τους «δικούς» του προέδρου.

Η αρχική προσπάθεια του  Ερωτοκρίτου να εξασκηθεί πίεση στους Ζιβανάρη και Πετρίδη έτσι ώστε να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους απέτυχε αλλά αυτό δεν σήμαινε και ήττα. Τη Δευτέρα του κατακλυσμού ο Παν.συ.φι επανήλθε με νέα ακόμα πιο καυστική και απειλητική ανακοίνωση γεγονός που διευκόλυνε την πλευρά Ερωτοκρίτου αφάνταστα. Όλοι περίμεναν την πρώτη συνεδρία της Τρίτης για  να δουν αν ο κλεφτοπόλεμος θα συνεχιζόταν. Στη συνεδρία ο Φοίβος έδειξε με τον πιο έντονο τρόπο ότι όχι μόνο δεν επιθυμεί την παρουσία των δυο μεγαλομετόχων αλλά και πως δεν αναμένει οτιδήποτε από αυτούς. Ο καταρτισμός του συμβουλίου και ο ορισμός τους ως απλά μέλη αλλά και τα άτομα που επιλέγηκαν για να απαρτίζουν την εκτελεστική, έστειλαν διπλό μήνυμα. Πρώτο ότι ο Φοίβος κάνει κουμάντο και δεύτερο ποιους θεωρεί ανεπιθύμητους.

Με αυτά τα δεδομένα αλλά και τη διάθεση των οργανωμένων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ο Ζιβανάρης με τον οποίον είχαν όλοι το μεγαλύτερο πρόβλημα, αναγκάστηκε το πρωί της επόμενης μέρας να υποβάλει την παραίτηση του. Άφησε ξεκάθαρες αιχμές ότι οι οργανωμένοι είχαν υποκινητές αλλά ο Ερωτοκρίτου έχοντας πλέον κερδίσει την μάχη παρουσιάστηκε στη δημοσιογραφική του το απόγευμα της ίδιας μέρας ενωτικός!

Επιβεβαίωσε όμως και πάλι με τον τρόπο του ότι δεν είχε καμία διάθεση να συνυπάρξει με τους πρώην προέδρους και μεγαλομετόχους αφού χαρακτήρισε ως προσωπικό θέμα την κόντρα των Ζιβανάρη και Πετρίδη με τους οργανωμένους.  Είναι χαρακτηριστικό ότι αρνήθηκε επίμονα να πάρει θέση στις βαρύτατες κατηγορίες των οργανωμένων αλλά υπερασπίστηκε με πάθος των Γεωργίου σε υποτιθέμενο αναφορά για επιχειρηματικά συμφέροντα του αντιπροέδρου.

Κάπως έτσι κύλησαν τα πράγματα το τελευταίο δεκαήμερο και παρόλο που εκκρεμεί η υπόθεση Πετρίδη, ο Φοίβος Ερωτοκρίτου μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί και ως Mastermind αφού με τους αριστοτεχνικούς χειρισμούς του έθεσε νοκ αουτ δυο πρώην προέδρους και μεγαλομετόχους.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!