«Φωτιά» με τον Στάθη και ένα σέντερ φορ

Τα υποθετικά σενάρια δεν είναι ποτέ αρκετά για να κριθεί μια ομάδα. Όταν όμως υπάρχουν δείγματα γραφής σε μια ομάδα, δεν μπορεί να είναι υπερβολική η εκτίμηση που γίνεται. Στον ΑΠΟΕΛ έχουμε την τύχη να διαθέτουμε κάποιους ποδοσφαιριστές που θα ζήλευε οποιαδήποτε ομάδα στην Κύπρο. Η αρνητική περσινή παρένθεση σε ορισμένους αγώνες στο πρωτάθλημα, δεν μπορεί και δεν είναι αρκετή για να μειώσει τη μεγάλη τους αξία και εξηγούμαστε. Στο ρόστερ μας και χωρίς να γίνεται κάποια έκπληξη έχουμε δύο σπουδαίους ποδοσφαιριστές για τη μεσαία γραμμή, τον Μοράις και τον Πίντο. Έχουμε τον Έλντερ Σόουζα που δεν είναι μεν της αξίας των πρώτων δύο αλλά έχει τα δικά του καλά ποδοσφαιρικά χαρίσματα και η άλλη εναλλακτική λύση είναι ο Μαρίνος Σατσιάς. Με ένα επιτελικό αξίας όπως ήταν ο προπέρσινος Μαρσίνιο (υπάρχει η πληροφορία ότι ο Βραζιλιάνος δεν τελείωσε) η γραμμή αυτή διατηρεί και ενισχύει την μεγάλη της αξία.

Οι Μαντούκα, Τρισκόφσκι και Χαραλαμπίδης είναι τρία επιθετικά χαφ που βγάζουν μάτια και μπορούν στην καλή τους μέρα να διαλύσουν κάθε αντίπαλη άμυνα. Προσθέστε σε αυτούς ένα βελτιωμένο και ορεξάτο για μπάλα Στάθη Αλωνεύτη και υπολογίστε τι μπορεί να κάνει μια τέτοια 4άδα. Ο μέτριος ακόμα Αλωνεύτης είναι καλύτερος από τον καλό Ατόρνο που φαίνεται τελειωμένος από τον ΑΠΟΕΛ.

Τι χρειάζεται για να βγάζει φωτιές η ομάδα; Πρώτα ένα Αλμέιδα ορεξάτο. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ξαναδούμε τον Αίλτον του περσινού πρωταθλήματος αλλά αυτόν της Ευρώπης και της πρώτης χρονιάς. Στον τελευταίο του χρόνο συμβολαίου, ο Βραζιλιάνος πρέπει να βγάζει φωτιές για να κερδίσει ένα καλύτερο συμβόλαιο με την ομάδα μας.

Χρειαζόμαστε όμως και ένα επιπλέον επιθετικό με το εύκολο γκολ αλλά και με στοιχεία που μας έλειψαν πέρσι. Ο Σολάρι μας πρόσφερε ένα ικανοποιητικό αριθμό γκολ στα 2 χρόνια αλλά δεν μας έδωσε το κάτι παραπάνω και ούτε μπορεί στα 32-33 του να γίνει καλύτερος επιθετικός. Οπόταν, ανεξαρτήτως των όποιων χειρισμών τύχει ο Σολάρι, ο ΑΠΟΕΛ έχει ανάγκη από έναν επιθετικό που θα μπορεί να καλύψει τις περσινές αδυναμίες.Στην άμυνα υπάρχον οι περισσότερες κενές θέσεις αλλά αισιοδοξούμε ότι ο Ιβάν θα πάρει έγκαιρα τις σωστές αποφάσεις. Ο Ιβάν ψάχνει για ακόμα ένα σέντερ μπακ με χαρακτηριστικά όπως αυτά του Ζουέλα και ένα αριστερό μπακ που μαζί με τον Αλεξάνδρου θα καλύψουν σωστά τη θέση. Σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Ατόρνο ελευθερώνεται ακόμα μια θέση κοινοτικού και υπάρχει δυνατότητα απόκτησης ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού. Δεξιά έχουμε τον Μάριο Σέρτζιο που φαίνεται πολύ καλή επιλογή και εναλλακτικές τους Σολωμού και Ηλία, ενώ ο Ολιβέιρα θα επιστρέψει όταν το πρωτάθλημα θα αρχίσει να γίνεται πιο δύσκολο. Και κοντά σε αυτούς δύο σπουδαίους τερματοφύλακες τον Χιώτη και τον Πάρντο.

Αυτή είναι μια πρώτη ανάλυση του νέου ΑΠΟΕΛ αναμένοντας τις αποφάσεις του Γιοβάνοβιτς. Δεν νομίζουμε ότι ο Ιβάν θα θυμώσει ή θα ενοχληθεί με αυτά που θα διαβάσει. Ίσως να συμφωνήσει σε όλα και να τα θέσει σε εφαρμογή.

 

Winmasters Welcome Bonus 100% μέχρι €111!